عملیات کشاورزی مکانیزه در شالیزارهای کشور به ۶۵ درصد افزایش یافت پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

اقتصادسبز آنلاین: رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهادکشاورزی گفت: با حمایت همه جانبه دولت هماکنون نیمی از مجموع ۶۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری کشور عملیات کاشت مکانیزه انجام و ۶۵ درصد آن به صورت مکانیزه برداشت میشود.
به گزارش خبرنگار ما، کامبیز عباسی، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، سهشنبه شب در حاشیه افتتاح نمایشگاه ماشینآلات و ادوات کشاورزی، تاسیسات و تجهیزات گلخانهای مازندران در ساری به خبرنگاران افزود: طبق آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی امسال عملیات مکانیزه کاشت و برداشت زمینهای شالیزاری کشور به ترتیب به ۳۲۰ و ۴۲۰ هزار هکتار رسید که این نشان دهنده این است که بیشتر شالیکاران از گل و لای بیرون آمدهاند.
وی کاهش هزینه تولید برنج، تضمین سلامت شالیکاران، کاهش سختی کار، کاهش مصرف نهادهها و کاهش مصرف آب را جمله مزایای طرح مکانیزاسیون برنج اعلام کرد و ادامه داد: با اجرای طرح مکانیزاسیون برنج در مقایسه با کشت سنتی به طور میانگین بین ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش هزینه تولید خواهیم داشت.
بیش از ۴۵۰ هزار هکتار ازاراضی شالیزاری کشور در استانهای شمالی گیلان، مازندران و گلستان وجود دارد.مازندران با ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری ۴۲ درصد برنج کشور را تامین میکند.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تاکید بر این نکته که مکانیزاسیون به عنوان یکی از مولفههای پشتیبان در تولید محصولات کشاورزی در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، بیان داشت: بر اساس برنامه امسال حدود سه هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب خط اعتباری شماره ۹ مکانیزاسیون کشور در نظر گرفته شده بود اما به دلیل استقبال کشاورزان تا این زمان این رقم به چهار هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ۲ برابر رسیده است.
وی افزود: برنامهریزی ما برای تأمین حدود ۳۰ هزار دستگاه تراکتور کشاورزی و حدود ۵۰ هزار دستگاه ادوات و تجهیزات مختلف کشاورزی در زیر بخشهای زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیپروری و نزدیک به ۸۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات در سال جاری است.
عباسی با توضیح این که تسهیلات مکانیزاسیون با همکاری بانک کشارزی با نرخ ۱۵ درصد پرداخت میشود، بیان داشت: ۸۵درصد از قیمت ماشین آلات به صورت تسهیلات درازمدت به کشاورزان پرداخت میشود.
بیشتر بخوانید:ساخت دستگاه بازرس برای مزارع کشاورزی عمودی
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از فروش نقدی ماشین کشاورزی با هدف توسعه مکانیزاسیون در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به استقبال کشاورزان از ابتدای امسال تا کنون چهار هزار و ۷۰۰دستکاه تراکتور باغی و زراعی به صورت فروش تقدی وارد عرصههای کشاورزی مکانیزه کشور شده است.
وی روند سرمایه گذاری در مکانیزاسیون کشاورزی کشور را صعودی دانست و بیان داشت: با همکاری و حمایت کشاورزان تکنولوژی روز پیشرفته وارد کشاورزی کشور شده است که هر سال در حال توسعه است.
وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی و بهرهوری از اراضی گفت: مکانیزاسیون، بذر، کود، سموم و آب و خاک را مدیریت میکند و امیدواریم با توجه به اهمیت تولیدات محصولات غذایی از یک دهه گذشته بالا رفتن ضریب مکانیزاسیون سبب شد تا میزان تولیدات و بهره وری کشاورزی رشد خوبی داشته باشد.
به گزارش ایرنا، از سال ۱۳۹۲ ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی تعلق گرفت، بهطوری که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی تاکنون ۹مرحله خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
خط نخست اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۴، خط اعتباری چهارم به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال ۹۸ به مبلغ یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۹ خط اعتباری هشتم دو هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
نمایشگاه کشاورزی، ماشین آلات و اداوات کشاورزی، تاسیسات و تجهیزات گلخانه ای مازندران سه شنبه شب در محل نمایشگاه نیاوران واقع در جاده ساری – قائمشهر گشایش یافت.
در این نمایشگاه که تا پنجم آذرماه دایر است، بیش از ۶۰ شرکت و نمایندگی ماشین آلات مختلف کشاورزی به ویژه مکانیزاسیون شالیکاری حضور دارند.
در برپایی این نمایشگاه ماشین آلات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و موسسات مرتبط با فعالیتهای کشاورزی و تولید ماشینآلات کشاورزی همکاری کردند.
ادوات کشاورزی کاشت، داشت و برداشت برنج کاری بویژه دستگاههای نشا کار، کمباینهای مخصوص برداشت شالی، شالیکوبی مدرن،انواع پهپادهای سمپاش، تراکتورهای سبک وزن مخصوص شخم وشیار در زمینهای باتلاقی شالیزاری و انواع تیلرهای مدرن و دنباله بندها و ردیف کارهای شرکتهای تولید کننده دراین نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرارداده شد.
نمایشگاه همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برای بازدید متخصصان بخش کشاورزی و کشاورزان دایر است./ ایرنا
#کشاورزی #صنعت_کشاورزی
بیشتر...
تبلیغات
پاسخ به سوالات مهم درمورد لباس های جین یا لی ، هیچ چیز کلاسیک تر از شلوار جین آبی و یک تی شرت سفید ن
اقتصادسبز آنلاین: غلامرضا نوری قزلجه با بیان اینکه تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی به ۱۰
دانلود اپلیکیشن های نشان بلد آپ و سروش برای آیفون ، اپلیکیشنهای نشان، بلد، آپ و سروش برای کاربران آ
جالب و خنده دارترین جواب سلبریتی ها برای ازدواج نکردن ، برخی از افراد مشهور پاسخ های جالبی درمورد از
آیا هنگام خواب بالش بین پاهای خود می گذارید؟! ، خوابیدن به پهلو و گذشتن بالش بین پاها فواید و مزایای
ترفندهای جالب در استفاده از ماشین لباسشویی ، شاید تعجب کنید که شستن لباس ها در ماشین لباسشویی مگر سخ
اقتصادسبز آنلاین: مجری طرح برنج کشور آمار سطح زیرکشت برنج را ۷۲۰ هزار هکتار اعلام کرد و از برآورد تو
خرید دمپایی زنانه جدید را از دست ندهید! + تخفیف ویژه ، دیگر نمیتوان دمپایی را صرفاً یک وسیلهی محاف
اقتصادسبز آنلاین: بنا به اعلام گمرک، در ۵ ماهه ابتدایی امسال بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای ا
بیشتر...