اکونا پرس | ۲ هفته پیش

لغو ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایران به عراق

ماجرا این است که در ماه‌های گذشته، دولت عراق به‌منظورحمایت از تولیدداخلی، واردات برخی محصولات کشاورزی از جمله گوجه‌فرنگی، کلم، گل‌کلم و کاهو را ممنوع اعلام کرده بود. این ممنوعیت‌ها که به‌صورت فصلی و با هدف حمایت از کشاورزان عراقی اعمال می‌شد، تأثیر قابل‌توجهی بر صادرات این محصولات از ایران به عراق داشت. بر اساس جدول‌های ارائه شده این ممنوعیت از حدود آبان ماه سال ۱۴۰۳ آغاز شده بود.

دولت عراق در راستای سیاست‌های حمایتی از تولیدکنندگان داخلی، به‌صورت دوره‌ای واردات برخی محصولات کشاورزی را ممنوع می‌کند. این تصمیمات معمولاً بر اساس فراوانی تولید داخلی و به‌منظور جلوگیری از اشباع بازار و کاهش قیمت محصولات داخلی اتخاذ می‌شود. به‌عنوان مثال، در خرداد ۱۴۰۲، عراق واردات ۹ محصول کشاورزی از جمله گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، خیار و پیاز را به دلیل فراوانی تولید داخلی ممنوع کرد.

این ممنوعیت‌ها تأثیر مستقیمی بر صادرات محصولات کشاورزی ایران به عراق داشت. با توجه به اینکه عراق یکی از مهم‌ترین بازارهای صادراتی ایران در حوزه کشاورزی است، اعمال چنین محدودیت‌هایی می‌تواند به کاهشدرآمدصادرکنندگان ایرانی و افزایش موجودی محصولات در بازار داخلی منجر شود. به‌عنوان مثال، در شهریور ۱۴۰۳،گمرکعراق واردات هندوانه، گوجه‌فرنگی و خربزه را ممنوع کرد که این تصمیم باعث توقف کامیون‌های حامل این محصولات در مرزهای مشترک دو کشور شد.

پس از گذشت چند ماه و به‌دلیل کمبود این محصولات در بازار عراق، دولت این کشور تصمیم به لغو ممنوعیت واردات گرفت. این تصمیم به صادرکنندگان ایرانی اجازه می‌دهد تا بار دیگر محصولات خود را به بازار عراق عرضه کنند. لغو این ممنوعیت‌ها می‌تواند به بهبود روابط تجاری دو کشور و افزایش درآمد کشاورزان و صادرکنندگان ایرانی منجر شود.

به گزارش ایسنا،با وجود لغو ممنوعیت‌ها، برخی چالش‌ها همچنان باقی است. یکی از این چالش‌ها، نبود یک سازوکار پایدار و قابل پیش‌بینی در تصمیم‌گیری‌های تجاری عراق است که می‌تواند برنامه‌ریزی بلندمدت صادرکنندگان ایرانی را با مشکل مواجه کند. از سوی دیگر، این وضعیت فرصتی را برای ایران فراهم می‌کند تا با مذاکره و تعامل بیشتر با مقامات عراقی، به توافقات تجاری بلندمدت دست یابند و از اعمال ممنوعیت‌های ناگهانی در آینده جلوگیری کنند.

لغو ممنوعیت واردات گوجه‌فرنگی، کلم، گل‌کلم و کاهو توسط عراق، فرصتی مناسب برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران فراهم کرده است. با این حال، برای بهره‌برداری کامل از این فرصت، لازم است که برنامه‌ریزی‌های دقیق و همکاری‌های مستمری بین دولت وبخش خصوصیصورت گیرد تا ضمن افزایش صادرات، از اعمال مجدد چنین ممنوعیت‌هایی در آینده جلوگیری شود.



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان گفت که بازیکنان شرایط بدنی خوبی ندارند اما با این حال تمام تلاش خود را برای آماده‌سازی تیم انجام خواهد داد.

1 ساعت پیش

تیم فوتبال بارسلونا با غلبه بر رئال مادرید در فینال جام حذفی اسپانیا؛ جام قهرمانی کوپا دل‌ری را بالای سر برد.

1 ساعت پیش

تهیه‌کننده برنامه «گزارش ورزشی» درباره ادامه‌دار بودن گزارش‌های طرفدارانه فوتبال‌های خارجی در شبکه سه سیما که به تازگی نسبت به پخش آن اقدام شد، اظهار کرد: با وجود اینکه با استقبال خوب گزارشگران و همچنین مخاطبان روبه‌رو بودیم اما ادامه‌دار بودن این نوع گزارش‌ها مستلزم زیرساخت‌هایی است که باید فراهم شود و اگر شرایط و زیرساخت برای گزارش فراهم شود، حتما ادامه خواهیم داد.

7 ساعت پیش

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که قرار است روز دوشنبه در جلسه شورای نظارت بر صدا و سیما به مسائل اخیر خصوصاً برنامه تفرقه‌افکنانه پرداخته شود.

1 ساعت پیش

نسخه‌ای بازسازی‌شده شاهکار کمدی صامت «جویندگان طلا» اثر چارلی چاپلین، برای نخستین بار در جشنواره فیلم کن به نمایش درمی‌آید.

6 ساعت پیش

النصر در دیدار برابر نماینده ژاپن در یک چهارم نهایی لیگ نخبگان آسیا پیروزی قاطعی را به دست آورد و مقتدرانه راهی نیمه نهایی شد.

6 ساعت پیش

جان گرونسفلد (John Grunsfeld)، فضانورد سابق که از هابل بازدید کرده و در ادامه فعالیت این تلسکوپ فضایی نقش داشته است، در مورد دوام این تلسکوپ صحبت کرده و می‌گوید: «بزنم به تخته، هابل می‌تواند ۱۰ سال دیگر هم دوام بیاورد.»

6 ساعت پیش

ارتش متجاوز آمریکا شب گذشته سلسله‌ای از حملات هوایی را علیه پایتخت یمن، صنعا، انجام داد. این در حالی است که آمریکا مدعی است تنها اهداف نظامی را در یمن هدف قرار می‌دهد.

1 ساعت پیش

دونالد ترامپ گفت: کشتی‌های نظامی و تجاری ایالات متحده باید بتوانند «رایگان» از کانال‌های پاناما و سوئز عبور کنند زیرا آنها «بدون ایالات متحده وجود نخواهند داشت.»

7 ساعت پیش

بیشتر...