|
3 سال پیش
عباس شریفی

کند کاوی در ماندگاری یا آسیب پذیری نظام های سیاسی چه عواملی باعث ماندگاری پایداری نظام های سیاس

کند کاوی در ماندگاری یا آسیب پذیری نظام های سیاسی چه عواملی باعث ماندگاری پایداری نظام های سیاس
کند و کاوی در ماندگاری یا آسیب‌پذیری نظام‌های سیاسی
«چه عواملی باعث ماندگاری و پایداری نظام‌های سیاسی و یا ناماندگاری،آسیب‌پذیری و فروپاشی آنها می شود؟» موضوع محوری این کتاب از حسین بشیریه است که با بررسی و مقایسه‌ی نظام‌های سیاسی پس از بحران اقتصادی سال دو هزار و هشت تلاش دارد توضیحی بر فرآیند گذار به دموکراسی بدهد.
این نظریه بر هشت محور استوار است که چهار محور آن مربوط به مبانی قدرت دولتها و چهار محور دیگر مربوط به اجزای جنبش های اعتراضی و انقلابی و یا فرایند بسیج سیاسی است. انقلابهای سیاسی نتیجه‌ی گردهمایی این هشت عامل‌اند.چهار محور مربوط به مبانی قدرت دولتها عبارتند از: بحران مشروعیت، بحران کارآمدی، بحران وحدت درونی گروه حاکم و بحران در دستگاه‌های سلطه و سرکوب. از سوی دیگر چهار محور مربوط به جنبش و بسیج انقلابی عبارتند از: حجم نارضایی عمومی، سازماندهی، ایدئولوژی انقلابی و رهبری.
بر اساس همین هشت عامل، بشیریه به مقایسه‌ی جنبش های اعتراضی برخاسته از بحران اقتصادی سال دوهزار و هشت در کشورهای آمریکا،اسپانیا،انگلستان،یونان،تونس،مصر،لیبی و مراکش می پردازد.

پی نوشت : از فردای پس از انقلاب پنجاه و هفت تا به امروز بسیاری بر این باور بوده و هستند که به زودی رژیم سقوط می کند! پیشگویی هایی از این دست که «فروپاشی و سقوط نزدیک است» در حد آمال و آرزو باقی خواهد ماند اگر تأملی در باب عوامل فروپاشی نظامهای سیاسی و مقایسه اش با وضعیت یک کشور نداشته باشیم.
#‌از_بحران_تا_فروپاشی
#‌حسین_بشیریه
#‌نشر_نگاه_معاصر #‌دانش_سیاسی #‌معرفی_کتاب #‌کتاب_خوب
#‌در_هر_کتابی_رازی_نهفته_است

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط