خبر 24 |
2 سال پیش

نتایج علمی جدید درباره کرونای خفیف خبر24

نتایج علمی جدید درباره کرونای خفیف
به گزارشخبر24،نتایج یک تحقیق علمی جدید در دانشکدۀ پزشکی دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد افرادی که به صورت خفیف یا بدون علامت به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند آنتی‌بادی موجود در بدن آن‌ها می‌تواند تا پایان عمرشان از آن‌ها در برابر این بیماری ویروسی محافظت کند.

بنابر گزارشی به نقل از رویترز، «نتایج یافته‌های جدید یک تحقیق علمی از سوی تیمی از محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا روز گذشته (۲۴ مه ۲۰۲۱) در نشریه علمی نیچر منتشر شده است. بر اساس یافته‌های این تحقیق با وجودی که پیش‌تر گمان برده می‌شد ایمنی پس از ابتلا به کرونای خفیف تنها چند ماه دوام دارد، اما تحقیق جدید شواهدی به دست آورده که حاکی از ایمنی طولانی‌مدت افراد مبتلا به نوع خفیف یا بدون علامت ویروس کروناست.

دکتر «علی البدی» یکی از اعضای تیم تحقیق دانشگاه واشنگتن در این زمینه گفت: «پاییز گذشته گزارش‌هایی وجود داشت که آنتی‌بادی‌ها پس از آلوده‌شدن به ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ به سرعت از بین می‌روند و این تفسیر وجود داشت که ایمنی پس از ابتلا به کرونا طولانی‌مدت نیست. اما این برداشتی غلط از داده‌ها است. پایین‌آمدن سطح آنتی‌بادی پس از عفونت حاد طبیعی است و به صفر نمی‌رسد. سلول‌های تولیدکنندۀ آنتی‌بادی با وجود کاهش آنتی‌بادی در سطح خون در بدن افراد مبتلاشده می‌مانند. ما سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی را در افرادی یافتیم که ۱۱ ماه از بیماری آن‌ها گذشته بود. این سلول‌ها تا پایان عمر افراد در بدن آن‌ها می‌مانند و آنتی‌بادی تولید می‌کنند و این شواهدی محکم برای مصونیت طولانی‌مدت است.

او افزود: «در طی یک عفونت ویروسی سلول‌های ایمنی تولیدکننده آنتی‌بادی به‌سرعت تکثیر شده و در خون گردش می‌کنند و باعث افزایش سطح آنتی‌بادی در بدن می‌شوند. با برطرف‌شدن عفونت، بیشتر این سلول‌ها از بین می‌روند و سطح آنتی‌بادی خون کاهش می‌یابد، اما جمعیت کوچکی از سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی به نام «سلول‌های پلاسمای طولانی‌مدت» به مغز استخوان مهاجرت کرده و در آن مستقر می‌شوند؛ جایی که آن‌ها به طور مداوم سطح پایین آنتی‌بادی را در جریان خون ترشح می‌کنند تا از بدن در برابر مواجهه احتمالی دوباره با ویروس محافظت کنند.»

این تحقیق جدید نشان می‌دهد افرادی که کرونای خفیف یا بدون علامت گرفته‌اند احتمال آلوده‌شدن دوباره آن‌ها به این ویروس بسیار کمتر از حد تصور گذشته است.

تحقیق این تیم روی ۷۷ داوطلبی بوده که پیشتر به ویروس کرونا خفیف مبتلا شده بودند و تنها ۶ نفر از آن‌ها در بیمارستان بستری شده بودند. در این تحقیق در فواصل ۳ ماهه سطح آنتی‌بادی ویروس در خون افراد داوطلب مورد بررسی قرار گرفته است.

در کنار آزمایش‌های خون تیم تحقیق در فواصل ۷ ماه پس از بهبودی تیم داوطلب، از ۱۸ نفر از آن‌ها نمونه مغز استخوان گرفتند و از ۵ نفر از این افراد دوباره پس از ۴ ماه نمونه دوم مغز استخوان گرفته شد.

دانشمندان تیم تحقیق همچنین از ۱۱ نفر از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند نیز نمونه مغز استخوان گرفته و نتایج یافته‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده است. در این مقایسه دانشمندان تیم تحقیق در نمونه مغز استخوان ۱۵ نفر از ۱۹ داوطلب سلول تولیدکننده آنتی‌بادی ویروس کرونا یافتند. این سلول‌ها همچنین در نمونه‌گیری از ۵ داوطلبی که نمونه دوم آزمایش مغز استخوان نیز داده بودند مشاهده شد.

تیم تحقیق در نمونه مغز استخوان هیچ یک از ۱۱ داوطلبی که پیشتر به کرونا مبتلا نشده بودند، سلول آنتی‌بادی‌ساز کرونا مشاهده نکردند.

دکتر «علی البدی» در این باره می‌گوید: «افرادی که کرونای خفیف می‌گیرند در اغلب موارد دو تا سه هفته پس از عفونت، ویروس از بدن آن‌ها پاک می‌شود؛ بنابراین ۷ یا ۱۱ ماه پس از عفونت هیچ ویروسی قادر به دورزدن ایمنی فعال بدن نخواهد بود و سلول‌های آنتی‌بادی‌ساز تقسیم نمی‌شوند. آن‌ها به آرامی در مغز استخوان نشسته و آنتی‌بادی ترشح می‌کنند. آن‌ها از زمان برطرف‌شدن عفونت به صورت نامحدودی این کار را می‌کنند.»

محققان معتقدند افرادی که آلوده شده و علایمی نداشته‌اند یا علایم آن‌ها خفیف بوده در برابر ویروس کرونا مصونیت طولانی‌مدت - احتمالا به اندازۀ طول عمرشان - خواهند داشت. این نظریه را، اما هنوز نمی‌توان به افرادی که به عفونت شدید ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، تعمیم داد.


منبع: خبر 24

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

شهروند خبرنگار ما با ارسال فیلم از بهسازی روکش آسفالت معابر ناحیه ۲ در شهرستان آران و بیدگل خبر داد.

3 ساعت پیش

جنبش دانشجویی در حمایت از فلسطین از هفته گذشته در سراسر آمریکا شدت گرفته و به چند کشور دیگر سرایت کرده و تاکنون صدها دانشجو توسط پلیس دستگیر شده‌اند. این تظاهرات از دانشگاه کلمبیا آغاز شد.

-78 دقیقه پیش

فرزند رئیسی درباره میزان حقوق پدرش در قوه قضائیه توضیحاتی ارائه کرد.

نیم ساعت پیش

در پی انتقادات قالیباف از رویکرد اقتصادی دولت، معاون رئیسی نامه ای را خطاب به رئیس مجلس منتشر کرد.

نیم ساعت پیش

مقابله دو پهپاد روسی و اوکراینی در آسمان که به پیروزی پهپاد روسی خاتمه شد را ببینید. منبع: همشهری

1 ساعت پیش

امیر علی نبویان به مناسبت تولد همسرش عکسی از خودش و وی منتشر کرد.

3 ساعت پیش

مصرف مداوم کافئین موجب اعتیاد به این ماده می شود؛ در ادامه ٢ راهکار ساده برای کاهش مصرف کافئین را بخوانید.

2 ساعت پیش

خسروپناه در بازدید از حوزه کنکور سراسری اظهار داشت: هر داوطلبی هر نتیجه‌ای کسب کند، کاملا نتیجه فعالیت خود اوست و باید گفت که عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است.

-60 دقیقه پیش

شبکه وسیعی از «جاده‌های ارواح» در اعماق جنگل‌های استوایی و بکرِ جهان به سرعت در حال گسترش است و طبق پیش‌بینیِ بسیاری از کارشناسان، مقصد این جاده‌های غیرمجاز، نابودی جنگل‌های بارانی به ویژه در آسیا - اقیانوسیه است.

2 ساعت پیش

بیشتر...