کمبود ویتامین ها در کودکان: شایع ترین مشکلات تغذیه ای که باید جدی گرفت سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،ناصر کلانتری، دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان، به شایعترین مشکلات تغذیهای کودکان اشاره کرده و تأکید کرد که مشکلات تغذیهای کودکان کشور نیازمند توجه ویژه است. او توضیح داد که این کنگرهها با هدف بررسی و تبیین معضلات تغذیهای و ارائه راهکارهای علمی برای حل این مشکلات برگزار میشود.
کودکان زیر دو سال و کمبود ویتامینهای حیاتی
کلانتری در ادامه اشاره کرد که در کودکان زیر دو سال، کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی از جمله مشکلات شایع است که به رشد کودک، خصوصاً تکامل سیستم عصبی او آسیب میزند. او تصریح کرد: «این ویتامینها برای رشد فیزیکی و ذهنی کودکان بسیار حیاتی هستند، و باید با تغذیه صحیح و مکملهای مناسب، این کمبودها جبران شوند.»
کمبود ویتامین D و تأثیر آلودگی هوا
این متخصص سلامت کودکان همچنین به کمبود ویتامین D در کودکان بالای دو سال اشاره کرد و گفت: «با توجه به کمبود منابع غذایی و آلودگی هوا، تأمین ویتامین D از طریق نور خورشید دیگر توصیه نمیشود. به همین دلیل، مصرف مکملهای ویتامین D برای کودکان ضروری است.»
کاهش سو تغذیه با تغذیه مناسب
کلانتری تأکید کرد که سو تغذیه میتواند منجر به مشکلاتی مانند کموزنی و کوتاه قدی در کودکان شود. این امر نه تنها بر رشد فیزیکی تأثیر میگذارد، بلکه ممکن است مشکلات روانی و رفتاری را نیز به دنبال داشته باشد. بنابراین، آموزش صحیح تغذیه به خانوادهها میتواند تأثیر زیادی در کاهش مشکلات تغذیهای و بهبود سلامت کودکان داشته باشد.
تأثیر بحران اقتصادی بر تغذیه کودکان
دبیر اجرایی کنگره تغذیه کودکان در ادامه به تأثیر بحران اقتصادی بر تغذیه کودکان اشاره کرد و گفت: «در شرایط بد اقتصادی، ناامنی غذایی به وجود میآید که میتواند منجر به سوءتغذیه شود. از این رو، باید با استفاده از سیاستهای مناسب و آموزش خانوادهها در مورد انتخاب مواد غذایی سالم، این بحرانها را کاهش داد.»
کلانتری همچنین به نقش مواد غذایی پرچرب و شیرین در تشدید این مشکلات اشاره کرد و تأکید کرد که استفاده از غذاهای سالم و مغذی برای کودکان بسیار ضروری است.
در پایان، کلانتری گفت: «برای مقابله با کمبود ویتامینها و بهبود تغذیه کودکان، باید به خانوادهها آموزشهای لازم داده شود تا بتوانند منابع غذایی خود را به درستی مدیریت کنند و کودکانشان را در مسیر رشد سالم قرار دهند.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
یک متخصص مغزو اعصاب میگوید: در کودکان که هنوز ساختار و انحنای گردن به درستی تشکیل نشده و عضلات و تغذیه نامناسب دارند، استفاده از تبلت و موبایل به مدت طولانی، همراه با خمکردن گردن، اثرات بسیار زیانباری بر ستون فقرات آنها خواهد داشت.
تغییرات خلقی یکی از شایعترین و آزاردهندهترین علائم PMS است که میتواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی، روابط بین فردی و عملکرد روزمره داشته باشد.
یک متخصص علوم تغذیه میگوید: «کاهش وزن و حفظ تناسب اندام همیشه یک چالش است. به خصوص در فصل زمستان. یکی از دلایل اصلی دشوارتر شدن کاهش وزن در زمستان، کاهش سطح فعالیت بدنی است.
سواد سلامت باید از کودکی بهعنوان یک فرهنگ جا بیفتد. باید از دوره ابتدایی یا در محیط خانواده، این موضوع را که چطور باید مراقب خود باشیم، چه از نظر بهداشتی و چه مهارتی برای کودکان و فرزندانمان تبیین کنیم. حتی ما میتوانیم زنگ سلامت در مدرسه داشته باشیم و در طول هفته حداقل یک زمانی را به ارائه نکات مربوط به سلامتی مخصوصا برای دانشآموزان ابتدایی اختصاص دهیم. این موضوعی است که یک روان شناس کودک به آن تأکید داشته است.
نحوه حمام کردن همیشه از موضوعاتی بوده است که باورهای بسیاری درباره ان وجود دارد اینکه حمام با آب گرم بهتر است یا آب سرد؟ یا اینکه در فصل زمستان چند نوبت حمام ضروری است؟ مطلب زیر در رابطه با همین موضوع است.
ناباروری مردان یکی از مشکلات شایع در جوامع امروزی است که میتواند به دلایل مختلف از جمله محیط کار، سبک زندگی، عوامل ژنتیکی و مشکلات بهداشتی ایجاد شود.
وقتی برای تغییری در زندگیمان آمادهایم میخواهیم این اتفاق سریع رخ دهد. اما تغییر زمان میبرد و عادتهای جدید قبل از تبدیل شدن به روتین، تمرین و صبر زیادی میطلبد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که سه عامل اصلی رژیم غذایی، ورزش و زندگی اجتماعی میتوانند تأثیر بسزایی در افزایش طول عمر داشته باشند. تغییرات ساده در سبک زندگی میتواند به سلامت بهتر و زندگی طولانیتری منجر شود. متخصصان بر این باورند که هیچگاه برای ایجاد تغییرات مثبت دیر نیست و اکنون زمان مناسبی برای آغاز این مسیر است.
کودکان امروز با مسائل غیرواقعی دست و پنجه نرم میکنند و دلیلش هم زندگی مدرن، آمیخته با فضای دیجیتال و مجازی است.
بیشتر...