تبیان |
1 سال پیش

کپسول های معنوی برای آرامش اعصاب روان


دعا خواندن

دنیای امروز فشارها و سختی‌هایی بر ما تحمیل کرده که حاصلی جز دلشوره و اضطراب ندارد. برخی افراد برای درمان اضطراب، به مصرف انواع داروهای صنعتی و شیمیایی روی می‌آوردند حال آنکه این داروها، بدون عوارض نیست و به فرض، هیچ زیانی هم نداشته باشد، درمانشان مقطعی و موقتی است.

نسخۀ تضمینی و بدون هزینه‌تری هم وجود دارد که همان راهی است که دین فراروی ما گذاشته است.

واقعیت این است که تشویش، دلهره و اضطراب، وصلۀ پیوسته زندگی انسان‌های عادی‌ است اما انسان‎های عالی (اولیای خدا) هیچگاه ترس و اضطراب در دلشان راه ندارد.

چگونه می‌توان از دام اضطراب رهید؟


اساساً انسان موجودی تمامیت‌خواه و کمال‌گراست و تا زمانی که به چشمۀ وجود بی‌انتهای ازلی و ابدی متصل نشود، آرام نمی‌گیرد. به همین دلیل، تنها راه آرامش دل‌ها، سیراب شدن از چشمۀ فیاض یاد خداست.(رعد:28).

اما عالی‌ترین جلوۀ یاد خدا، نماز است (طه:14). پس اگر در پی آرامش اعصاب و روان هستیم باید خودمان را پیوسته در حالت نماز قرار دهیم. البته منظور از نماز، صرفاً پنجاه و یك ركعت نماز روزانه (هفده ركعت واجب و سى و چهار رکعت نافله) نیست بلکه منظور این است که خدا را در تمام اوقات، حاضر و ناظر بر احوال خود ببینیم.

حجة الاسلام صحفی می‌گوید: در اواخر عمر مبارک علامه طباطبایی، از ایشان خواستم برای آرامش قلب، دستوری بفرمایند، فرمودند: «دست را روی سینه بگذار و در حالت نشسته و ایستاده دست خود را بر روی سینه بگذار و چندین مرتبه این آیه را بخوان.


کپسول‌های معنوی آرامش‌بخش

برای اینکه خورشید یاد خدا از خانۀ دلمان غروب نکند، علاوه بر نماز، در منابع دینی، به اذکار و ادعیه‎ای سفارش شده که مداومت بر آنها برای رفع تشویش و اضطراب، بسیار موثر است. از جمله:

یک. ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الّا بالله العلىّ العظیم»‏

بسیاری از تنش‌های زندگی ناشی از ترس و گرفتاری‌هاست. در روایتی می‌خوانیم که پیامبر صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: وقتی در ورطه‌‏اى هولناک افتادى، این ذکر را بخوان، چرا که خداوند به وسیله این دعا بلا را بر می‌گرداند. (مکارم الاخلاق، ص 352)

دو. ذکر «لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی من أن یحضرون إن الله هوالسمیع العلیم».

طبق گفتۀ نویسندۀ «در محضر افلاکیان»، این ذکر، توصیۀ خاص نابغه عرفان، آیت الله سید علی قاضی به کسانی بود که از او دستورالعملی برای رسیدن به آرامش روحی طلب می‌کردند.

سه. قرائت آیۀ: «الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (رعد:28)
حجة الاسلام صحفی می‌گوید: در اواخر عمر مبارک علامه طباطبایی، از ایشان خواستم برای آرامش قلب، دستوری بفرمایند، فرمودند: «دست را روی سینه بگذار و در حالت نشسته و ایستاده دست خود را بر روی سینه بگذار و چندین مرتبه این آیه را بخوان.

چهار. ذکر «حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِیلُ» (آل عمران، ۱۷۳)
در روایتی از امام صادق علیه‌السلام آمده: متعجبم از کسی که ترس بر او غلبه کرده ولی به این ذکر پناه نمی برد. (بحارالانوار، ج ۹۰، ص۱۸۵)

پنج. سوره‌های احقاف، قدر، عصر و آیه الکرسی
در قرآن، علاوه بر نماز، از خود قرآن هم تعبیر به «ذکر» شده است. (آل عمران:58) لذا قرائت قرآن در همه حال، مایۀ یاد خداست. اما ظاهرا برخی سوره‌ها در رفع پریشانی و اضطراب، ویژگی خاصی دارند. لذا برخی خواندن سوره احقاف در هر جمعه و مداومت بر قرائت سوره‌های قدر، عصر، آیه الکرسی را در رفع پریشانی و اضطراب موثر می‌دانند. ( مفاتیح الحاجات، گردآوری سید محمد رضا غیاثی)



#‌مذهبی #‌آسمانه منبع: تبیان

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

وزش سهمگین طوفان الاقصی و تحقق بی‌سابقه‌ترین شکست اطلاعاتی رژیم اشغال‌گر اسرائیل در روزهای اخیر، به طرح دوبارۀ برخی از شبهات قدیمی دامن زده است. شبهه دروغین ناصبی بودن فلسطینیان یکی از این شبهات است که پاسخ آن را در نوشتار حاضر می‌خوانید.

6 ماه پیش

همواره سیره ائمه علیهم‌السلام در مورد نحوه تعامل با مذاهب اسلام برای ما الگو بوده است. اما در عصر امام صادق ‌علیه‌السلام نسبت به ائمه دیگر فضای سیاسی بازتر شده بود و امام با برپایی مجالس علمی و تدریس، با اهل تسنن بیشتر ارتباط داشتند. در حقیقت امام صادق علیه‌السلام را می‌توان پرچم‌دار تقریب مذاهب و سرمنشا وحدت شیعه و سنی دانست. سیره عملی امام در چگونگی رابطه با اهل تسنن می‌تواند برای جامعه امروز تشیع راهگشا باشد.

6 ماه پیش

سالمندان در قرآن و روایات مورد تکریم خاصی قرار گرفته و توصیه بسیار شده که مراقب جسم و روح آنها باشیم و مراقبت‌های خاصی برایشان داشته باشیم. یادمان باشد که آنها نیز روزگاری جوان بوده‌ و جامعه نیازمند تلاش آنها بوده است. اسلام به سالمندان بطور ویژه نگاه کرده و توصیه‌هایی هم بیان کرده است.

6 ماه پیش

کافران تهدید به اخراج مومنان از سرزمین خودشان کردند ولی اراده و سنت الهی بر نابودی کافران و مَسکن دادن مومنان در سرزمین خودشان است.

6 ماه پیش

روایات ائمه اطهار علیهم‌السلام موید آن است که در نوع زندگی برزخی، خوردن و آشامیدن وجود دارد. گرچه ماهیت زندگی در برزخ با دنیا متفاوت است و شاید بتوان گفت پایین‌ترین مرتبه‌اش خوردن و آشامیدن است.

6 ماه پیش

در قرآن کریم در آیات سوره اسراء به سه عملکرد بنی‌اسراییل صراحتا اشاره شده است.

6 ماه پیش

نویسندگان مسلمان دربارۀ منزلت والای پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله فراوان نوشته‌اند اما «خوش‌تر آن باشد که سرّ دلبران، گفته آید در حدیث دیگران».

6 ماه پیش

اگر امام حسن علیه‌السلام صلح را نمی‌پذیرفت با دیده محکومیت به او نگاه می‌شد، ولی با پذیرفتن صلح، این معایوه بود که محکوم تاریخ شد.

6 ماه پیش

همانطور که انسان در هنگام نوزادی و کودکی ناتوان است و به کمک نیاز دارد، در پیری و سالمندی هم دچار ضعف شده و به رکود قوای جسمی و ذهنی می‌رسد و به مراقبت‌های خاصی نیازمند می‌شود.

6 ماه پیش

بیشتر...