سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

ماه رمضان فرصتی برای تقویت سلامت روان آرامش درونی سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایستا،سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، با تأکید بر تأثیرات مثبت ماه رمضان بر سلامت روان، این ایام را فرصتی مناسب برای رسیدن به آرامش درونی، تقویت روابط اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی افراد معرفی کرد.

دکتر محمدرضا شالبافان ضمن اشاره به جایگاه ویژه ماه رمضان در فرهنگ و باورهای دینی مسلمانان، اظهار داشت: «این ماه با ویژگی‌های خاص خود، فرصتی منحصر به فرد برای تقویت هویت فردی و ایجاد آرامش روانی است. اعمال مذهبی همچون قرائت قرآن، تلاوت دعاها و شرکت در مراسم شب‌های قدر، می‌توانند به کاهش استرس و افزایش آرامش درونی کمک کنند.»

وی در ادامه افزود: «ماه رمضان همچنین فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی است. دیدارهای خانوادگی و تجمعات اجتماعی این ماه، به افزایش سرمایه اجتماعی افراد کمک کرده و نقشی کلیدی در پیشگیری از اختلالات روانی و کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا می‌کند.»

شالبافان با اشاره به اهمیت خواب در این ماه مبارک، تأکید کرد که تغییرات در الگوی خواب به دلیل روزه‌داری ممکن است چالش‌هایی ایجاد کند. وی توصیه کرد که افراد در این ایام، ساعت خواب خود را تنظیم کرده و حداقل ۶ تا ۹ ساعت خواب شبانه را رعایت کنند تا از مشکلات ناشی از کمبود خواب جلوگیری شود.

وی در ادامه بیان کرد: «با توجه به اینکه برخی نوشیدنی‌ها مانند چای ممکن است به بهبود وضعیت روحی کمک کنند، روزه‌داران باید از تغذیه مناسب در وعده‌های افطار و سحری استفاده کرده و به خواب کافی توجه کنند تا خلق و خو و وضعیت روحی خود را در طول روزه‌داری حفظ کنند.»

دکتر شالبافان همچنین به بیماران روان‌پزشکی توصیه کرد که در خصوص مصرف داروهای خود در ایام روزه‌داری با پزشک معالج مشورت کنند. وی خاطرنشان کرد که بسیاری از داروهای روان‌پزشکی، به ویژه آن‌هایی که برای درمان اضطراب وافسردگیتجویز می‌شوند، می‌توانند به گونه‌ای تنظیم شوند که بدون ایجاد اختلال در روند درمان، در زمان‌های افطار و سحری مصرف شوند.

وی در پایان تأکید کرد: «روزه‌داری نه‌تنها به تقویت جسم کمک می‌کند، بلکه می‌تواند نقش مؤثری در تقویت اراده، اعتماد به نفس و تاب‌آوری افراد در برابر مشکلات زندگی داشته باشد. در نتیجه، روزه‌داری در ماه رمضان به‌طور کلی می‌تواند سلامت روانی افراد را بهبود بخشد و آن‌ها را به سمت زندگی آرام و متعادل هدایت کند.»



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دست‌کم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.

۱ هفته پیش

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید: سالانه حدود یک و دو دهم میلیون نفر برای گردشگری سلامت به ایران سفر می‌کنند.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

ورزش سالمندان را از ابتلا به بیماریهای روحی و جسمی دور می‌سازد اما ورزش سالمندان ویژگی خاصی دارد.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

نظام آموزشی‌ای که قرار بود بستری برای رشد و شکوفایی باشد، حالا به محلی تبدیل شده که کودکان را از تجربه‌های طبیعی زندگی دور می‌کند و به تعبیر حسینی «امروز کودکان از کودکی توسط آموزش به بزرگسالی پرتاب می‌شوند.» سیستمی که به‌جای آموزش مهارت‌های زندگی و پرورش خلاقیت، بیشتر بر حفظ‌ دروس و موفقیت در امتحانات متمرکز شده است.

۱ هفته پیش

درحال‌حاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب می‌شود.

۱ هفته پیش

متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.

۱ هفته پیش

بیشتر...