آرگا |
۱ هفته پیش

تفاوت های کمک فنر گازی روغنی خصوصیات آن ها

کمک فنر یکی از قطعه های مهم سیستم انتقال قدرت خودرو می باشد که مهار ضربه های وارده به ماشین را بر عهده دارد. این خودرو در انواع مختلفی از جمله گازی و روغنی راهی بازار می شود. در ادامه مطلب قصد داریم شما را با تفاوت کمک فنر گازی و روغنی آشنا نماییم.

تفاوت کمک فنر گازی و روغنی

کمک فنر یکی از قطعات مهم و حساس خودرو است که از ورود هر نوع ضربه به درون ماشین و سرنشینان جلوگیری می کند. این قطعه در انواع مختلفی ساخته شده است. ولی این که کدام نوع کمک فنر مناسب خودرو شما باشد به وزن ماشین و این که خودرو در چه محیطی استفاده می شود، بستگی دارد.

به عبارتی کمک فنر جزئی از سیستم تعلیق خودرو بوده و نقش مهمی در حفظ راحتی و آرامش سرنشینان و ضمنا طول عمر قطعات دیگر ماشین دارند. در صورت ایجاد نقص در این قسمت خودرو، قطعات متعددی از ماشین به جهت شدت و ارتعاشات وارده به ویژه هنگام عبور از دست اندازها و ناهمواری مسیر آسیب دیده و زودتر استهلاک پیدا می کنند و نیاز است تعویض شوند.

علاوه بر این ضربات وارده به بدنه ماشین برای راننده و سرنشینان آزاردهنده خواهد بود. کمک فنر گازی و روغنی دو نوع از کمک فنرهای رایج هستند که وظیفه مهار ضربات وارده به خودرو را بر عهده دارند تا سرنشینان هنگام عبور از دست انداز و چاله های خیابان احساس ناراحتی نداشته باشند.

در ادامه مطلب به بررسی تفاوت کمک فنر گازی و روغنی خواهیم پرداخت.

کمک فنر روغنی

یکی از مدل های رایج کمک فنرها کمک فنر روغنی یا معمولی است که دارای سیلندری حاوی روغن و یک پیستون می باشد و هنگام حرکت به دلیل موانعی که در مسیرش وجود دارد به کندی جابجا می شود از این رو به آرامی تکان می خورد و از نوسان های شدید جلوگیری می کند.

در این کمک فنر با وارد شدن ارتعاش، مایع داخل محفظه پایین که همان محفظه سیال است، توسط سوراخ هایی که روی دریچه آن وجود دارد به محفظه بالایی رفته و پس از باز شدن فنر، دوباره به بخش قبلی برمی گردد و از این راه ضریب ارتعاش ایجاد شده به صفر نزدیک تر می شود.

به کمک فنر روغنی کمک فنر هیدرولیکی نیز گفته می شود که در اکثر خودروهای ایرانی به کار رفته و همانطور که اشاره شد از یک سیلندر پر روغن به همراه یک پیستون متحرک داخلی تشکیل شده است. ضربه گیری در این کمک فنر به این شکل است که با وارد شدن ضربه، روغن داخل سیلندر از درون حفره های روی پیستون عبور کرده و سبب می شود هنگام حرکت پیستون مقاومت زیادی به وجود آید. به این ترتیب پیستون به آهستگی حرکت نموده و نوسانات از بین می رود.

هر چه تعداد حفره های روی پیستون کمتر و کوچکتر باشد، میزان ضربه گیری کمک فنرها افزایش می یابد.

کمک فنر گازی

کمک فنر گازی یا هیدرواستاتیکی در حقیقت همان کمک فنر روغنی می باشد با این تفاوت که در محفظه روغن، گاز نیتروژن یا نوعی گاز دیگر داخل یک کیسه لاستیکی تعبیه شده است. استفاده از گاز در کمک فنر به این علت است که از هواگیری روغن و کف کردن آن موقع ورود به محفظه پایینی سیلندر روغن جلوگیری گردد.

همچنین باید دانست که کمک فنرهای گازی نسبت به کمک فنرهای هیدرولیکی دارای انتقال حرارت سریع تری می باشند.

کمک فنر گازی روغنی

کمک فنرهای گازی از نظر روش کار عملکرد با کمک فنر روغنی تفاوت قابل توجهی ندارند. در این نوع کمک فنر مخزن گاز نیتروژن یا گاز دیگری، مانع تولید حباب های هوا هنگام بالا و پایین رفتن کمک فنر شده و در عملکرد آن تسهیل صورت می گیرد.

کمک فنر گازی روغنی ترکیبی از هر دو نوع کمک فنر گازی و روغنی می باشد که راحتی و نرمی دو چندانی را سبب می شود.

معایب و مزایای کمک فنرها

در این بخش به مزایا و معایب کمک فنرهای روغنی و گازی اشاره می شود. از جمله مزایای کمک فنر روغنی عبارت است از:

  • قیمت تقریبا کم
  • تعمیر و نگهداری ساده
  • عملکرد راحت و نرم
  • عمر طولانی
  • قابل تنظیم بودن

از معایب این نوع کمک فنر نیز احتمال عدم عملکرد مناسب در سرعت های بالا، آسیب در اثر وارد شدن ضربه شدید و عملکرد نامناسب در صورت ایجاد حباب هوا در روغن می باشد.

از مزایای کمک فنر گازی می توان به عملکرد بهتر در سرعت های بالا، عمر طولانی تر، مقاومت بسیار در مقابل ضربه های شدید و عدم بروز حباب هوا در روغن اشاره نمود. از معایب این نوع کمک فنر هم قیمت تقریبا بیشتر، تعمیر و نگهداری سخت تر و عملکرد خشک تر می باشد.

تفاوت کمک فنرها

یکی از تفاوت های ظاهری کمک فنر روغنی و گازی در این است که کمک فنر گازی از طریق تسمه یا میله مهار می شود زیرا فشار گاز موجب باز شدن کمک می گردد. از نظر نرمی هر دو کمک فنر مشابه می باشند. تنها این نکته قابل ذکر است که در کمک فنر روغنی پس از مدتی از شروع حرکت، حباب های ریز داخل روغن ایجاد می شود که در آهنگ عبور روغن از سوپاپ تاثیر دارد و کارایی کمک فنر در مهار ضربه کاهش می یابد.

در حالی که در کمک فنر گازی به علت وجود گاز و روغن با فشار بالا از تشکیل حباب جلوگیری شده و میزان کارایی کمک فنر در طول مدت استفاده ثابت می ماند. از نظر مکانیسم هر دو کمک فنر عملکردی مشابه هم دارند و همانطور که اشاره شد تغییر دما بر کمک فنر گازی تاثیری ندارد در حالی که تاثیر تغییر دما بر کمک فنر روغنی به آشکار قابل مشاهده می باشد.

برای خودروهای زیر ۱۲۰۰ کیلوگرم کمک فنر روغنی و برای خودروهای بالای ۱۲۰۰ کیلوگرم کمک فنر گازی مناسب است. کمک فنر گازی ضربات ناگهانی و شدید را بهتر دفع کرده ولی برای خودروهای سبک کمی خشک عمل می کند.

روش تشخیص کمک فنر گازی از روغنی

ممکن است بخواهید خودتان کمک فنری که از قبل روی خودرو نصب بوده را تهیه کنید. از این رو برای تشخیص نوع کمک فنر می توانید از موارد زیر کمک بگیرید:

  • دقت به ظاهر کمک فنر: کمک فنر گازی دارای یک برجستگی کوچک در بالا می باشد که همان محفظه گاز نیتروژن می باشد. کمک فنر روغنی این برآمدگی را ندارد.
  • صدای کمک فنر: کمک فنر گازی موقع عبور از دست انداز، صدای خشک تری نسبت به کمک فنر روغنی دارد. این تفاوت صدا به علت وجود گاز در آن است.
  • وزن کمک فنر: معمولا کمک فنر روغنی از نوع گازی سبک تر است. این تفاوت به علت وجود محفظه گاز نیتروژن در کمک فنر گازی می باشد.

اگر اطمینان ندارید که کمک فنر از نوع گازی است یا روغنی از یک متخصص کمک بگیرید. همچنین برای اطلاع ازمزایا و معایب کمک فنر اسپرتوتنظیم ارتفاع ماشینمی توانید روی لینک های اشاره شده کلیک کنید و از این مقالات استفاده نمایید.

منبع : آرگا

برچسب :



#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا سال ۲۰۱۵ که در ناحیه‌ Gale Crater مریخ قرار داشت، این تصویر را از غروب خورشید ثبت کرد.

15 ساعت پیش

انگشتان مرده نام یک گونه عجیب قارچ‌های فنجانی است که همانطور که از نامش پیداست شباهتی انکارناپذیر به انگشتان مرده دارد.

1 روز پیش

ایلان ماسک زیر بار معرفی نماینده قانونی در برزیل نرفت و در نتیجه سرانجام شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در برزیل فیلتر شد.

17 ساعت پیش

انگشتان مرده نام یک گونه عجیب قارچ‌های فنجانی است که همانطور که از نامش پیداست شباهتی انکارناپذیر به انگشتان مرده دارد.

1 روز پیش

نیسان پاترول از سال‌ها پیش تاکنون، رقیب تویوتا لندکروزر بوده است. تویوتا لندکروزر مدتی پیش با تغییر نسل همراه شد و موتور V8 خود را از دست داد. نیسان پاترول نیز در نسل جدید خود، فاقد موتور V8 خواهد بود.

1 روز پیش

براساس اخبار منتشر شده، به نظر می‌رسد که بهمن‌موتور از طریق زیرمجموعه خود یعنی بی‌ام اسپیس، قصد واردات آواتر ۱۲، جدیدترین و خاص‌ترین خودروی چینی را داشته باشد.

10 ساعت پیش

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا سال ۲۰۱۵ که در ناحیه‌ Gale Crater مریخ قرار داشت، این تصویر را از غروب خورشید ثبت کرد.

15 ساعت پیش

مقامات اتحادیه اروپا در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تلگرام برای فرار از قانون خدمات‌دیجیتال در مورد تعداد کاربران دروغ گفته یا خیر.

1 روز پیش

خبر انتشار تصاویر بازار سرشور در صفحه رسمی شرکت اپل در اینستاگرام، موضوعی بود که در چند روز اخیر، توجه مخاطبان را به خودش جلب کرد.

1 روز پیش

بیشتر...