خبرگزاری ایسنا | 2 ماه پیش

منبت، گل برجسته روستای دهفول نهاوند در فرآیند ثبت ملی ایسنا

محمد احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان نهاوند با داشتن هنرمندانی زبردست به‌عنوان یکی از قطب‌های منبت‌کاری در ایران شناخته می‌شود و روستای دهفول در این میان به دلیل اصالت و کیفیت آثار هنری خود پرچمدار این هنر فاخر در منطقه است. 

وی تصریح کرد: این روستا در حدود ۷۰ سال سابقه در تولید مبل و منبت دارد و در حال حاضر ۱۲۰ کارگاه فعال نجاری در تولید مبلمان در این روستا فعال است و هنر منبت گل برجسته به بهترین شکل ممکن در آن شکوفا شده است.

احمدی با بیان اینکه این هنر از دیرباز توسط هنرمندان این خطه شکل گرفته و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و نمادی از ظرافت ایرانی و ذوق هنری مردمان این دیار به شمار می‌آید، افزود: منبت گل برجسته چیزی فراتر از یک هنر دستی است و بازتابی عمیق از فرهنگ، تاریخ و پیوند هنرمندان با طبیعت این منطقه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: هنرمندان دهفول با دستانی توانا و ذهنی سرشار از خلاقیت نقوشی از گل‌ها و طرح‌های استلیزه و اصیل را با چوب به نمایش می‌گذارند و برجستگی این نقش‌ها و مهارت بالای هنرمندان در ایجاد جزئیات، این آثار را به شاهکارهایی ماندگار تبدیل کرده است.

احمدی با اشاره به اینکه این هنر یک زبان بصری است که با زیبایی خود توانسته جایگاهی رفیع در میان صنایع دستی ایران پیدا کند، اضافه کرد: ثبت ملی این هنر اقدامی ضروری برای حفاظت از این میراث معنوی و فرهنگی است و فرصتی برای معرفی گسترده‌تر و ارتقای جایگاه آن در سطح ملی و حتی جهانی فراهم خواهد کرد.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند یادآور شد: با تلاش‌های انجام شده در پی سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نهاوند و تلاش‌های نماینده مردم این شهرستان و فرماندار شهرستان گام‌هایی برای ثبت ملی منبت گل برجسته روستای دهفول برداشته شده است.

به گفته وی، همچنین در جریان بازدید اخیر تیم کارشناسی وزارتخانه از کارگاه‌های منبت روستای دهفول، نشستی با حضور مسئولان شهرستان در محل فرمانداری نهاوند برگزار شده که ظرفیت‌های این هنر اصیل به دقت مورد بررسی قرار گرفته و ثبت ملی آن به عنوان یکی از اولویت‌های فرهنگی منطقه مطرح شده است.

احمدی تاکید کرد: این اقدام آغازی برای توسعه پایدار در حوزه صنایع دستی نهاوند و دهفول خواهد بود و نه‌تنها باعث تقویت هویت محلی می‌شود بلکه تأثیری مثبت در اقتصاد و معیشت جامعه هنری منطقه نیز خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: هنر منبت‌کاری دهفول ظرفیت تبدیل شدن به یکی از محصولات برند ایران در عرصه صنایع دستی را دارد و این هنر نیازمند حمایت بیشتر، سرمایه‌گذاری مناسب و معرفی مؤثر است تا بتواند در عرصه‌های بین‌المللی نیز بدرخشد و افتخاری ارزشمند برای ایران‌زمین رقم بزند.

 رئیس میراث فرهنگی شهرستان نهاوند ‌گفت: منبت گل برجسته دهفول شایسته آن است که به عنوان نماد ارزشمند فرهنگی حفاظت شود و در جهان بار دیگر هویت عمیق و اصیل ایران را به نمایش بگذارد.

انتهای پیام 



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر صمت گفت: مذاکرات موفقی با وزارت نفت برای ورود این بخش به میدان‌های گازی، ساخت و توسعه سیستم حمل

4 ساعت پیش

وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج

6 ساعت پیش

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز

8 ساعت پیش

قائم مقام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت:مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید طی ۳۰ روز

3 ساعت پیش

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی حفظ نباتات گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون در سطح ۲ میلیون و ۶۵۰ هزارهکتار

7 ساعت پیش

وزیر اقتصاد گفت:توسعه بخش خصوصی و خصوصی‌سازی واقعی است، به این معنا که دولت و نهاد‌های عمومی دست از

3 ساعت پیش

وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج

6 ساعت پیش

مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن گفت: طی روزهای اخیر حدود ۱۵۰۰ تن تخم مرغ با نرخ ۶۱ هزارتومان توسط پشت

8 ساعت پیش

وزیر جهادکشاورزی گفت: با تصمیم سران قوا کاهش زمان ثبت سفارش نهایی شده است. مسیر‌های جدید در تأمین کا

2 ساعت پیش

بیشتر...