مرکز مشاوره |
3 سال پیش

نقش ورزش در کاهش استرس اضطرابمرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

sport for relaxation

ورزش برای کاهش استرس و اضطراب

ورزش کردن یکی از روش‌هایی است که همه متخصصان و صاحبنظران در مورد آن در خصوص کاهش استرس هم‌عقیده هستند. ورزش یک راهبرد مناسب و کارآمد برای تامین سلامت جسمانی و روانی افراد است.

امروزه متخصصان به ورزش به عنوان راهبردی اثربخش در ایجاد آرامش و کاهش استرس عقیده دارند. ورزش انسجام فیزیولوژیکی بدن را افزایش می‌دهد و به افراد کمک می‌کند تا وزن ایده‌آل را حفظ کنند و احتمال چاقی را کاهش دهند. ورزش مداوم ضربان قلب را به صورت کلی کاهش می‌دهد، در ورزش برای استرس و اضطراب به عنوان یک داروی موثر و قوی عمل می کند.

فواید ورزش برای بدن

چون ورزش باعث قوی شدن قلب شده و قلب قوی می‌تواند میزان بیشتری از خون را در هر ضربه پمپاژ کند. ورزش منظم و مناسب نیروی عضلانی، استقامت و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد و تنش عضلانی مزمن را تسکین می‌بخشد. ورزش کارآیی قلبی – تنفسی را بهبود می‌دهد و با خستگی مفرط و بی‌خوابی مبارزه می‌کند. همچنین ورزش موجب کاهش چربی، فشار خون، کلسترول، افت کارکردی و مرگ و میر می‌شود.

ورزش موجب افزایش گردش خون می‌شود و باعث می‌گردد که فرد عمیق‌تر نفس بکشد، ورود اکسیژن را همچنین به بدن افزایش می‌دهد و سلول‌های ایمنی را تغذیه می‌کند. تغذیه سلول‌های ایمنی نیز مقاومت بدن را در برابر بیماری افزایش می‌دهد. همچنین ورزش تحمل بدن را در برابر تغییرات دما (گرما و سرما) بهبود می‌بخشد.

به طور کلی فواید عمومی ورزش به شرح زیر می‌باشد:

1- ملاقات با مردم و اجتماعی شدن
2- افزایش نیرو و استقامت جسمانی فرد. کسانی که ورزش می‌کنند، می‌توانند کارها را بدون خستگی انجام دهند
3- جایگزینی ماهیچه به جای چربی و افزایش کشیدگی طبیعی عضلات
4- کاهش وزن و بهره‌گیری و جذب بهتر غذا
5- بهبود وضع ظاهری از طریق کشیدگی عضلات و کاهش وزن
6- نیرو بخشیدن به قلب و ریه‌ها و بهبود گردش خون و کاهش ضربان قلب و پایین آمدن فشار خون. ورزش موجب افزایش حرکت گلبول‌های قرمز و در نتیجه تسهیل جریان خون در سرتاسر بدن می‌گردد.
7- بهبود توانایی فرد برای خواب و آرمیدن.
8- ارتقای عملکرد قلب و کاهش بیماری‌های قلبی.

9- ورزش در کاهش استرس و اضطراب نقش به سزایی دارد.

اما آن‌چه که به بحث ما مربوط می‌شود، بررسی تاثیر ورزش و کاهش استرس می‌باشد که ورزش علاوه بر کاهش استرس، افسردگی و اضطراب را هم کاهش می‌دهد. ورزش یک راهبرد اثربخش در ایجاد آرامش و کاهش استرس است و در واقع یک سوپاپ ایمنی برای استرس فراهم می‌کند.

ورزش‌هایی مانند دومیدانی، شنا، پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، قایقرانی، طناب زدن، وزنه‌برداری که هم باعث افزایش ضربان قلب و تنفس می‌شوند، بیشترین تاثیر را در کاهش میزان استرس دارند. علاوه بر اینها بتوانید هفته‌ای یک بار به کوه بروید و از آرامش و هوای پاک کوهستان بهره‌مند شوید، میزان استرس شما به شدت کاهش پیدا می‌کند.

در هنگام ورزش کردن به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:

– آن‌چه را که می‌خواهید از طریق ورزش به دست بیاورید، در ذهنتان تجسم کنید. خودتان را در حال دستیابی به فواید ورزش در نظر بگیرید.
– اعتدال و میانه‌روی را فراموش نکنید. یعنی این‌که فرد باید به آرامی ورزش را شروع کند و خود را خسته نکند و تحت فشار قرار ندهد. ورزش باید وسیله تفریح و سرگرمی باشد، نه عذاب و زجر.
– روی همه فواید ورزش تمرکز کنید و آنها را مورد توجه قرار دهید. در این حالت احساس می‌کنید که آرامش و انرژی شما بیشتر می‌شود. سرحال می‌شوید، دقت و تمرکز حواستان بیشتر می‌شود و خوابتان بهبود می‌یابد.
– پیشرفت ورزشی خود را ثبت و یادداشت کنید و آنها را نگه دارید. این یادداشت‌های روزانه و هفتگی مربوط به پیشرفت، انگیزه شما را ارتقا می‌دهد و می‌تواند برای چک کردن وزن و فشار خونتان مورد استفاده قرار گیرد.
– سعی کنید ورزش را با دیگران انجام دهید. ورزش کردن با کسانی که روابط صمیمانه‌ای با آنها دارید، باعث لذت بیشتر شما و اثربخشی بیشتر ورزش خواهد شد.
– یک برنامه مناسب ورزشی را تدوین کنید، بیشتر ورزش‌هایی را انجام دهید که علاقه بیشتری به آنها دارید.
– بهترین نوع ورزش برای کنترل استرس و سلامتی ورزش‌های ملایم و موزون می‌باشد. نسبت به برنامه ورزشی خود تعهد داشته و آن را به اطلاع اطرافیان برسانید.
– یک جدول زمانی برای ورزش کردن خود مهیا کنید.

-ورزش برای کاهش استرس و اضطراب بسیار کارامد است پس آن را جدا بگیرید

ورزش برای کاهش استرس و اضطراب

پس از آشنایی با تاثیر آرمیدگی عضلانی، ورزش و تغذیه در کاهش استرس، حال نوبت به آن رسیده است که با سایر روش‌های کاهش استرس آشنا شوید. تحقیقات نشان داده است که افراد برونگرا افرادی که دارای شبکه وسیعی از دوستان هستند، معمولا دارای آرامش بیشتری هستند.

وقتی که شما در یک جمع صمیمانه با دوستان همفکر خود قرار می‌گیرید، احساس می‌کنید که در مقابله با مشکلات زندگی تنها نیستید، بلکه دوستان نزدیک و دلسوزی دارید که در هنگام بروز مشکلات به شما کمک خواهند کرد. اگرچه ممکن است در هنگام بروز سختی‌ها و مشکلات بسیاری از دوستان و نزدیکان از شما جدا شوند و هیچ کاری هم برای شما انجام دهند، اما تصور این‌که دارای یک مجموعه از دوستان صمیمی و دلسوز هستید که همیشه در کنار هستند، خود به خود به شما آرامش می‌دهد،

بنابراین سعی کنید از این راهکار به بهترین وجه استفاده نمایید. یعنی این‌که تعدادی دوست صمیمی و همفکر برای خود انتخاب نمایید و هفته‌ای یکی دو بار یک اجتماع دوستانه تشکیل دهید، جشن برگزار نمایید، به کوه بروید، مهمانی بگیرید و… شاید برای شما باورکردنی نباشد که این روش تا چه حد می‌تواند میزان استرس شما را کاهش دهد.

همه ما می‌دانیم که میزان استرس در دو دهه قبل به مراتب کمتر از میزان استرس در جامعه فعلی ما بوده است. اگرچه جامعه فعلی ما نسبت به بیست سال گذشته به شدت تغییر کرده و متحول شده است، اما یکی از عوامل اصلی افزایش استرس در جامعه ما کاهش ارتباطات اجتماعی است. کاهش ارتباطات اجتماعی باعث شده است که انسان امروزی در جمع زندگی می‌کند، اما در اصل تنهاست. اما وقتی که بتوانیم این ارتباطات اجتماعی را افزایش دهیم، از میزان تنهایی ما کاسته می‌شود و به دنبال آن آرامش بیشتری پیدا می‌کنیم.

در نظر داشته باشید در خیلی از مواقع این خود ما هستیم که می‌توانیم با ارتباط برقرار کردن با افراد جامعه، همکاران، دوستان، افراد خانواده و بسیاری از کسانی که در زندگی ما هستند، از مشکلات روحی و فکری خود کم کنیم.

بیوفیدبک در درمان استرس بسیار موثر است.

منبع:مرکزمشاوره.com

سوالات متداول

1 -



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 روز پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 روز پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 روز پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

5 روز پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

بیشتر...