سلامت نیوز |
3 سال پیش

واکسن های سوئدی در راه ایران دارو مراقبت سلامت نیوز

واکسن‌های سوئدی در راه ایران؟

سلامت نیوز:ورود جو بایدن به کاخ سفید و سرنوشت وعده‌هایی که او داده است یکی از پرسش‌هایی است که این روزها مطرح می‌شود. بسیاری از وعده‌ها صرفا با یک امضا به تحقق می‌پیوندند، درست مثل امضای توافقنامه‌هایی که ترامپ از آنها بیرون آمد یا لغو خیلی از خواسته‌های او از جمله همان تحریم‌هایی که دونالد ترامپ آنها را امضا کرده بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ، بایدن در روز اول ورودش البته که تلاش کرد تا با صدور فرمان‌های اجرائی بسیاری کلید تغییر در سیاست‌ها را بزند و تحول در آمریکا را از این طریق اعلام کند. جو بایدن که هفته گذشته به‌طور رسمی رئیس‌جمهور آمریکا شد، در نخستین روز فعالیت، از وزارت آموزش خواست تا وقفه جاری در بازپرداخت وام‌های دانشجویی و بهره آن را برای میلیون‌ها آمریکایی‌ که وام دانشجویی فدرال دریافت کرده‌اند، تمدید کند.

وی همچنین با صدور فرمانی آمریکا را دوباره به پیمان آب و هوایی پاریس ملحق ساخت. رئیس‌جمهوری آمریکا در فرمانی دیگر ممنوعیت ورود اتباع برخی از کشورهای مسلمان به آمریکا را لغو کرد. بایدن همچنین برنامه ۱۰۰ روز با ماسک را آغاز کرد و پوشیدن ماسک در اماکن و مناطق متعلق به دولت فدرال و حین سفرهای بین ایالتی را الزامی کرد.

وی در نخستین روز کاری محدودیت‌های سراسری اخراج مستاجران و ضبط املاک را برای بیش از ۲۵میلیون آمریکایی تمدید کرد. او در واقع در همان روز نخست با امضای هفده فرمان اجرائی میراث دونالد ترامپ را هدف قرار داد. صدور فرمان‌هایی مثل مساله مهاجرت و البته پیمان پاریس در همان روز نخست بیانگر یک مطلب بود، اینکه او می‌توانست در مورد برجام نیز دست به اقدامی مشابه بزند و به آن بازگردد، اما نه تنها چنین نکرد بلکه چند روز بعد از آن هم درباره برجام و تصمیمش درآن باره سخنی به میان نیاورد.

هرچند تا پیش از این انتخاب افرادی مانند «تونی بلینکن» وزیر خارجه و «وندی شرمن» معاون او یا «رابرت مالی» به‌عنوان نماینده ویژه در امور ایران و برخی منتخبان سمت‌های دیگر را که هر یک به نوعی با مذاکرات هسته‌ای و برجام مرتبط بوده‌اند همه به معنای حرکتی بی‌قیدوشرط در مسیر برجام و توافق هسته‌ای توصیف می‌کردند اما روزهای کنونی این سوال را در خود دارد که آیا باید همین قدر به بازگشت بی‌قید و شرط بایدن به برجام خوش‌بین بود؟

این در حالی است که در همین شرایط «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم‌صهیونیستی «موساد» قصد دارد رهسپار واشنگتن شود تا در دیدار با مقامات دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید آمریکا خواسته‌های تل‌آویو درباره هرگونه توافق با ایران را مطرح کند. شبکه ۱۲ رژیم‌صهیونیستی با انتشار این گزارش، خبر داد که انتظار می‌رود کوهن ماه آینده به آمریکا سفر کند و اولین مقام ارشد این رژیم خواهد بود که با جو بایدن دیدار می‌کند.

بسیاری از این موضوع با عنوان فشار موساد به بایدن در مورد برجام سخن می‌گویند. این را در کنار این مطلب بگذارید که تونی بلینکن پیش از این اظهار داشته بود که «بايدن به دنبال بهبود توافق موجود يا انعقاد يک توافق جديد با ايران است. ايران بايد به برجام بازگردد. در اين صورت بايدن با استفاده از همان توافق قبلي به دنبال توافقي بلندمدت است.‌» اظهاراتي دوپهلو، که فحواي آن اين است:

«بايدن نيز قرار نيست تمام و کمال به برجام کنونی پايبند باشد.» برخی معتقدند که يعني حتي اگر تهران از تمامي پنج گام کاهش تعهدات برجامي‌اش دست بردارد برجام کنوني و بازگشت به آن تنها راهکاري براي توافق‌ها و مذاکرات بعدي و محدوديت‌هاي بيشتر براي ايران است. این روزها از سویی دیگر، ایران با اقداماتی مانند آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم، مطرح کردن خروج از پروتکل الحاقی، نپیوستن به FATF و ... وضعیت را پیچیده‌تر نیز کرده است. همه اینها در حالی است که ایران پیش از این نیز پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجامی‌اش برداشته بود.

پایان خوش‌بینی تا پیش از این و با مسجل شدن پیروزی بایدن، دولت آنقدر از بازگشت برجام و رفع تحریم‌ها مطمئن بود که نه‌تنها بودجه‌اش را با فروش دومیلیون و سیصدهزار بشکه نفت در سال ۱۴۰۰ بست، بلکه تلاش کرد تا شروطی هم برای آمریکا در قبال بازگشت آمریکا به برجام تعیین کند مثلا تخت‌روانچی گفته بود که در صورت تمايل آمريکا براي بازگشت به برجام، ايران شرايطي براي ازسرگيري کامل تعهدات هسته‌اي خود خواهد داشت. مجيد تخت‌روانچي بيان کرده بود که اولين شرط ايران اين است که دولت جديد آمريکا تعهد کند نقض برجام - توافق اتمي ايران و قدرت‌ها - تکرار نخواهد شد و شرط دوم رسيدگي به خساراتي است که ايران از نظر مالي و رنج انساني به‌خاطر تحريم‌ها متحمل شده است.

تخت‌روانچي همچنين گفته بود اگر آمريکا با محقق کردن اين شروط قول بازگشت به اجراي کامل برجام را بدهد ايران هم مجددا آماده اجراي کامل توافق هسته‌اي خواهد بود. همان موقع ظریف نیز از این می‌گفت که باید خسارت این مدت به ایران داده شود. شروطی که البته این روزها با استقرار بایدن دیگر مطرح نمی‌شود. اکنون ایران و وزیر خارجه آن تنها از طرف مقابل می‌خواهند تا برای تهران شرط نگذارد و به همان برجامی که پیشتر توافق‌شده بازگردند. درعوض ایران هم به تمام تعهدات آن برجام پایبند خواهد بود.

در چنین شرایطی همچنان این پرسش نیز به‌جد مطرح است که اگر بایدن قصد بازگشت به برجام را داشت چرا آن را جزو فرمان‌های اجرائی خود قرار نداد؟ انعطاف‌پذیر باشیم علی بیگدلی کارشناس مسائل بین‌الملل دراین‌باره به «آرمان ملی» می‌گوید: خوش‌بینی‌هایی که خیلی از مردم و مقامات نسبت به آمدن بایدن داشته‌اند رفته‌رفته تغییر پیدا می‌کند.

بایدن در کنار اظهارات بازگشت به برجام به نوعی یک اجماع جهانی علیه ایران نیز ترتیب می‌دهد. گفت‌وگوهای اخیری که بایدن با مکرون و بوریس جانسون داشته است دقیقا در همین مسیر است. کاملا هریس و همسر یهودی او نیز به‌عنوان طرفداران اسرائیل شناخته می‌شوند و در کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل «اِی‌پَک»علیه ایران سخن گفته‌اند. از سویی جبهه‌گیری اروپا دربرابر فعالیت‌های هسته‌ای ایران نشان می‌دهد تهدید و طرح مجلس در غنی‌سازی اورانیوم و خروج از پروتکل الحاقی رویه جدیدی را شکل داده است. خلاف پیش‌بینی‌هایی مثل اینکه با آمدن بایدن درها باز می‌شود، امور شکل خصومت‌باری به خود گرفته است. وی ادامه می‌دهد: استراتژی ایران و مصوبه اخیر نه تنها مسیری برای رفع تحریم‌ها نبود بلکه بهانه‌ها را در این زمینه بیشتر کرد. از سویی آمریکا و بایدن نشان داده‌اند که بعد از بازگشت به برجام به دنبال مذاکره در مورد اقدامات نظامی ایران در منطقه، حقوق بشر و... هستند و اختلافات در این عرصه عمیق و عمیق‌تر می‌شود. از بیگدلی می‌پرسیم پس انتخاب تیم مذاکره‌کننده برجام در کابینه بایدن به چه معناست؟ پاسخ می‌دهد:انتخاب این تیم به دلیل تجربه آنها در مذاکره با ایران است و نه صرفا به خاطر بازگشت به برجام. او می‌خواهد از آنها برای مذاکراتی جدیدتر و بهتر استفاده کند.

وی اضافه می‌کند: مذاکرات برجام اگر سه ضلع آمریکا، اروپا و ایران را داشت امروز ضلع چهارمی به نام کشورهای عربی و اسرائیل که با یکدیگر صلح هم کرده‌اند، دارد؛ کسانی که می‌خواهند مانع نزدیکی ایران و آمریکا به یکدیگر شوند.

بیگدلی می‌گوید: قطعا اولویت بایدن برجام نیست ازهمین روست که ایران نیز نباید با خوش‌بینی از بازگشت به برجام، مواضع خشن بگیرد بلکه باید انعطاف‌پذیری‌اش را دوچندان کند.قبلا رئيس جمعيت هلال احمر اعلام کرده بود که اين نهاد واکسن کروناي چيني خريداري خواهد کرد. اين در حالي است که پيش از اين يکي از واکسن‌هاي توليد شده از سوي چين، از سوي سازمان غذا و دارو رد شده است.

مقامات رسمي وزارت بهداشت، تاکنون درباره اين موضوع اظهارنظري نکرده‌اند که از کدام کشور واکسن را مي‌گيرند. در اين بين رئيس کميسيون بهداشت مجلس نيز به واردات واکسن کرونا واکنش نشان داد و حسينعلي شهرياري با تأکيد بر اينکه مسئولان بايد براي اعتمادسازي و اطمينان از عدم وجود عوارض واکسن خارجي، نخستين تزريق کنندگان باشند گفت: «واکسن فايزر و مشابه آن به دليل عدم طي کردن فازهاي باليني طي چند ماه اخير تلفات زيادي داشته است بنابراين بايد در واردات واکسن دقت بسيار زيادي داشت.»

همچنين به اعتقاد مصطفي قانعي، دبير کميته علمي ستاد ملي مقابله با کرونا «سهميه ايران در کواکس اولين محموله وارداتي واکسن کرونا است که در هفته‌هاي آينده وارد کشور خواهد شد.» وي ادامه داد:

در کميته ملي واکسن کرونا تصميم گرفته شد که از منابعي واکسن تهيه شود که فرمايش مقام معظم رهبري محقق شود و حدود سه هفته قبل از فرمايش ايشان، موضوع خريد واکسن کرونا از فايزر از دستور کار خارج شده بود و اين موضوع اصلا مطرح نبود. اما حسين قناعتي، رئيس اتاق فکر ستاد مقابله با کروناي تهران در گفت‌وگوي کوتاهي در رابطه با واردات واکسن کرونا مي‌گويد: «رئيس‌جمهوري بايد اين مسأله را اعلام مي‌کرد. چرا که سهميه کوواکس تا پايان امسال در دسترس قرار نخواهد گرفت.» آنطور که از اظهارات مديران کرونا در کشور مشخص است، هم‌اکنون 2 گزينه جدي براي واردات واکسن به ايران، وجود دارد؛ يکي از واکسن‌هاي توليد شده در چين و واکسن آسترازنکاي سوئدي.


چه کشورهايي واکسن سوئدي زدند
اواسط دي ماه هم سازمان تنظيم محصولات دارويي و بهداشتي انگلستان از صدور مجوز لازم براي تزريق سراسري واکسن کروناي ساخت مشترک دانشگاه آکسفورد اين کشور و شرکت آسترازنکاي سوئد خبر داد. اين واکسن از طريق وکتور ويروسي ساخته شده و تاکنون مراحل فاز دوم و سوم آزمايش باليني آن هم تمام ‌شده است.

اتحاديه اروپا،آمريکا و انگلستان به ‌ترتيب براي خريد 400ميليون، 300ميليون و 100ميليون دوز از اين واکسن قرارداد اوليه امضا کرده‌اند. اين واکسن، جزو واکسن‌هاي ارزان و آسان در نگهداري است. گفته مي‌شود هر دوز آن، 2.50پوند است و مي‌توان آن را در دماي طبيعي يخچال بين 2تا 8درجه سانتيگراد نگهداري کرد. کشورهاي هند و آرژانتين استفاده از آن را تأييد کرده‌اند.


افزايش آمار کرونا در ايران
در اين شرايط، از روز گذشته آمار شيوع کرونا در کشور افزايش داشته و سخنگوي وزارت بهداشت هشدار داد که کاهش در ميزان عمل به توصيه هاي بهداشتي از سوي هر يک از ما مي‌تواند موج چهارم بيماري را به صوت فراگير در کشور ايجاد کند. سيما سادات لاري، اعلام کرده: «همانطور که بارها اعلام کرده‌ايم، وضعيت بيماري کوويد-19 در کشور به شدت حساس، شکننده و ناپايدار است و متاسفانه با توقف روند کاهشي در موارد بستري و مرگ و مير ناشي از کرونا مواجه شده‌ايم.»

طبق اعلام اين وزارتخانه نيز از يکشنبه (5 بهمن) تا دوشنبه (6 بهمن) 6هزار و 309 بيمار جديد کوويد-19 در کشور شناسايي شده‌اند، که 681 نفر از آنها بستري شدند. در اين بين 98 بيمار کوويد19 جان خود را از دست دادند و 4057 نفر از بيماران مبتلا به کوويد19 در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آخرين تحليل‌ها، 18 شهرستان کشور در وضعيت نارنجي، 154 شهرستان در وضعيت زرد و 276 شهرستان در وضعيت آبي قرار دارند.


چه کساني اول واکسن مي‌زنند؟
ايرانيان پيش از اين تجربه اولويت‌بندي تزريق واکسن آنفلوآنزا را از سر گذرانده‌اند؛ واکسني که امسال به‌دليل ماجراي تحريم‌ها با تأخير وارد کشور شد و در شرايطي که در ابتدا دايره مشمولان آن بزرگ بود، با محدوديت واردات، در مرتبه اول زنان باردار را در اولويت قرار داد و در موارد معدودي هم شامل افراد سالمند و مبتلايان به بيماري‌هاي خاص شد؛ هر چند که ويروس به‌دليل رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي کرونا، امسال شيوعي نداشت.

حالا با نزديک شدن به زمان واکسيناسيون، هرچند محدود، ماجراي اولويت‌بندي مطرح مي‌شود. متخصصان عفوني مي‌گويند که نخستين گروهي‌ که بايد واکسينه شوند، کادر درمان هستند. البته چهاردهم دي، سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا، اعلام کرد که افراد در معرض آسيب‌ مثل کادر درمان که در ‌آي سي يو مشغول به کارند، سالمندان و افرادي که در خانه سالمندان زندگي مي‌کنند، افراد بالاي 75سال، افراد با بيماري‌هاي زمينه اي، در اولويت‌اند که براي واکسيناسيون اين افراد که تعدادشان به 21ميليون نفر مي‌رسد، 42ميليون دوز واکسن نياز است.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

محققان دانشگاه لوزان سوئیس به ارتباط بین درآمد و سرعت پیری مغز انسان دست یافته‌اند.

3 روز پیش

این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

1 روز پیش

آیا ویتامین D روند پیری را در انسان‌ها کاهش می‌دهد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مطالعات دانشمندان را مورد بررسی قرار دهیم.

3 روز پیش

راه های افزایش وزن کودکان یکی از مواردی است که والدینی که کودکان لاغر دارند، همواره در خصوص آن سوال می کنند. وقتی صحبت از بچه ها به میان می آید، تشخیص اینکه آیا آنها تمام غذای مورد نیاز خود را دریافت می کنند یا خیر، می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

دیروز

نگهداری اشتباه از پیاز و سیر باعث جوانه زدن آنها می‌شود، از این رو برای جلوگیری از این مساله باید روش‌های صحیح برای نگهداری آنها به کار ببرید.

1 روز پیش

اگر احساس خستگی برای شما مدت‌ها است که به امری دائمی تبدیل شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ اگر آهن کافی در بدن شما وجود ندارد، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و اسفناج و گوشت بیشتری مصرف کنید.

1 روز پیش

میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

3 روز پیش

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

3 روز پیش

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

دیروز

بیشتر...