خبرآنلاین | 1 ماه پیش

همه از سیمکارتهای کودک نوجوان استفاده کنیم تا نیازی به فیلترینگ نباشد خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، در این ویدئو، مرد جوانی از مسئولان کشور می‌خواهد از ایده فیلترینگ عبور نموده، و پهنای باندِ چهار پلتفرم واتس‌اَپ، تلگرام، اینستاگرام و ایکس (توئیتر سابق) را به‌طور کامل ببندند.به این دلیل که این نرم‌افزارها یا خود صهیونیستی هستند و یا به صهیونیسم کمک می‌رسانند و در این رابطه، وجود فیلترینگ مثمرثمر نبوده و مردم همچنان وصل می‌شوند.

روزنامه هم میهن نوشت: این شخص که خود را مهندس برق معرفی می‌کند، تأکید دارد که به لحاظ علمی امکان انسداد کامل پهنای باند برای پلتفرم‌های نامبرده وجود دارد و از سیمکارت انارستان (سیمکارت ویژه‌ی کودکان و نوجوانان) به‌عنوان الگوی مطلوب مثال می‌آورد. در گفته‌های این مهندس جوان نکاتی وجود دارد که پرداختن به آنها خالی از لطف نیست.

اولاً ایده ارتباط صهیونیسم با شرکت‌های فوق‌الذکر،که احتمالاً از بعضی سخنرانانِ جریان‌های تندرو داخلی وام گرفته شده،ادعایی است غیرقابل اثبات. بیش از پنج میلیارد نفر از مردم جهان از خدمات رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و مولود این شبکه ارتباطی گسترده، جهان جدیدی با فرصت‌های بی‌شمار برای رشد و توسعه است.

این توقع که بخش قابل توجهی از مردم ایران بر مبنای گزاره‌های غیرقابل اثبات با این شبکه جهانی قطع ارتباط کنند با هیچ منطقی سازگار نیست. ثانیاً، بی‌نتیجه بودنِ فیلترینگ که اظهرمن‌الشمس است. لیکن فروش فیلترشکن یک گردش مالی چشمگیر دارد و مادامی که فیلترینگ پابرجا باشد، فیلترشکن هم به فروش می‌رسد.

ثالثاً، نیازی نبود که این جوان به منظور باوراندنِ امکان قطع دسترسی کامل به پلتفرم‌های نامبرده تحصیلات خود را به رخ بکشد. همه از وضعیت اینترنت در کره شمالی، چین و میانمار مطلع هستیم و می‌دانیم که به لحاظ فنی چنین امکانی وجود دارد. لیکن بدون شک با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای همراه است که به‌عنوان چالش اصلی نمی‌توان در طرح پیشنهادی چنین به آنها بی‌توجه بود.

رابعاً، توصیه ضمنی به استفاده همگانی از سیمکارتی که برای کودکان و نوجوانان شش تا هجده‌ساله طراحی و عرضه شده، اگر شوخی نباشد قطعاً مصداقی از ارج‌شکنی است. مگر همه مردم کودک هستند و شما قیم آنها که در مورد دسترسی به فضای مجازی برای ایشان تعیین‌تکلیف می‌کنید؟ بگذریم!

نمی‌دانم این ادعاهای رادیکال چه میزان در سطح تصمیم‌سازانِ کشور مقبولیت دارد اما بدون تردید از زمان اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت چنین مواضعی بی‌سابقه هستند. دسترسی به فضای مجازی یک حق بشری است که بر مبنای تفسیر دکترینال از ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر (۱۹۴۸) به عنوان بستر آزادی بیان باید از هر نوع اِعمال محدودیت توسط دولت‌ها مصون بماند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در پاراگراف ۱۰ از قطعنامه ۳۲/۱۳ که به تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۱۶ صادر شده، هر نوع مداخله در جریان آزاد اطلاعات در فضای مجازی را مصداقی از نقض حقوق بین‌الملل بشر قلمداد می‌کند. آگاهی، نظارت، آموزش، اشتراک‌گذاری و تسهیل ارتباط مهمترین دستاوردهای اینترنت هستند و امروزه، تصور جهان بدون اینترنت دشوار است. البته اولویت امنیت ملی ایجاب می‌کند در شرایط خاص مانع سوءاستفاده از اینترنت شویم. اگرچه این راهکار صرفاً مربوط به زمانی است که یک بحران فراگیر به اوج رسیده و برای مهار آن چاره دیگری نباشد.

در مجموع دسترسی به فضای مجازی به واسطه نقش گسترده‌ای که در زندگی روزمره همگان ایفا می‌کند یک حق بنیادین است و باید با نگاه حقوقی بدان نگریست و تصمیم گرفت. اصلاً حقوق به کنار، بیاییم با نگاه هزینه ـ فایده مسئله را تحلیل کنیم. آیا توسعه کشور در پرتو آزادسازی دسترسی به اینترنت بیشتر محتمل است یا محدودیت و ممنوعیت آن؟ این سوالی است که آن مهندس جوان باید از خود بپرسد بلکه به نتایجی متفاوت برسد.

23302



#‌اخبار_دانش

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

آیفون اس‌ای جدید براساس شاسی آیفون ۱۴ ساخته می‌شود.

1 ماه پیش

اپل قرار است به‌زودی قابلیتی را به ساعت‌های هوشمند اپل واچ اضافه کنند که برای کاربرانی که احتمال ابتلا به دیابت دارند، حیاتی خواهد بود.

1 ماه پیش

جست‌وجوی گوشی‌های موبایل متعلق به شرکت آمریکایی موتورولا در اینترنت شما را به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رساند. بعضی فروشگاه‌های آنلاین به شما پیغام «کالایی با این مشخصات پیدا نکردیم» را نشان می‌دهند و بعضی فروشگاه‌های دیگر همه انواع مدل‌های گوشی موتورولا را در وضعیت «ناموجود» نمایش می‌دهند.

1 ماه پیش

شیائومی پس از اعلام تاریخ معرفی شیائومی ۱۵، نمونه تصاویر رسمی از دوربین شیائومی ۱۵ پرو را منتشر کرد که احتمالاً حیرت‌زده‌تان می‌کنند.

1 ماه پیش

نتایج تحقیقات پژوهشگران آلمانی درباره قارچ‌های سمی نشان داده است که سم در برخی از این دسته قارچ‌ها به صورت یک مولکول پیش‌درآمد و نهفته است و در زمان بریده شدن یا خوردن شدن به عنوان سازوکاری محافظتی، مولکول سمی در آنها فعال می‌شود.

1 ماه پیش

در نتیجه تصادف و آتش‌سوزی خودروی تسلا با برخورد به گاردریل و ستون بتنی در تورنتو کانادا، ۴ نفر جان خود را از دست دادند.

1 ماه پیش

به نظر می‌رسد گوگل در حال تست قابلیتی مشابه با Live Activities آیفون برای اندروید ۱۶ است. این قابلیت که با نام «Rich Ongoing Notifications» شناخته می‌شود در نسخه بتا اندروید ۱۵ دیده شده است، اما احتمالاً سال آینده و در اندروید ۱۶ شاهد رونمایی از آن باشیم.

1 ماه پیش

یک پژوهش بین‌المللی نشان می‌دهد که اسفنج ساخته‌شده از اکسید گرافین و کیتوسان می‌تواند در استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی ۱۰ برابر موثرتر باشد.

1 ماه پیش

رولزرویس برای ادای دین به شخصیت شرور جیمز باند، فانتوم گلدفینگر را معرفی کرد.

1 ماه پیش

بیشتر...