زومیت |
2 سال پیش

سامسونگ می خواهد مغز انسان را روی تراشه های سه بعدی کپی کند زومیت

سامسونگ می‌خواهد مغز انسان را روی تراشه‌های سه‌بعدی کپی کند

سامسونگ می‌خواهد مغز انسان را روی تراشه‌های سه‌بعدی کپی کند

بشر هنوز تا رسیدن به فناوری مورد نیاز برای کپی کردن محتوای مغز انسان روی شبکه‌ای از تراشه‌های سه‌بعدی فاصله زیادی دارد؛ اما سامسونگ امیدوار است بتواند به این فناوری دست پیدا کند.

سامسونگبر این باور است که با استفاده از ساختار موجود در مغز انسان‌ها می‌تواند تراشه‌هایی مشابه مغز تولید کند.

طرح پیشنهادی این شرکت فناوری شامل کپی کردن طرح شبکه عصبی مغز و جایگذاری آن روی تراشه‌های نورومورفیک سه‌بعدی است.

به گزارشانگجت، سامسونگ می‌خواهد با استفاده از آرایه‌‌ای از نانو‌الکترودها و وارد کردن حجم زیادی از نورون‌ها، محل و قدرت اتصال آن‌ها را ثبت کند؛ سپس اطلاعات به‌دست‌آمده را کپی و روی شبکه‌ای سه‌بعدی در SSD ذخیره کند.

مقاله‌های مرتبط:

SSD مورد نیاز برای این طرح می‌تواند فلش مموری‌ معمولی یا پلتفرم ذخیره‌سازی فوق پیشرفته‌ای مانند حافظه‌ رم مقاومتی (RRAM) باشد.

هر واحد حافظه، ضریب هدایتی دارد که نشان‌دهنده قدرت اتصال نورون‌ها در نقشه اتصال عصبی است.

سامسونگ معتقد است که نتیجه حاصل، همان مهندسی معکوس مغز است که دست یافتن به آن از مدت‌ها پیش آرزوی دانشمندان بوده.

این طرح می‌تواند میان‌بری برای رسیدن به سیستم‌هایهوش مصنوعیمشابه مغز انسان باشد و توان یادگیری مفاهیم جدید و سازگاری با هر شرایطی را برای این سیستم‌ها فراهم کند. به گفته محققان، با رسیدن سامسونگ به این فناوری، مشاهده ماشین‌های کاملاً خودمختار با قدرت درک و تحلیل واقعی دور از ذهن نخواهد بود.

اما پیچیدگی‌های زیادی برای اجرایی شدن این طرح وجود دارد.

3dchips

با توجه به اینکه مغز انسان صد میلیارد نورون و هزار برابر آن پیوند سیناپسی دارد، تراشه نورومورفیکی ایده‌آل برای این کار به صد تریلیون واحد حافظه نیازمند است و همین امر چالشی بزرگ برای هر شرکتی خواهد بود که در این راه وارد شود.

گذشته از تعداد نورون‌ها، کدنویسی مورد نیاز برای راه‌اندازی این مغز مجازی نیز مسئله‌ پیچیده‌ای خواهد بود.

شاید طرح سامسونگ دریچه‌ جدیدی برای رسیدن به هوش مصنوعی مشابه انسان ایجاد کرده باشد؛ اما تا تحقق و دستیابی به این هدف، هنوز راه بسیار طولانی در پیش است.

شما درباره این طرح چه دیدگاهی دارید؟ آیا سامسونگ می‌تواند راهی برای جاودانگی انسان‌ها پیدا کند؟



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: زومیت

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بیشتر پستانداران نر ارتباط کمی با فرزندان خود دارند یا اصلاً کاری با آن‌ها ندارند؛ پس چرا پدران ما انسان‌ها تا این حد متفاوت رفتار می‌کنند؟ آیا پدر بودن، مزیت فرگشتی برای ما انسان‌ها دارد؟

14 ساعت پیش

تسلا ناوگان تاکسی‌های اینترنتی خود را به‌زودی راه‌اندازی خواهد کرد و همه می‌تواند خودرو تسلا خود را به این سرویس اضافه کنند.

23 ساعت پیش

هامر EV علاوه بر سبک طراحی جدید هامر، هیولایی با ۱۰۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور خلق کرده که طی ۳ ثانیه از توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

19 ساعت پیش

با وجود پوشش، بدنه جعبه‌ای، تایرهای آفرودی All-train و چراغ‌های تازه کیا قابل تشخیص هستند.

22 ساعت پیش

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

17 ساعت پیش

واتس‌اپ در هفته‌های اخیر روی افزودن امکانات و قابلیت‌های متعددی تمرکز کرده است که از جمله آنها می‌توان به فیلترهای ساماندهی چت‌ها و پشتیبانی از سایر پیام‌رسان‌ها مانند تلگرام اشاره کرد. اکنون به‌نظر می‌رسد که ویژگی جدیدی برای ارسال پیام بدون نیاز به ذخیره کردن شماره مقصد به‌عنوان مخاطب در حالت آزمایشی قرار دارد و قابلیت ورود بدون نیاز به رمز عبور هم به‌تدریج در اختیار دارندگان آیفون قرار می‌گیرد.

2 ساعت پیش

مرسدس‌بنز یکی از برندهای برتر در زمینه خودروهای لوکس در جهان است. خودروهای لوکس معمولاً غیرقابل اعتماد هستند، چرا که قربانی استهلاک می‌شوند و به طور کلی هزینه نگهداری و تعمیر زیادی دارند و مرسدس‌بنز نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، خودروهایی از مرسدس‌بنز وجود دارد که در زمینه قابلیت اطمینان، این قاعده را نقض می‌کنند.

12 ساعت پیش

یک سال و نیم پس از آنکه میتسوبیشی ASX به نسخه‌ای از رنو کپچر تبدیل شد، این خودروساز ژاپنی این مدل را برای مطابقت با کپچر ۲۰۲۴ به‌روزرسانی کرده است. این شاسی‌بلند ساب کامپکت به جز لوگوی میتسوبیشی، هیچ تفاوتی با رنو کپچر ندارد.

5 ساعت پیش

کشف چندین فسیل کوسه که از اواخر کرتاسه ۱۰۵ تا ۷۲ میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند، نوری بر شجره‌نامه مرموز کوسه‌ها تابید.

3 ساعت پیش

بیشتر...