ناسازگاری کودکان نوجوانان راه های مقابله کاهش آن

ناسازگاری کودکان و نوجوانان

ناسازگاری کودکان و نوجوانان یکی از مسائلی است که ممکن است بسیاری از والدین را درگیر و حتی نگران کند. این ناسازگاری به ویژه در دوران نوجوانی نمود بیشتری پیدا می کند، زیرا نوجوانی یکی از دوران حساس هر فردی به حساب می آید. دلیل آن نیز مربوط به یکسری تغییرات فیزیولوژیک و رفتاری است که حساسیت پذیری نوجوانان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. مسلما بسیاری از والدین به دنبال راه حل هایی برای این مشکل می باشند. در این قسمت از مطالب روان آرام قصد داریم تا این مقوله را به طور کامل بررسی کنیم و علل و راه حل های آن را بیان کنیم. مطمئن باشید که در علم روانشناسی راه حل های مطمئن و موثری برای ناسازگاری کودکان و نوجوانان وجود دارد، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. شما نیز به عنوان یک والدین نگران لازم است که بیشتر در این باره بدانید.

سرفصل های مقاله
والدین نگران بابت ناسازگاری کودک یا نوجوان خود!
واکنش والدین نسبت به ناسازگاری کودکان و نوجوانان
به نوجوان خود نشان دهید که او را درک می کنید
علت بروز ناسازگاری کودکان و نوجوانان
درمان ناسازگاری کودکان و نوجوانان
تعیین قوانین و حد و مرز ها
او را تشویق کنید
از بحث و جدال با او پرهیز کنید
مشاوره ناسازگاری فرزندان
آیا بروز ناسازگاری در کودکان و نوجوانان عادی است؟
آیا ناسازگاری کودکان و نوجوانان اختلال است؟
آیا راه حلی برای کاهش ناسازگاری کودک و نوجوان وجود دارد؟

نگرانی والدین از بابت ناسازگاری کودکان و نوجوانان کاملا به جا و عادی است، اما دانستن نکاتی کمک می کند تا به جای نگرانی به فکر راه حل هایی برای آن باشند. بسیاری از والدین تا سنین نوجوانی و رسیدن فرزندانشان به سن بلوغ مشکل خاصی از بابت ناسازگاری و پرخاش آن ها ندارند، اما همین که دوره نوجوانی آغاز می شود، یکسری چالش ها با خود به همراه دارد. ابتدا لازم است که واژه ناسازگاری را به طور کامل بررسی کنیم، ناسازگاری در این جا به چه معناست؟ هنگامی که والدین کنترل دقیقی بر روی رفتار فرزندان خود ندارند و یا فرزندان نمی توانند خود را با شرایط خانواده و جامعه به درستی وفق دهند واژه ناسازگاری معنا پیدا می کند. دقت کنید که در صورت عدم کنترل این ناسازگاری ها مشکلات متعددی از قبیل انحرافات اجتماعی، گرایش به مواد مخدر و رابطه های خطرناک به وجود خواهد آمد، بنابراین پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، زیرا نتایج حاصل از آن ممکن است آنقدر مخرب باشد که به سختی جبران شود.

رفتار نوجوانان را می توان مثال واضحی از رفتار والدین دانست، در واقع این رفتار های والدین به گونه ای بر رفتار نوجوان تاثیر می گذارد، از این رو لازم است که والدین نسبت به تربیت فرزندان خود در سنین کودکی اهمیت قائل شوند، به گونه که فرزندان قبل و بعد از نوجوانی رفتار مناسبی از خود نشان دهند.

یکی از سوالات مهمی که در این زمینه مطرح می شود این است که واکنش والدین نسبت به ناسازگاری کودکان و نوجوانان باید چگونه باشد؟ در این قسمت می خواهیم رفتار های مناسب این سنین را بیان کنیم. نوجوان شما روحیه بسیار حساس و شکننده ای دارد که دلیل آن مربوط به تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک وی است. از این رو لازم است در این دوره حساس با مهربانی و عطوفت با آن ها رفتار کنید. دقت کنید که نوجوانان به دلایل مختلف اعم از غرور، خجالت و … ممکن است نیاز های خود را بروز ندهند. وظیفه شما به عنوان والدین این است که تا حد امکان به او نزدیک شوید و نیاز های او را شناسایی کنید.

در صورتی که از وی درخواست انجام کاری را دارید بهتر است که لحن شما به جای دستوری مهربانانه باشد تا نوجوانان شروع به ناسازگاری و پرخاش نکنند. بهتر است که به جای دستور دادن از او خواهش کنید که کار خاصی را برای شما انجام دهد، البته لحن شما نباید خیلی ملتمسانه باشد که کودک یا نوجوان آن را جدی نگیرد.

یکی از توجهاتی که نوجوانان به شدت به آن نیاز دارند این است که حس کنند از طرف شما درک می شوند. البته دقت کنید که نباید حسی که به او منتقل می کنید با ترحم و دلسوزی همراه باشد زیرا تاثیر مخربی بر روی روحیه نوجوان خواهد گذاشت. به جای آن سعی کنید به او نشان دهید که حالات روحی و رفتاری او را درک می کنید و مانند یک دوست محرم راز های او هستید، مطمئن باشید که بعد از آن او تلاش می کند تا مسائل خود را بیشتر با شما بیان کند. همچنین با این اقدامات به او نشان می دهید که می توانید حامی خوبی برای او باشید.

این مقاله هم بخوانیداضطراب در کودکان چیست؟

فکر می کنید که علل بروز ناسازگاری کودکان و نوجوانان چیست؟ بدون شک محیط و دنیای بیرون بر بروز یکسری رفتار ها و ناسازگاری های کودکان و نوجوانان بی تاثیر نیست. عوامل خطرناک و دام های محیطی همیشه سعی دارند تا کودکان و نوجوانان را به اسارت خود دربیاورند. از این رو والدین باید توجه خاصی نسبت به این عوامل بیرونی داشته باشند، دوستان و اطرافیان فرزند خود را تحت نظر داشته باشند زیرا کمال هم نشین در او اثر خواهد کرد.

بدون شک محیط خانه نیز در بروز این پرخاشگری ها و ناسازگاری کودکان و نوجوانان بی تاثیر نیست. برای مثال کودک و نوجوان توجه خاصی نسبت به رفتار والدین خود با یکدیگر دارد، در صورتی که رفتار آن ها توام با پرخاش و حتی درگیری فیزیکی باشد تاثیر خود را بر روی او خواهد گذاشت. به همین دلیل لازم است که والدین محیط مملو از آرامش و دوستی را در خانه فراهم آورند. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که آیا به فرزندتان در خانه به اندازه کافی توجه می شود؟ در صورتی که کودک یا نوجوان شما دچار کم توجهی و کمبود محبت شود ممکن است بخواهد این کمبود های خود را از راه های خطرناک جبران کند.

ناسازگاری کودکان و نوجوانان

دقت داشته باشید که ناسازگاری کودکان و نوجوانان بیماری یا اختلال نیست که بخواهد درمان شود و منظور از درمان به کار گیری اقدامات و رفتار های مناسب در این زمینه می باشد. در این بخش به مهم ترین راهکار ها برای حل این مشکل پرداخته شده است، مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

به منظور جلوگیری از بروز رفتار های پرخاشگرانه در کودک یا نوجوان لازم است تا در ابتدای کار قوانین واضح و مشخصی را تعیین کنید. برای مثال تقسیم وظایف او را بر روی یک کاغذ رنگی زیبا بنویسید و در هر کجای خانه که ممکن است او مشاهده کند قرار دهید. اگر ساعت 5 زمان انجام تکالیف کودک یا نوجوان شما است اما او قصد دارد که بازی کند یا به بیرون برود وظایف او را به صورت قاطع و در عین حال مهربان بیان کنید.

در صورتی که کودک یا نوجوان شما رفتار مناسبی از خود بروز داد و وظایف خود را به طور کامل انجام داد می توانید پاداشی برای او در نظر بگیرید این سیستم پاداش دهی موجب می شود تا او برای دفعات بعدی انگیزه بیشتری برای انجام وظایف خود پیدا کند. با تشویق ناسازگاری کودکان و نوجوانان را به حداقل برسانید

دقت کنید که بحث و جدال با فرزند کار شما را پیش نمی برد و اتفاقا نتیجه عکس به همراه خواهد داشت. پس از بحث کردن با او به شدت پرهیز کنید.ناسازگاری کودکان و نوجوانان خود را کاهش دهید

اگر فرزند شما نیز دچار ناسازگاری است مطمئن باشید که جلسات مشاوره درمانی می تواند کمک شایانی به شما و او نماید. کلینیک تخصصی مشاوره روان آرام دارای کادر تخصصی مشاوره و روانشناسی است که می توانند به بهترین شکل ممکن به فرزندتان و خودتان مشاوره دهند.

آیا بروز ناسازگاری در کودکان و نوجوانان عادی است؟

بله، بروز این ناسازگاری ها در کودکان و نوجوان عادی است اما لازم است که به طور هوشمندانه کنترل شوند.

آیا ناسازگاری کودکان و نوجوانان اختلال است؟

خیر، ناسازگاری کودکان و نوجوانان اختلال به حساب نمی آید.

آیا راه حلی برای کاهش ناسازگاری کودک و نوجوان وجود دارد؟

بله، جلسات مشاوره درمانی، حمایت از فرزند، درک او و سیستم پاداش دهی می تواند راه حل های مناسبی به شمار رود.

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

بیشتر...