پریروز
تکامل شگفت انگیز تویوتا لندکروز، از شروع تا امروز عکس خبرآنلاین

تقریبا ۶۷ سال از تولید لندکروزر می گذرد و پس از شورولت سابربن، طولانیترین مدت تولیدِ یک مدل در جهان را دارد.
داستان تولید لندکروزر از دل جنگ جهانی دوم آغاز می شود. زمانی که کره شمالی به کره جنوبی حمله کرد، آمریکا میخواست از کره جنوبی، در مقابل کره شمالی که حامی آن شوروی بود، حفاظت کند. در آن هنگام،ژاپن تحت تصرف آمریکا بود.
آمریکا از ژاپن خواست تا خودرویی نظامی بسازد و در سال ۱۹۵۱، با الهام از جیپهای آمریکایی، این امر محقق شد. خودروی مذکور تویوتا جیپ BJ نام داشت. پیشرانه بکار رفته در آن هم ۳.۴ لیتریِ ۶ سیلندر خطی بود.
نسل ششم J۱۰۰ (از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷)
سری ۱۰۰ در واقع مدرن ترین لندکروزر در زمان خود بود و کمی از حالت مکعبی خود فاصله گرفته بود. اولین فیسِ آن در سال ۱۹۹۸ معرفی شد.پیشرانهی فیس اول ۴.۷ لیتری ۸ سیلندر خورجینی (به نام ۲UZ-V۸) با قدرت ۲۳۰ اسب بخاری بود.
در فیس دوم (۲۰۰۳) قدرت به ۲۳۵ و در فیس سوم (۲۰۰۶) به ۲۷۵ اسب بخار رسید. دو مدل ۶ سیلندر (GXR) و ۸ سیلندر (VXR) در ایران بسیار محبوب بودند. تولید این نسل در سال ۲۰۰۷ به ایستگاه پایانی رسید.
نسل هفتم J۲۰۰ (از ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۱)
این سری یکی از پرفروشترین و محبوبترین نسل های لندکروزر در ایران بود.طراحی J۲۰۰ پختهتر و کمال یافتهتر شده بود و بزرگی خود را بیشتر نشان می داد.
پیشرانهی ۴ لیتریِ V۶ خورجینی به نام ۱GR در این خودرو و همچنین سری ۷۰ و FJ کروز به کار برده شد. ۳ پیشرانهی دیگر هم برای این خودرو قابل سفارش بود.پیشرانه های ۴.۶ ، ۴.۷ و ۵.۷ لیتری از دیگر قواهای محرکه برای لندکروزر سری J۲۰۰ بودند.قوی ترین نسخهی آن یعنی ۵.۷ لیتریِ ۸ سیلندر خورجینی، ۳۸۱ اسب بخار قدرت داشت!
مانند نسل قبل،تنها دو نسخه GXR و VXR وارد ایران شدند.
فیس اول از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ و فیس دوم از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ تولید شد.
از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ فیس سومِ J۲۰۰ روی خط تولید قرار داشت.این فیس هیچ وقت به صورت رسمی وارد ایران نشد و صاحبین لندکروزر های پیشین،به دلیل یکسان بودن پلتفرمها،اقدام به فیسلیفت کردن خودروهایشان می کردند.
در حال حاضر،تعداد انگشت شماری لندکروزر J۲۰۰ فیس سوم در بازار وجود دارند که توانستند، پلاک ملی بگیرند؛ اکنون با قیمت هنگفت و غیر منطقیِ ۱۷ تا ۲۵ میلیارد تومان قیمت گذاری میشوند.
نسل هشتم J۳۰۰ (از ۲۰۲۱ تاکنون)
طراحی سنت شکنانه،پیشرانه های جدید با فناوری توربوشارژ،امکانات جدید و تنوع بیشتر در سفارش خودرو،از جمله ویژگی های نسل جدید لندکروزر هستند.
این نسل انتقاد های زیادی را از طرفداران دریافت می کرد.از جمله اینکه آن ابهت همیشگی را از دست داده یا اینکه پس از چندین سال،از موتورِ تنفس طبیعی به موتور توربوشارژ تغییر داده شده و...
این سری دو نوع پیشرانهی ۳.۵ لیتری V۶ توئین توربو و ۳.۳ لیتری V۶ توربو دیزل دارد. پیشرانه توئین توربو، ۴۱۰ اسب بخار و ۶۵۰ نیوتون متر و پیشرانهی توربو دیزل ۳۰۵ اسب بخار قدرت و ۷۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید می کند.
از این نسل تعدادی به صورت دیپلمات و گذر موقت وارد ایران شده است.جالب اینجاست که در ایران،با وجود تفاوتِ پلتفرم با نسل های قبل،بعضی از مالکینِ لندکروزرِ سری ۲۰۰، اقدام به فیسلیفت خودروی خود به سری ۳۰۰ کردهاند!
سیر تکامل پادشاه ماشینهای آفرود را در «پادشاه ماشینهای آفرود/ تویوتا لندکروز از آغاز تا امروز» بخوانید.
جهت مشاهده لیست قیمت روز خودرو های داخلی و خارجی می توانید به صفحه لیستقیمت روز خودرودرخبرآنلاینمراجعه کنید.
۵۸۵۸
#اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
طبق گفته دکتر گری نولان، استاد دانشگاه استنفورد، موجودات فرازمینی نه تنها به کره زمین سر میزنند، بلکه مدتهاست در زمین حضور دارند و هنوز هم اینجا هستند.
6 ساعت پیش
ایسنا نوشت: شرکت «ویرجین گلکتیک» در آخرین پرواز آزمایشی کلیدی که پیش از آغاز گردشگری فضایی برای عموم انجام شده است، چهار نفر را با موفقیت به فضا فرستاد.
5 ساعت پیش
دیجیاتو نوشت: وکیلی که در یک پرونده برای تحقیقات خود به دروغهای ChatGPT استناد کرده بود، حالا باید در دادگاه پاسخگو شود.
3 ساعت پیش
مهر نوشت: وزیر ارتباطات و دیجیتال مالزی اعلام کرد تلگرام با وجود دعوت های مکرر برای برگزاری جلسه با دولت از همکاری امتناع کرده است.
15 ساعت پیش
خوشبختانه لازم نیست کابوس روبهرو شدن با ماری به وزن یک تن را داشته باشیم چرا مار عظیمالجثه ترسناک سالها پیش منقرض شده است.
16 ساعت پیش
دیجیاتو نوشت: تستهای تصادف مؤسسات ایمنی در سراسر جهان بهمرور سختگیرانهتر میشوند تا خودروسازان ناچار شوند محصولاتی ایمنتر از گذشته تولید کنند.
2 ساعت پیش
ایسنا نوشت: کارخانه جدید چین قادر به تولید ۵۰ موشک «لانگ مارچ ۸» در سال خواهد بود، در حالی که هیچ کارخانه دیگری در جهان نمی تواند با این سرعت موشک بسازد.
15 ساعت پیش
گجتنیوز نوشت: بائوجون یپ – Baojun Yep یک خودرو مینی شاسی بلند برقی است که قیمت آن در کشور چین، از 500 میلیون تومان بیشتر نمیشود!
16 ساعت پیش
تویوتا پیشرو در ساخت خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبریدی بود و راه را برای خودروهای برقی کنونی هموار کرد. با این حال و با داشتن تکنولوژی اولیه، این برند ژاپنی برای ساخت خودروهای تمام برقی مردد بوده است.
6 ساعت پیش
بیشتر...