بازی درمانی کودک در منزل معرفی بهترین کلینیک

بازی درمانی کودک در منزل

بسیاری از والدین با اصطلاح بازی درمانی کودک در منزل آشنایی ندارند، در حالیکه بازی درمانی مسئله ای مهم به خصوص در کودکان دارای اختلالات رفتاری و روانی به حساب می آید. در این قسمت از مقالات روان آرام قصد داریم تا شما را به طور کامل با مفهوم بازی درمانی کودک در منزل آشنا کنیم. با دانستن یکسری نکات لازم می توانید خودتان آن را در منزل و به همراه کودک دلبند خود انجام دهید. لازم به ذکر است که این روش تاثیر به سزایی در شناسایی و بررسی طیف وسیعی از مشکلات و ناراحتی های کودکان دارد پس از آن غافل نشوید. خوشبختانه امروزه بازی درمانی کودک در مهد کودک ها نیز انجام می شود و نتایج شگفت انگیزی در بازه کوتاه مدت به همراه داشته است. اگر مایل هستید اطلاعات بیشتری در خصوص بازی درمانی کودک در منزل کسب کنید مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

سرفصل های مقاله
بازی درمانی چیست؟
مزایای بازی درمانی کودک در منزل
محیط مناسب برای بازی درمانی
انواع بازی درمانی
بهترین مرکز بازی درمانی کودک در منزل
هدف از بازی درمانی چیست؟
بازی درمانی چیست؟
ویژگی های اتاق بازی درمانی چیست؟

همان گونه که در ابتدا ذکر کردیم، بازی درمانی کودک در منزل روشی بسیار موثر در افزایش روحیه، اعتماد به نفس، رفع مشکلات کودک و … به حساب می آید. در واقع شما با به کار گیری تکنیک های مختلف بازی درمانی می توانید انرژی های منفی و ناراحتی را برای مدتی هم که شده از کودک خود دور کنید. این روش خصوصا برای کودکانی که یکسری مشکلات رفتاری دارند روش فوق العاده ای می باشد. همان گونه که می دانید، یکی از فعالیت های اصلی کودکان سنین زیر 7 سال بازی و سرگرمی است. در واقع شما باید مسائل و نکات مختلف را از طریق بازی به آن ها آموزش دهید. بازی درمانی منجر به تخلیه تمامی انرژی های منفی کودک شده و از این رو تمامی مشکلات روحی و روانی او مانند ناراحتی، افسردگی و … به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

در این بخش نوبت آن فرا رسیده است تا به مزایای بازی درمانی کودک در منزل بپردازیم. حتما تا به حال متوجه شده اید که این روش ویژگی های مثبت بسیاری به همراه دارد. در صورتی که کودک اختلالات استرس، اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و … داشته باشد می تواند با به کار بردن تکنیک های بازی درمانی آن را ریشه یابی کرد. همین ریشه یابی زمینه بررسی و درمان را به طور کامل فراهم می آورد. البته به منظور افزایش کیفیت کار و بهبود نتیجه نهایی لازم است که در ابتدا توسط روان درمانگر صورت بگیرد.

روش کار نیز به این صورت است که روانشناس در هنگام بازی کردن کودک تمامی رفتار های او را به دقت مشاهده و بررسی می کند. در این میان روانشناس رفتار های کودک را زیر نظر دارد و پس از پایان کار راه حل هایی برای بهبود و رفع آن ها ارائه می دهد. البته توصیه می شود که در هنگام شروع بازی فرد دیگر که شامل روانشناس یا والدین است دخیل باشند زیرا ممکن است کودک تمایل به شروع بازی نداشته باشد. در این مواقع بهتر است که والدین و روانشناسان خود شخصا بازی را آغاز کنند.

یکی از سوالات مهمی که برای والدین مطرح می شود این است که محیط مناسب برای بازی درمانی کودک در منزل چیست؟ یکی از اصول اولیه بازی درمانی فراهم آوردن محیط مناسب برای بازی کودک است. این محیط باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ برای مثال لازم است که اتاق مورد نظر تهویه مناسبی داشته و از نور کافی برخوردار باشد. اتاق نباید آنقدر تاریک باشد که شبیه زندان به نظر برسد و نه آنقدر روشن که مانع بازی کودک شود.

از آنجایی که کودک در این اتاق به بازی می پردازد لازم است که تمامی تجهیزات مربوط به بازی و سرگرمی او به طور کامل فراهم باشد. همچنین اندازه اتاق و تجهیزات بازی و سرگرمی کودک نباید به گونه ای باشد که کودک را محدود کند. اتاق باید رنگ آمیزی مناسب و شادی داشته باشد تا کودک رغبت بازی در آن را داشته باشد. این استاندارد ها هم شامل اتاق های مهد کودک و پیش دبستانی بوده و هم شامل اتاق بازی کودک در منزل می شود.

دقت کنید که در طول بازی کودکان اجازه خارج شدن از اتاق را ندارند و باید در فضای اتاق از لوازم و اسباب بازی های خود استفاده کنند. البته لازم است که در انتخاب اسباب بازی های بازی درمانی نیز دقت لازم را داشته باشید. برای مثال در هر جلسه بازی درمانی از یکسری اسباب بازی های مخصوص استفاده می شود. برخی از این اسباب بازی ها به شرح زیر می باشد:

  • لوازم نقاشی شامل دفتر، مداد رنگی، پاستل، مداد شمعی و …
  • عروسک، شیشه شیر نوزاد
  • توپ
  • خانه

روانشناس بنا به صلاحدید خود در هر جلسه از اسباب بازی های مشخصی استفاده می نماید. همچنین وی می تواند در بازی کودک شریک باشد و یا از کودک بخواهد که به تنهایی شروع به بازی کردن کند. در واقع روان درمانگر از دو شیوه بازی مستقیم و غیر مستقیم استفاده می کند.

این مقاله هم بخوانیداختلال خواب در بارداری

بازی درمانی کودک در منزل

جالب است بدانید که بازی و سرگرمی های گوناگونی برای بازی درمانی در نظر گرفته شده است، انتخاب نوع بازی تا حدود زیادی به انتخاب روان درمانگر و روحیه کودک بستگی دارد. برای مثال شرایط کودک مانند روحیه، سلیقه، وضعیت ذهنی و جسمی و … او در انتخاب بازی تاثیر به سزایی دارد.

روان درمانگر از بازی های آموزشی به منظور تقویت مهارت های کودک و بهبود وضعیت ذهنی او استفاده می کند. این بازی ها همان گونه که از نام شان مشخص است جنبه آموزشی دارند و مسائل مختلف را از طریق اسباب بازی به وی آموزش می دهند.

کودکان علاقه زیادی به بازی های جسمی دارند و با استفاده از آن انرژی مازاد و منفی خود را تخلیه می کنند. روانشناس ممکن است از بازی های جسمی به منظور ارزیابی سطح استرس و اضطراب کودک استفاده کند.

یکی از جنبه های مهم کودکان قوه تخیل و خلاقیت آن ها است. از این رو روانشناس از یکسری بازی های خلاقیتی استفاده می کند که از جمله آن ها می توان به جورچین، بازی با کلمات و موسیقی اشاره نمود.

اگر شما نیز به سلامت ذهنی و سرگرمی کودک دلبند خود اهمیت زیادی می دهید ممکن است به دنبال بهترین مرکز بازی درمانی کودک در منزل باشید. پیشنهاد ما به شما کلینیک تخصصی و مرکز مشاوره روانشناسی روان آرام است. این مجموعه با دارا بودن کادر مجرب و تخصصی روانشناسی می تواند به صورت حضوری و غیر حضوری خدمات مشاوره و نکات بازی درمانی کودک را در اختیار شما قرار دهد. با بهره مندی از این مشاوره های تخصصی می توانید آموزش ها و نکات لازم را فرا بگیرید و از دفعات بعدی خود شخصا با کودک خود این بازی ها را انجام دهید.

اگر شخصا در خانه از روش های بازی درمانی کودک در منزل استفاده می کنید رعایت نکات زیر الزامی است:

  • توصیه می شود که از تبلت، کامپیوتر، گوشی موبایل و … برای بازی با کودک استفاده نکنید.
  • قبل از شروع بازی به او اطلاع دهید و در طول بازی از جملات دستوری استفاده نکنید.
  • اجازه دهید تا حد امکان کودک به تنهایی از وسایل بازی استفاده کند و این حس استقلال را از او نگیرید.
  • در هنگام بازی کردن کودک حساسیت زیادی به خرج ندهید و سعی کنید تنها تمرکز شما بر روند بازی او باشد.

دقت کنید که از سرزنش کردن کودک در هنگام روند بازی درمانی به شدت خودداری کنید. از به کار گیری جملات منفی که روحیه و توانمندی کودک را تحت تاثیر قرار می دهند به شدت خودداری کنید. برای مثال به او نگویید که تو نمی توانی این کار را انجام دهی. در صورتی که کودک کار اشتباهی انجام داد آن را به وی گوشزد نکنید. به طور کلی از به کار گیری جملات منفی دوری کنید و تنها بر روی نحوه بازی کودک تمرکز کنید.

در این مقاله سعی بر این بود تا شما را با مفهوم بازی درمانی، مزایا، انواع بازی درمانی و نکات مربوطه آشنا کنیم. اگر شما نیز قصد دارید تا از بازی درمانی برای کودک خود استفاده کنید توصیه می شود که حتما از یک روانشناس و متخصص در ابتدای کار کمک بگیرید. این کار موجب می شود تا ادامه روند برای شما آسان تر باشد. زیرا شما احتمالا نمی دانید که کدام روش بازی درمانی برای کودک شما مناسب تر است. لازم است این نکته را ذکر کنیم که انجام بازی درمانی به معنای وجود مشکل خاصی در کودک نیست، بلکه برای ریشه یابی ریسک فاکتور هایی است که ممکن است سلامت روان کودک را تحت تاثیر قرار دهند. اگر دوست دارید تا کودک شما نیز از این خدمات استفاده کند می توانید با کادر مجرب روان آرام ارتباط بگیرید. با استفاده از بازی درمانی کودک در منزل می توانید توانایی های زیادی همچون حل مسئله، استقلال و … را در کودک دلبند خود پرورش دهید. همچنین می توانید شخصیت و ویژگی های مهم کودک خود را شناسایی کرده و در صورت مشاهده مشکل نسبت به رفع و درمان آن ها اقدام کنید. دقت داشته باشید که کودکان تمامی این ها را با اسباب بازی ها به شما نشان می دهند و در واقع اسباب بازی سلاح مهمی برای آن ها به شمار می رود.

هدف از بازی درمانی چیست؟

هدف از بازی درمانی بهبود توانمندی های کودک، بررسی و ریشه یابی اختلالات ذهنی، رفتاری و ... می باشد.

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی روشی موثر برای کاهش استرس، اضطراب، تنش و ترس کودک می باشد.

ویژگی های اتاق بازی درمانی چیست؟

یک اتاق بازی درمانی باید دارای رنگ آمیزی روشن، کمد و اسباب بازی های لازم برای آن جلسه باشد.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

بیشتر...