چطور |
6 سال پیش

وقتی کسی پشت سرمان حرف می زند چه کنیم

همه‌ی ما بااحساسات منفیمختلفی در طول روز مواجه می‌شویم. گاهی‌اوقات به‌خوبی از پس این حس‌وحال بد برمی‌آییم و در برخی مواقع، اسیر سیاهی آنها می‌شویم. باید یادمان باشد که احساسات منفی از سوی منبعی به سمت ما فرستاده می‌شوند و نیزه‌های آن به‌قدری تیز و بی‌رحم است که دفاع از خود را بسیار دشوار می‌سازد. اولین قدم در راه حل مشکلات ناشیِ از احساسات بد، شناسایی دلیل است. مثلا گاهی‌اوقات، برخی از افراد در محیط کار و… شروع به ایجاد جوی منفی علیه ما می‌کنند. دلیلش این است که آنها با تمام وجود دوست دارند تا شهرت و اعتبار ما را خدشه‌دار کنند و زیرسؤال ببرند. در آن وقت ما باید بتوانیم رفتار هوشمندانه‌ای از خود بروز دهیم. این نوشته را بخوانید تا دقیقا بدانید که چه باید کنیم.

بدگویی دیگران از ما تجربه‌ی ناخوشایندی است

جردن هاربینگر مجری موفق برنامه‌ای به همین نام است و در قالب پادکست، برنامه‌های جالبی ارائه می‌کند؛ برنامه‌هایی که در هفته‌ی اول انتشار، میلیون‌ها بار شنیده می‌شوند. جردن، برنامه‌های موفق زیادی ساخته است. برنامه‌هایی که پرمخاطب و جالب بوده‌اند. اما در اواسط مسیر کاری‌اش به‌ناگاه اسیر ناجوانمردی یکی از هم‌صنفان خود شد. بدگویی و انواع رفتارهای ناجوانمردانه بخشی از تلاش‌های ناموفق شخص مزبور بود. این انرژی‌های منفی آسیب روحی زیادی به ما وارد می‌کنند.

مهم نیست که چند نفر در محیط کار و…، حرف‌های فرد بدگو را باور می‌کنند، در هرحال تخریب شخصیت و چهره نزد دیگران تلخ و سخت است. به‌همین‌دلیل، در ادامه، به ارائه راه‌حل‌هایی برای مقابله با این رفتار زشت دیگران در قبال خود پرداخته‌ایم. این روش‌ها را افرادی موفق مانند جردن هاربینگر ارائه داده‌اند؛ افرادی که علی‌رغم کارشکنی‌های متداوم حسودان و بدگویان همچنان موفق هستند:

پشت سر کسی حرف زدن وجهه شخص بدگو را خراب می‌کند نه شما

افراد منفی‌باف و تلخ کسانی هستند که بیش از دیگران به خود ضربه می‌زنند. حتما قبول دارید وقتی با بدجنسی تلاش می‌کنید، موجب آزار دیگران شوید، حجم زیادی از پریشانی و ناراحتی گریبان‌تان را می‌گیرد. پس قبل از اینکه به‌خاطر بدگویی و بدجنسی دیگران در قبال خود ناراحت و عصبی شوید، به‌یاد بیاورید که ابراز بدجنسی، شمشیری است برعکس که نوک تیز پیکان آن به درون قلب سیاه حامل آن فرو می‌رود.

ضمن اینکه دیگران نیز کسی را که مدام از دیگران بد می‌گوید و درصدد کارشکنی و تخریب است، دوست نمی‌دارند. به‌عبارتِ خودمانی اگر خانم یا آقای «الف» مدام پشت سر شما حرف می‌زند و کلافه‌تان کرده، کافی است از خود بپرسید:‌«منفور جمع کیست؟» و با صدای بلند پاسخ بدهید: «خانم/آقای الففف».

نگاهی بلندمدت داشته باشید

وقتی دچار آزار دیگران در قالب بدگویی و غیبت می‌شوید، به‌جای اینکه حرص بخورید و روان بی‌گناه‌تان را آزار بدهید، از خود بپرسید که این وضعیت تا چه مدت می‌تواند شما را تحت‌تأثیر قرار بدهد؟ یک روز؟ یک ماه؟ یک سال؟ سعی کنید، افق دیدتان را گسترده کرده و ببینید که این افراد سَمی و ناجور تا کجا برای‌تان دردسر و ناراحتی ایجاد می‌کنند؟ در بیشتر مواقع، حضور این افراد بدجنس هیچ تأثیری در موفقیت و زندگی شما نخواهد داشت. آنها دیر یا زود از صفحه‌ی زندگی و روزگار شما محو می‌شوند. پس نگران نباشید و وقت خود را صرف اتلاف انرژی برای حرف‌هایشان نکنید.

دوستان خوبی هم داشته باشید

مردی بیزار از غیبت

وقتی کسی بدگویی و غیبت می‌کند، کسانی را که گوش می‌دهند، در جرم خود شریک می‌سازد. واقعیت این است که همراهی با فردی که پشت سر دیگران حرف می‌زند تا حد زیادی مشابه خود غیبت است. داشتن دوستانی که هوای شما را همه‌جوره دارند و به دیگران اجازه غیبت نمی‌دهند، بسیار مهم است. وجود چنین افرادی در دایره‌ی دوستی و ارتباطات ضروری است. زیرا آنها نه‌تنها به بدگویی فرد بدجنس دل نمی‌دهند، بلکه از ادامه‌ی بحث هم جلوگیری می‌کنند.

وجود ارتباطاتی واقعی و صادقانه به شما کمک می‌کند تا از پخش شایعات دروغین درمورد خود جلوگیری کنید. در بعضی از موارد، اگر کسی نباشد که از شما دفاع کند، شایعات مهمل و بیهوده‌ای درباره‌تان پخش می‌شود که تلاش‌های بعدی برای ازبین‌بردن آنها بسیار سخت و دشوار است. به‌گفته‌ی هاربینگر، ما نیاز به روابط سطحی و عمیق داریم. نمی‌توان افراد خیلی زیادی را سال‌ها در دایره‌ی ارتباطی خود حفظ کرد تا درصورت بدگویی از شهرت و حیثیت شما دفاع کنند. وجود چند دوست و همراه صادق و نزدیک در این زمینه کافی است.

بهترین دفاع، ماندن و تأکید بر ارزش‌ها است

اگر به بدگویی‌ها توجه کنیم، حجم زیادی از انرژی خود را از دست خواهیم داد. کافی است یادمان باشد که انرژی‌های مثبت و خوبی‌های زیادی نیز در اطراف‌مان وجود دارد و فقط به بدی‌ها و سیاهی‌ها توجه نکنیم. باید بتوانیم ضمن عبور از تونل تاریک انرژی‌های منفی، خوبی‌ها را حس کنیم و بر ارزش‌های رفتاری و اخلاقی خود پابرجا باشیم. حرف‌ها، اصواتی سرگردان در هوا هستند که راحت فراموش می‌شوند؛ پس بهتر است در عمل خود را ثابت کنیم و جلوی حرف‌هایی را که پشت سرمان زده می‌شود، بگیریم. وقتی مدام کارهای مثبتی انجام می‌دهیم، به دیگران کمک می‌کنیم و عملکرد و رفتار خوبی داریم، دیگران به‌سختی می‌توانند پشت سرمان صحبت کنند.

با رعایت توصیه‌های بالا، بدگویی و غیبت درباره‌ی ما به حداقل خواهد رسید و به‌خوبی در برابر این میزان بی‌رحمی دیگران، از خود دفاع خواهیم کرد.

منبع: چطور

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 روز پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 روز پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 روز پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

5 روز پیش

بیشتر...