ورود به نسل چهارم تجارت در عرصه تجارت تامین امنیت پایدار در حوزه تجارت خارجی tv logo
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری-فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه اجتماع امروز ما گواهی روشن بر عزم مشترکمان در جهت تقویت همکاری های منطقه ای ،تسهیل ،تجارت و مقابله با چالش های مشترک در حوزه گمرک و تجارت فرامرزی است گفت:امیدوارم این نشست، گامی مؤثر در مسیر هم افزایی و همفکری برای دستیابی به اهداف مشترک باشد.
وی ادامه داد: در دنیای امروز، تجارت دیگر محدود به روش های سنتی و مرزهای جغرافیایی نیست. ما در عصر جدیدی از فعالیتهای تجاری قرار داریم که به آن نسل چهارم «تجارت میگوییم. نسلی که با تحولات سریع فناوری و نوآوریها بی سابقه در حوزه دیجیتال زنجیره های تامین و فرایندهای گمرکی، تجارت را به کلی دگرگون ساخته است.
عسگری با بیان اینکه نسل چهارم ،تجارت، ترکیبی است از تجارت الکترونیک گسترده داده محوری، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و فناوریهای بلاک چین است گفت: تمامی این بخش ها در حال ایجاد تغییرات عمیق در نحوه انجام معاملات تسهیل حمل و نقل و مدیریت ریسکهای تجاری هستند این فناوریهای مختل کننده فرصت های بینظیری برای افزایش سرعت، دقت و شفافیت در تجارت فراهم میکنند و در عین حال، موانع سنتی تجارت بین المللی را کاهش میدهند.
او بیان کرد: استفاده موفقیت آمیز از این فرصت ها مستلزم به کارگیری تجهیزات و زیرساختهای مدرن است؛ تجهیزاتی که بتوانند با سرعت بالای تبادل ،اطلاعات تحلیل کلان دادهها و اتوماسیون هوشمند همگام باشند. بهره گیری از فناوری های نوین در گمرکات نظیر سامانه های الکترونیکی تبادل داده (EDI) را انجام دهد.
او بیان کرد: تشخیص هوشمند محموله و سیستم های هوشمند مدیریت ریسک میتواند تسهیل تجارت و امنیت مرزها را به سطحی کاملاً جدید ارتقا دهد.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در چنین شرایط پویایی نقش گمرک به عنوان دروازه تجارت بین المللی نه تنها حفظ امنیت مرزها و مبارزه با تخلفات است بلکه به طور فزآینده ای به عامل کلیدی در تسهیل و تسریع تجارت تبدیل شده است گفت:گمرکات دیگر صرفاً نهادهای نظارتی نیستند؛ بلکه باید به سازمانهایی هوشمند، تحلیلگر و همیار تجارت بدل شوند.
عسگری با اشاره به اینکه با ورود به نسل چهارم ،تجارت انتظار میرود گمرکات با به کارگیری فناوری های پیشرفته مانند سامانه های دیجیتال اسناد الکترونیکی نظارت هوشمند غیر مزاحم و مدیریت ریسک مبتنی بر داده، نه تنها فرآیندهای ترخیص کالا را سریع تر و شفاف تر کنند بلکه هزینه های زمانی و مالی تجارت را به شکل قابل توجهی کاهش دهند گفت: در واقع گمرکات توانمند و دیجیتالی شده ستون فقرات تجارت هوشمند و بدون کاغذ هستند .
او بیان کرد: پیاده سازی سیستم های تبادل داده الکترونیکی (EDI)، توسعه پنجره واحد گمرکی و تعامل بین سازمانی ،با نهادهای مرزی و اقتصادی از اقدامات اساسی در این مسیر است.
وی افزود: بنابراین ضروری است که گمرکات کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با رویکردی نو، نگاه فناورانه و همکاری منطقه ای ،مؤثر نقش خود را در تحقق تجارت ،روان، امن و هوشمند ایفا کنند.
رئیس کل گمرک یادآور شد: سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به عنوان بستری بی بدیل برای همگرایی منطقه ای نقش بسزایی در ایجاد زیر ساخت های هماهنگ تسهیل رویه های گمرکی و ارتقای پیوستگی تجاری میان کشورهای عضو دارد.
او تاکید کرد: اکو نه تنها یک نهاد تشریفاتی نیست بلکه یک بستر عملیاتی و هدفمند است که میتواند کشورهای منطقه را در عبور از چالش های مشترک و ورود قدرتمند به عرصه نسل چهارم ،تجارت، یاری رساند.
وی با بیان اینکه هماهنگی ،گمرکی تبادل داده های الکترونیکی توسعه کریدورهای حمل ونقل، و کاهش موانع تعرفه ای همگی از مأموریتهای راهبردی این سازمان به شمار میروند گفت: سازمان اکو این توانمندی را دارد که با ایجاد سازوکارهای مشترک از جمله بانک اطلاعاتی ، گمرکی سامانه های ضمانت نامه گمرکی و چارچوب های همکاری دیجیتال گمرکات منطقه را سطحی از یکپارچهسازی هماهنگی عملیاتی برساند که هم اسم با تحولات جهانی باشد .
وی با بیان اینکه در جهان امروز که تجارت جهانی با سرعتی بی سابقه در حال تحول است گفت:همکاری های منطقه ای هر چند ضروری اند اما برای پاسخ به چالش های پیچیده و چند بعدی تجارت بین الملل، کافی نیستند.
او بیان کرد:ما نیازمند تقویت همکاری های بین المللی هستیم به ویژه با نهادهایی که تخصص تجربه و ظرفیت راهبری جهانی دارند. در این میان نهادهای کلیدی سازمان همکاری اقتصادی سازمان جهانی گمرک (WCO) و اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده ای (IRU) و سایر ترتیبات منطقه ای از جمله سازمان همکاری شانگهای گروه بریکس و اوراسیا شایان توجه ویژه اند.
وی افزود: گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز با درک عمیق از این ظرفیت راهبردی، تلاش کرده است تا با ارتقاء زیرساخت های مرزی توسعه تبادل داده با کشورهای همسایه و استقرار فرآیندهای گمرکی نوین در پایانه های اصلی این موقعیت ژئوپلیتیک را به یک مزیت رقابتی پایدار برای کل منطقه اکو تبدیل کند.
وی ادامه داد:در واقع ایران با ایفای نقش دروازه ای برای اتصال کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی به بازارهای بین المللی نه تنها محرکی برای رشد تجارت منطقه ای است بلکه به عنوان عاملی کلیدی در تأمین امنیت و پایداری زنجیره های تأمین جهانی نیز مطرح میشود.
وی ادامه داد:گمرک جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از تجهیزات نوین بازرسی، سگ های مواد ،یاب سامانه های تحلیل ریسک و آموزش مستمر نیروهای ،تخصصی توانسته است با همراهی پلیس مبارزه با مواد مخدر کشفیات گسترده و موثری در زمینه مواد مخدر پیش سازها و داروهای روان گردان به ثبت برساند.
او بیان کرد: ما بر این باوریم که مبارزه با قاچاق مواد مخدر مسئولیتی منطقه ای و جهانی است و برای موفقیت پایدار در آن نیازمند همکاری تبادل اطلاعات و پشتیبانی فنی همه جانبه .هستیم گمرک ایران با آغوش باز آماده تبادل تجربیات آموزش های مشترک و طراحی مکانیزم های عملیاتی در چارچوب اکو و نهادهای بین المللی مانند WCO است.
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: شرایط جوی و بارش حدود ۴ میلیون تن گندم مزارع دیم را از بین برد
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: با توجه به مشکلات حمل و نقل جادهای، استانهای پرتولید با
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه در حوزه بنادر و کشتیرانی تاکنون ۱۱۳ استاندارد ملی و بومی شده
رییس اتاق ایران در دیدار با وزیر صنایع و تجارت و سرمایهگذاری عمان، پیشنهاد تاسیس صندوق سرمایهگذاری
سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههاگفت: با توجه به هدف گذاریهای صورت گرفته در حوزه لوازم یدکی خودرو در تل
بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای انتشار برخی ادعاها مبنی بر پرداخت تسهیلات بانکی از طریق سامانههایی د
مدیر کل دفتر وامها، مجامع و موسسات بینالمللی سازمان سرمایهگذاری گفت:اعطای تسهیلات به پروژههای کش
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران که همراه با رئیسجمهور و وزیر صمت به عمان سفر کرده بود، از انعقاد ت
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در تولید محصولات نظیر چغندرقند و گوشت به سهولت امکان خودکفایی وجود دارد
بیشتر...