سلامت نیوز |
2 سال پیش

نشر افسردگی، استرس اضطراب در رزیدنت های پزشکی چقدر است افسردگی اعصاب روان سلامت نیوز

شیوع افسردگی، استرس و اضطراب در رزیدنت‌های پزشکی چقدر است؟

سلامت نیوز:پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای مقطعی، شیوع افسردگی، اضطراب و استرس را در بین رزیدنت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، بررسی کردند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، پزشکی یک شغل استرس‌زا است و مطالعات متعددی نشان داده است که کاهش عملکرد بالینی، اختلال در تصمیم‌گیری، اضطراب، افسردگی، سوء مصرف الکل و مواد، خودکشی و ... با استرس مرتبط هستند. بنابراین بررسی ارتباط بین افسردگی، اضطراب و استرس در بین کادر پزشکی، ضروری است.


با توجه به این موضوع پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران با انجام مطالعه‌ای میزان استرس، اضطراب و افسردگی را در بین رزیدنت‌ها یا دستیاران پزشکی مورد بررسی قرار دادند. برای انجام این مطالعه مقطعی ۱۵۲ رزیدنت یا دستیار رشته‌های پزشکی داخلی، جراحی عمومی، اطفال و زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با استفاده از پرسش‌نامه ارزیابی شدند.


بررسی‌های این مطالعه حاکی از آن بود که ۲۳ درصد از دستیاران پزشکی دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بودند. حدود ۲۵ درصد از افراد اضطراب شدید تا بسیار شدید و نزدیک به ۳۴ درصد از آن‌ها استرس شدید تا بسیار شدید داشتند.


یافته‌های این مطالعه در برخی موارد با یافته‌های دیگر مطالعات متفاوت بود. به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ بدیهی است که نتایج مطالعات گاهی تفاوت‌های عمده‌ای دارند و به نظر می‌رسد که این تفاوت‌ها با متغیرهای مستقل معمول، مانند سن، جنس، رشته تخصص و... قابل توضیح نیستند و ممکن است عوامل دیگری مانند تفاوت‌های فرهنگی، رابطه معمول دکتر و بیمار در آن فرهنگ، نظام مالی و درآمد رزیدنت‌ها و دیگر عوامل محیطی موثر بر شیوع افسردگی، اضطراب، و استرس در این موضوع دخیل باشند.


بررسی‌های این مطالعه حاکی از آن است که شیوع افسردگی، اضطراب و استرس در بین رزیدنت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشتر از برخی کشورها و دانشگاه‌های دیگر است.


محققان این مطالعه می‌گویند که این موضوع می‌تواند به دلیل فشار کاری بیشتر در بیمارستان‌های آموزشی ما باشد.
بر همین اساس پژوهشگران این مطالعه معتقدند که با توجه به اهمیت این موضوع، بررسی‌های بیشتری با رویکرد مداخله‌ای برای مدیریت استرس باید انجام گیرد.


در انجام این تحقیق، پوریا فرهنگی و فرحناز خواجه‌نصیری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشارکت داشتند.
یافته‌های این مطالعه با عنوان «The Prevalence of Depression, Anxiety, and Stress Among Medical Resident: A Cross-Sectional Study in Iran» در نشریه Acta Medica Iranica زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

دیروز

محققان دانشگاه لوزان سوئیس به ارتباط بین درآمد و سرعت پیری مغز انسان دست یافته‌اند.

2 روز پیش

راه های افزایش وزن کودکان یکی از مواردی است که والدینی که کودکان لاغر دارند، همواره در خصوص آن سوال می کنند. وقتی صحبت از بچه ها به میان می آید، تشخیص اینکه آیا آنها تمام غذای مورد نیاز خود را دریافت می کنند یا خیر، می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

2 ساعت پیش

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

3 ساعت پیش

اگر احساس خستگی برای شما مدت‌ها است که به امری دائمی تبدیل شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ اگر آهن کافی در بدن شما وجود ندارد، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و اسفناج و گوشت بیشتری مصرف کنید.

20 ساعت پیش

آیا ویتامین D روند پیری را در انسان‌ها کاهش می‌دهد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مطالعات دانشمندان را مورد بررسی قرار دهیم.

2 روز پیش

میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

پریروز

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

پریروز

انتخاب نوشیدنی‌هایی که شیرینی طبیعی و فواید تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، می‌تواند به کاهش هوس به شیرینی و در عین حال به سلامت کلی کمک کند

21 ساعت پیش

بیشتر...