بیتوته | 4 سال پیش

وقوع فاجعه انسانی در سیستان بلوچستان قطعی است هشدار در خصوص احتمال ورود کرونای هندی به کرمان



 ,اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به وزیر بهداشت نسبت به شیوع ویروس کرونای هندی در استان سیستان و بلوچستان هشدار داد. 

به گزارش مهر، فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به وزیر بهداشت نسبت به شیوع ویروس مرگبار کرونای هندی در مرزهای شرقی کشور هشدار داد. متن نامه به شرح زیر است:

 

جناب آقای دکتر سعید نمکی

وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی

سلام علیکم

 

احتراماً با توجه به شیوع گسترده ویروس جهش یافته کرونای هندی که عوارض بسیار شدیدتری را به همراه دارد به استحضار می‌رساند، سرایت این ویروس به کشور پاکستان و بروز مواردی از آلودگی در این کشور که مرز گسترده‌ای با کشورمان در استان سیستان و بلوچستان دارد یک خطر بسیار جدی است، همچنین گزارشات واصله از پیداشدن مواردی از ابتلاء به ویروس کرونای هندی در «ولایت جلال آباد» و «ننگرهار» کشور افغانستان خبر می‌دهند که این امر نیز بر نگرانی‌های مردم استان‌های شرقی کشور خصوصاً استان سیستان و بلوچستان افزوده است.

 

مستحضرید که بخش‌های صعب‌العبور مرز شرقی استان سیستان و بلوچستان، به عنوان معبر ترددهای غیرمجاز بین سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان واقع شده و محدودیت‌های رسمی پایش و مسدودسازی رفت و آمدهای مرزی با وجود تلاش‌های مجاهدانه نیروهای نظامی، مرزبانی و امنیتی و تلاش مدیریت سیاسی استان ممکن است تأثیر آن‌چنانی از انتقال ویروس بر رفت و آمد در این مبادی غیررسمی نداشته باشد و مراحل مهم بعدیِ کنترل و مهار این ویروس منحوس را در حوزه پیشگیری و درمان، به علت بحران مدیریتی حاکم بر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دچار مشکل می‌کند.

 

بنابراین ناگفته پیداست اگر تدبیر عاجلی صورت نگیرد، بار دیگر مردم نجیب این استان و به تبع آن مردم سراسر ایران به زودی در موج شدیدتری از این ویروس وحشی گرفتار خواهند شد. آنچه که پیداست موج‌های پی در پی کرونا و هجوم احتمالی ویروس وحشی کرونای هندی را نمی‌توان با چند روز کار در ماه مدیریت کرد، نباید اجازه داد که جان شریف مردم سیستان و بلوچستان بازیچه لجبازی‌های برخی افراد و قربانی بازی‌های سیاسی شود.

 

وزیر محترم، با ادامه این روند، وقوع فاجعه انسانی در استان سیستان و بلوچستان و رسیدن موج ویرانگر آن به عمق کشور قطعی است. لازم است با درک دقیق‌تری از شرایط متفاوت استان و مجاورت آن با دو کشور آسیب‌پذیر افغانستان و پاکستان و خطر بزرگی که از همین منظر کشور را تهدید می‌کند، فوراً اقدامات ویژه و مؤثری را در مهار و کنترل این ویروس مرگبار دستور کار آن وزارتخانه قرار دهید.

 

آمار کرونا در کرمان نزولی نشده است

 استاندار کرمان با هشدار در خصوص احتمال ورود ویروس کرونای هندی به کرمان گفت: هنوز آمار کرونا در استان نزولی نشده است.

 

به گزارش مهر، علی زینی وند پیش از ظهر شنبه در ستاد استانی مدیریت کرونا اظهار کرد: باید در مناطق جنوبی استان کرمان و شهرستان سیرجان به لحاظ شیوع کرونا مدیریت و کنترل جدی تری انجام شود.

 

وی با اشاره به اینکه آمارهای مربوط به کرونا در مناطق گفته شده هشدار دهنده است، افزود: در سایر مناطق در حال شکل گیری یک ثبات نسبی هستیم و همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی و کنترل‌ها در سراسر استان با جدیت ادامه پیدا کند. هنوز شاهد سیر نزولی آمار کرونا در استان کرمان نیستیم.

 

زینی وند ضمن هشدار در خصوص احتمال ورود ویروس کرونای هندی به استان کرمان با توجه به وضعیت استان‌های همسایه اظهار کرد: در این شرایط باید از هر گونه عادی انگاری پرهیز شود چرا که ورود ویروس هندی به کرمان وضعیت را دشوار می‌کند.

 

وی خواستار توجه ویژه فرمانداران شهرستان‌ها به این مقوله شد و ادامه داد: طرح مهار برای کنترل اتباع خارجی در استان کرمان با جدیت پی گیری شود.

 

استاندار کرمان با اشاره به اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان کرمان در حال تکمیل است، افزود: در حال حاضر امکان بازگشایی یکپارچه اصناف و جاهای شلوغ مانند بازار، پاساژها و پارک‌ها وجود ندارد.

 

زینی وند با بیان اینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی باید در خصوص میزان رعایت دورکاری کارمندان و پروتکل‌ها پاسخگو باشند، گفت: برخی ادارات درخواست دریافت واکسن از دانشگاه علوم پزشکی دارند اما در این زمینه هیچ استثنایی وجود ندارد و طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت عمل خواهیم کرد.

 



#پزشکی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد

1 ماه پیش

عضو انجمن اتیسم ایران می‌گوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوق‌تخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا

1 ماه پیش

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

بیشتر...