مسمومیت مرگ بر اثر استفاده غلط از شوینده ها سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، هر ساله به رسم دیرینه ما ایرانیها، روزهای منتهی به ایام نوروز مصادف میشود با خانهتکانی و البته افزایش استفاده از مواد شوینده که میتواند در صورت درست مصرف نشدن، جان افراد را به خطر اندازد. قطعاً نمیتوان مواد شوینده را از چرخه سبد خانوار حذف کرد، اما ضرورت مصرف صحیح و رعایت دستورالعملها در بهرهمندی از این فرآوردهها بسیار حائز اهمیت است.
به گفته متخصصان، اسفند، ماه پرتردد بانوان به مراکز درمانی به خاطر مسمومیت با مواد شوینده است. در اینباره دکتر فراز زندیه، متخصص طب اورژانس و فوقتخصص سمشناسی بالینی میگوید: «مواد شوینده با استانداردهای خاصی ارزیابی میشوند تا عوارض خطرناکی نداشته باشند، اما ممکن است عوارض سطحی برای افراد ایجاد کنند.
معمولاً در اسفندماه میزان مراجعه بانوان به مراکز درمانی و اورژانس به همین علت افزایش مییابد، چرا که برخی افراد از روی ناآگاهی مواد شوینده را با هم ترکیب میکنند.
اغلب فکر میکنند برای تمیزی بهتر میتوانند جوهرنمک و وایتکس را مخلوط کنند و نتیجه بهتری در تمیزی سطوح به دست آورند، غافل از اینکه مخلوط شدن این دو ماده شوینده، گازی به نام «کلر» ایجاد میکند که استنشاق آن میتواند حتی منجر به مرگ افراد شود که البته نشانههایی دارد که افراد باید به آن دقت کنند، چرا که مسمومیت با مواد شوینده استنشاقی، همواره با علائمی همچون سرفه، تنگی نفس، سوزش در گلو و گیجی همراه است.»
مالیدن خمیردندان و سیبزمینی روی پوست سوخته ممنوع
دکتر زندیه با بیان اینکه به محض تماس این مواد با پوست یا چشم، لازم است محل آلوده بهسرعت با آب فراوان شسته شود، بیان میکند: «افرادی که چنین شرایطی دارند، حتماً با اورژانس 115 تماس بگیرند تا به مراکز درمانی منتقل شوند. یکی از بدترین کارهایی که مردم انجام میدهند، عمل به توصیه همسایگان است، مثلاً روی پوست آسیبدیده خمیردندان یا سیبزمینی بگذارند!
باید بگویم هیچ کدام اثری در بهبود پوست سوختهشده ندارد، حتی میتواند منجر به عفونت و تشدید التهاب پوست شود. همچنین باوری اشتباه بین مردم رواج پیدا کرده است، مبنی بر اثربخشبودن مصرف شیر در هنگام مسمومیتها، باید بگویم این توصیه علمی نیست و استفاده از شیر نمیتواند از آسیبهای به وجود آمده در دستگاه تنفسی بکاهد.»
16 درصد از مسمومیت با مواد شیمیایی در شویندههای خانگی است
دکتر فرحناز حسینی، رئیس اداره نظارت بر فرآوردههای بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه 90 درصد مسمومیتها با مواد شوینده در منازل اتفاق میافتد، میگوید: «بررسیها نشان میدهد، ۱۶درصد از کل مسمومیتهای ناشی از مواد شیمیایی به شویندههای خانگی مربوط میشود و متأسفانه روند این مسمومیتها در سالهای اخیر افزایشی بوده است که اهمیت توجه به اصول ایمنی هنگام مصرف شویندهها و ضدعفونیکنندهها را بیش از پیش برجسته میسازد.
استفاده از شویندهها و مواد گندزدا باید با دقت و آگاهی کامل انجام شود، چرا که شویندههای خانگی، بخش قابل توجهی از مسمومیتهای شیمیایی را به خود اختصاص دادهاند. رعایت دستورالعملهای ایمنی هنگام استفاده از این مواد برای حفظ سلامت افراد ضروری است.»
بسیاری از شویندهها دارای ترکیباتی با خاصیت اسیدی، قلیایی یا کلره هستند که میتوانند به ریه، پوست و چشم آسیب برسانند. بهکارگیری این محصولات در محیطهای بدون تهویه مناسب خطرات جدی به همراه دارد و مواجهه طولانیمدت با بخارات این مواد میتواند به مشکلات تنفسی و سایر آسیبهای جدی منجر شود.
دکتر حسینی توضیح میدهد: «برای پیشگیری از مسمومیت، ضروری است این محصولات در مکانهایی دور از دسترس کودکان نگهداری شوند. قراردادن شویندهها در کمدهای زیر ظرفشویی یا انتقال آنها به ظروفی مانند بطریهای نوشابه، اقدامی خطرناک است چرا که خطر مسمومیت در کودکان نوپا و کنجکاو از این طریق بسیار بالاست؛ اگر به طور اتفاقی کودکی مواد شوینده را بلعید، او را وادار به استفراغ نکنید این امر میتواند منجر به مرگ کودک شود. در صورت بروز مسمومیت یا استنشاق بخارات سمی، بهترین کار تماس فوری با مراکز
اورژانس است.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی
عضو انجمن اتیسم ایران میگوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوقتخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا
بیماریهای غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد
ورزشهای کمفشار میتوانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوانها و بهبود کیفیت زندگی باشند
نسل آلفا بهطور تقریبی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شدهاند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب
گرمازدگی بیش از آنچه به نظر میرسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.
چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمیشود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.
تحقیقی جدید نشان میدهد که کار کردن طولانیمدت نهتنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه میتواند ب
فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد
بیشتر...