بیتوته |
2 سال پیش

ابداع پوست الکترونیکی دارای مو که حس لامسه دارد



پوست الکترونیکی,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
پژوهشگران آلمانی، نوعی پوست الکترونیکی دارای مو ابداع کرده‌اند که مانند پوست انسان از حس لامسه برخوردار است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، گسترده‌ترین اندام بدن، پوست است که نقشی کلیدی را در تسهیل حس لامسه ما بر عهده دارد اما حساسیت آن در نسخه‌های مصنوعی، به سختی قابل تکرار است. پژوهشگران اکنون نوع جدیدی از پوست الکترونیکی را توسعه داده‌اند که موهای کوچکی در آن جاسازی ‌شده‌اند. این موهای کوچک می‌توانند لامسه و جهت حرکت آن را به دقت درک کنند.

پوست‌های الکترونیکی، لایه‌های نازکی از مواد با ویژگی‌های الکترونیکی هستند که به آنها امکان می‌دهند تا برخی از عملکردهای پوست طبیعی انسان مانند احساس لامسه، فشار، دما یا حتی درد را داشته باشند. این پوست‌های مصنوعی می‌توانند برای بیمارانی که پس از آسیب‌های شدید به پیوند نیاز دارند، سودمند باشند یا حس لامسه پیشرفته‌تری را برای اندام‌های مصنوعی و ربات‌ها ایجاد کنند.

پژوهشگران "دانشگاه فناوری کمنیتس"(Chemnitz University of Technology) آلمان، نوعی پوست الکترونیکی ابداع کرده‌اند که حسگر جدیدی در آن تعبیه شده است. این حسگر موجب می‌شود که حساسیت پوست نسبت به لمس شدن بیشتر باشد. این پیشرفت با تقلید از یک عامل مهم اما نادیده‌گرفته‌شده در احساس لامسه انسان، یعنی موهای ریز پوشاننده پوست حاصل شده است.

پژوهشگران برای ساخت این پوست الکترونیکی، موهای ریز مغناطیسی را در یک ماده الاستومری جاسازی کردند. این موهای مصنوعی مانند موهای طبیعی، دارای ریشه‌های پیازی هستند که در زیر سطح پوست الکترونیکی قرار می‌گیرند و با لمس موها حرکت می‌کنند. هر یک از این ریشه‌ها توسط یک حسگر مغناطیسی سه بعدی احاطه شده است که امکان ردیابی موقعیت دقیق ریشه را فراهم می‌کند. این امر به کل ماتریس حسگرها امکان می‌دهد تا نه تنها لمس شدن مو، بلکه جهت لمس شدن آن در سراسر پوست الکترونیکی را احساس کند.

به گفته پژوهشگران، این حسگرهای مغناطیسی را می‌توان به راحتی به صورت صفحات بزرگ ساخت. سپس می‌توان آنها را به صورت محفظه‌های سه‌بعدی ساخت تا ریشه‌های مو را از طریق فرآیندی به نام "میکرو اوریگامی"(micro-origami) در خود جای دهند.

"کریستین بکر"(Christian Becker)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: روش ما امکان چیدمان دقیق عناصر حسگر را در یک فضای سه‌بعدی فراهم می‌کند که می‌توان آن را طی یک فرآیند تولید موازی، به‌ صورت انبوه تولید کرد. تولید این سیستم‌های حسگر با روش‌های ساخت میکروالکترونیکی، بسیار دشوار است.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

دیروز

راه های افزایش وزن کودکان یکی از مواردی است که والدینی که کودکان لاغر دارند، همواره در خصوص آن سوال می کنند. وقتی صحبت از بچه ها به میان می آید، تشخیص اینکه آیا آنها تمام غذای مورد نیاز خود را دریافت می کنند یا خیر، می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

2 ساعت پیش

محققان دانشگاه لوزان سوئیس به ارتباط بین درآمد و سرعت پیری مغز انسان دست یافته‌اند.

2 روز پیش

انتخاب نوشیدنی‌هایی که شیرینی طبیعی و فواید تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، می‌تواند به کاهش هوس به شیرینی و در عین حال به سلامت کلی کمک کند

21 ساعت پیش

آیا ویتامین D روند پیری را در انسان‌ها کاهش می‌دهد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مطالعات دانشمندان را مورد بررسی قرار دهیم.

2 روز پیش

به عنوان یک روان درمانگر جنسی میل جنسی همیشه مورد توجه من قرار داشته است. مفهوم دلزدگی جنسی یا بی‌حوصلگی جنسی مفهوم قابل توجهی است که این مقاله روی آن تمرکز دارد.

دیروز

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

پریروز

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

3 ساعت پیش

تستوسترون هورمونی است که سبب افزایش ویژگی‌های جنسی مردانه می‌شود. هورمون‌ها همان پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که سبب شروع تغییرات مورد نیاز در بدن می‌شوند. تستوسترون نوعی هورمون آندروژن است (یعنی هورمونی که مسئول شکل‌گیری ویژگی‌های مردانه است)، که توسط انواعی از سلول‌ها در بیضه تولید می‌شود که به آنها سلول‌های لیدیگ می‌گویند. این هورمون پس از آن‌که تولید شد وارد گردش خون می‌شود تا عملکرد خود را ایفا کند و میزان آن در بدن توسط مغز و غذه هیپوفیز کنترل می‌شود.

3 روز پیش

بیشتر...