کمبود ویتامین ها در کودکان: شایع ترین مشکلات تغذیه ای که باید جدی گرفت سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،ناصر کلانتری، دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان، به شایعترین مشکلات تغذیهای کودکان اشاره کرده و تأکید کرد که مشکلات تغذیهای کودکان کشور نیازمند توجه ویژه است. او توضیح داد که این کنگرهها با هدف بررسی و تبیین معضلات تغذیهای و ارائه راهکارهای علمی برای حل این مشکلات برگزار میشود.
کودکان زیر دو سال و کمبود ویتامینهای حیاتی
کلانتری در ادامه اشاره کرد که در کودکان زیر دو سال، کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی از جمله مشکلات شایع است که به رشد کودک، خصوصاً تکامل سیستم عصبی او آسیب میزند. او تصریح کرد: «این ویتامینها برای رشد فیزیکی و ذهنی کودکان بسیار حیاتی هستند، و باید با تغذیه صحیح و مکملهای مناسب، این کمبودها جبران شوند.»
کمبود ویتامین D و تأثیر آلودگی هوا
این متخصص سلامت کودکان همچنین به کمبود ویتامین D در کودکان بالای دو سال اشاره کرد و گفت: «با توجه به کمبود منابع غذایی و آلودگی هوا، تأمین ویتامین D از طریق نور خورشید دیگر توصیه نمیشود. به همین دلیل، مصرف مکملهای ویتامین D برای کودکان ضروری است.»
کاهش سو تغذیه با تغذیه مناسب
کلانتری تأکید کرد که سو تغذیه میتواند منجر به مشکلاتی مانند کموزنی و کوتاه قدی در کودکان شود. این امر نه تنها بر رشد فیزیکی تأثیر میگذارد، بلکه ممکن است مشکلات روانی و رفتاری را نیز به دنبال داشته باشد. بنابراین، آموزش صحیح تغذیه به خانوادهها میتواند تأثیر زیادی در کاهش مشکلات تغذیهای و بهبود سلامت کودکان داشته باشد.
تأثیر بحران اقتصادی بر تغذیه کودکان
دبیر اجرایی کنگره تغذیه کودکان در ادامه به تأثیر بحران اقتصادی بر تغذیه کودکان اشاره کرد و گفت: «در شرایط بد اقتصادی، ناامنی غذایی به وجود میآید که میتواند منجر به سوءتغذیه شود. از این رو، باید با استفاده از سیاستهای مناسب و آموزش خانوادهها در مورد انتخاب مواد غذایی سالم، این بحرانها را کاهش داد.»
کلانتری همچنین به نقش مواد غذایی پرچرب و شیرین در تشدید این مشکلات اشاره کرد و تأکید کرد که استفاده از غذاهای سالم و مغذی برای کودکان بسیار ضروری است.
در پایان، کلانتری گفت: «برای مقابله با کمبود ویتامینها و بهبود تغذیه کودکان، باید به خانوادهها آموزشهای لازم داده شود تا بتوانند منابع غذایی خود را به درستی مدیریت کنند و کودکانشان را در مسیر رشد سالم قرار دهند.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
تغذیه خوب و خواب با کیفیت در تمامی دوران زندگی برای کسب موفقیت نقش اساسی دارد . درنتیجه یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در امتحانات هم به شمار میآید.
آمادگی جسمانی ارتباط نزدیکی با طول عمر افراد دارد. این موضوع با انجام روش سادهای تشخیص داده میشود.
روانشناسی کودک از حوزههای حساسی است که نیازمند دقت و بررسی بسیار است. اما بعضا خانوادهها نمیدانند که در چه مواقعی و به چه کسی مراجعه کنند.
دیدگاه های متفاوتی در مورد رژیم کتو برای کودکان وجود دارد. به گفته برخی، رژیم کتو نباید برای کمک به کاهش وزن کودکان استفاده شود زیرا کربوهیدرات ها را محدود می کند و کودکان برای فعال ماندن از نظر شناختی و فیزیکی به کربوهیدرات نیاز دارند.
تحلیل عضلانی یا "سارکوپنیا" یکی از مشکلات شایع در دوران سالمندی است که به از دست دادن توده عضلانی و کاهش قدرت عضلات بدن اشاره دارد.
یک متخصص سالمندشناسی میگوید: «سالمندان به دلیل میزان آسیبپذیری بالا، هرقدر سنشان بالاتر میرود، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی شکنندهتر میشوند. بنابراین اگر مشکلات جسمی و روحی سالمندان مورد توجه قرار نگیرد، آسیبهایش بیشتر از یک جوان خواهد بود و نباید از آنها غافل شد.»
یک متخصص مغزو اعصاب میگوید: در کودکان که هنوز ساختار و انحنای گردن به درستی تشکیل نشده و عضلات و تغذیه نامناسب دارند، استفاده از تبلت و موبایل به مدت طولانی، همراه با خمکردن گردن، اثرات بسیار زیانباری بر ستون فقرات آنها خواهد داشت.
کودکان و جوانان عوامل قدرتمند تغییرند و ایدهها و دیدگاههای جدیدی را به ارمغان میآورند که میتواند به شکل دادن به آیندهای بهتر برای همه ما کمک کند. مشارکت معنادار آنها در حکمرانی و تصمیمگیری به جامعه جهانی کمک میکند، اولویتهای آنها را درک کند و بستری را برای کودکان و جوانان فراهم میکند تا شنیده شوند و جدی گرفته شوند.
کودکان امروز با مسائل غیرواقعی دست و پنجه نرم میکنند و دلیلش هم زندگی مدرن، آمیخته با فضای دیجیتال و مجازی است.
بیشتر...