زومیت |
1 سال پیش

فضاپیمای کهنه کار وویجر ناسا داده های عجیبی به زمین می فرستد زومیت

فضاپیمای کهنه‌کار وویجر ۱ ناسا داده‌های عجیبی به زمین می‌فرستد

فضاپیمای کهنه‌کار وویجر ۱ ناسا داده‌های عجیبی به زمین می‌فرستد

کاوشگر ۴۵ ساله‌ی وویجر ۱ که اکنون در فضاپیمای میان‌ستاره‌ای به‌سر می‌برد، داده‌های عجیبی به زمین ارسال می‌کند که تیم مهندسی فضاپیما را سردرگم کرده است.

به‌گزارش ورج، تیم مهندسی گرداننده‌ی وویجر ۱ (کاوشگر رباتیک میان‌سیاره‌ای ناسا که هم‌اکنون در فضای میان‌ستاره‌ای حرکت می‌کند) در تلاش است تا دریابد چرا داده‌های ارسالی این فضاپیما با آنچه واقعاً انجام می‌دهد، مطابقت ندارد. به‌نظر نمی‌آید این معما فضاپیمای وویجر ۱ را درمعرض خطر فوری قرار دهد؛ اما ناسا تلاش می‌کند تا از آن سردرآورد.

وویجر ۱ که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شد، از تقریباً نیم‌قرن پیش تاکنون درحال کاوش کیهان بوده است. این فضاپیما دوقلویی به نام وویجر ۲ دارد که ۱۶ روز قبل در همان سال پرتاب شد. هردو فضاپیما عازم محدوده‌ی بیرونی منظومه شمسی شدند، از کنار سیاره‌ها پرواز کردند، از اقمار آن‌ها عکس گرفتند و درنهایت به خارج از محله‌ی کیهانی‌مان سفر کردند. در سال ۲۰۱۲، وویجر ۱ از هلیوسفر (مرز پایان بادهای خورشیدی و آغاز محیط میان‌ستاره‌ای) گذر کرد. این کاوشگر با فاصله‌ی ۱۴٫۵ میلیارد کیلومتر از زمین، دورترین جسم انسان‌ساخت در فضا محسوب می‌شود.

اما هرچه وویجر ۱ از زمین دورتر می‌شود، احتمال بروز اتفاقات عجیب برای این فضاپیما افزایش می‌یابد. درحال‌حاضر، سامانه‌ی تعریف و کنترل موقعیت فضاپیما یا AACS رفتار غیرمعمول از خود نشان می‌دهد. این سامانه مسئولیت حفظ جهت‌یابی فضاپیما در فضا و همچنین نشانه‌روی آنتن جهت‌دار کاوشگر را که برای ارسال و دریافت سیگنال از زمین به‌کار می‌رود، برعهده دارد. تا آنجا که مهندسان می‌دانند،AACS همچنان طبق انتظار کار می‌کند؛ اما به‌گفته‌ی ناسا، داده‌های بازگشتی آنچه را که سامانه انجام می‌دهد، به درستی توصیف نمی‌کنند. به‌عنوان مثال، ناسا در بیانیه‌ی مطبوعاتی‌اش می‌نویسد ظاهراً ممکن است داده‌ها به‌طور تصادفی تولید شده باشند یا هرگونه وضعیت احتمالی AACSرا نشان ندهند.

بااین‌حال به‌نظر می‌آید که وویجر ۱ هنوز از سایر جهات در وضعیت خوبی به‌سر می‌برد. ناسا می‌گوید کاوشگر با تیم مهندسی در ارتباط است و طبق انتظار داده‌های علمی را جمع‌آوری می‌کند. مشکل سامانه‌ی تعریف و کنترل موقعیت، فضاپیما را وادار به رفتن به حالت ایمن نکرده است. حالت ایمن نوعی رویه‌ی عملیاتی است که در آن فضاپیما اکثر ابزارهایش را خاموش و فقط بر ضروری‌ترین عملکردهای خود برای زنده‌ماندن تمرکز می‌کند.

مقاله‌های مرتبط:

درنتیجه اساساً تیم کاوشگر درحال پیشرفت است و درهمین‌حال تلاش می‌کند تا از مشکل سردرآورد.سوزان داد، مدیر پروژه‌ی وویجر ۱ و وویجر ۲ در آزمایشگاه پیش‌رانش جت در بیانیه‌ی ناسا گفت «رازی مثل این، در این مرحله از مأموریت وویجر عادی است. فضاپیماها هردو ۴۵ سال دارند که از انتظار برنامه‌ریزان مأموریت بسیار فراتر است. ما همچنین در فضای میان‌ستاره‌ای به‌سر می‌بریم؛ محیطی با تابش بالا که هیچ فضاپیمایی قبلاً در آن پرواز نکرده است.»

اصلاح مشکل AACS می‌تواند به شکل یک وصله‌ی نرم‌افزاری از راه برسد یا شاید ازآنجاکه سازگاری یک روش زندگی برای تیم‌های وویجر است، تیم وویجر ۱ صرفاً یاد بگیرد با آن کنار بیاید. قدرت هر دو کاوشکر وویجر ۱ و وویجر ۲ به مرور زمان کاهش می‌یابد؛ زیرا باتری‌های هسته‌ای که نیروی فضاپیما را تأمین می‌کنند، به آهستگی رو به زوال هستند. تیم‌ها قبلاً مجبور شدند برخی سامانه‌های روی فضاپیماها را خاموش کنند؛ اما ابزارهای علمی بعد از تمام این مدت همچنان درحال کار هستند.

لوگوی تلگرام

باکانال تلگرام زومیت، آخرین اخبار فناوری و علمی را سریع‌تر از همیشه دنبال کنید.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: زومیت

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

استارتاپ اسلوونیایی PaintCam راهکاری نوآورانه برای سیستم‌های امنیتی خانگی ارائه کرده است. محصول جدید این شرکت Eve نام دارد و از هوش مصنوعی برای شناسایی افراد مزاحم استفاده می‌کند. Eve همچنین می‌تواند با شلیک گلوله‌های رنگی و گاز اشک‌آور، با مزاحمان مقابله کند.

5 ساعت پیش

اگرچه این پهپاد چینی سال ۲۰۱۷ معرفی شد، اما نسخه صادراتی آن در حال حاضر خودش را در چندین درگیری در منطقۀ خاورمیانه ثابت کرده‌است؛ پاکستان و مصر ده‌ها پهپاد از این نوع را خریداری کرده‌اند. 

5 ساعت پیش

اپل سکوت خود را شکست و گفت که شبیه‌ساز iGBA درواقع نسخه‌ای کپی از اپلیکیشن متن‌باز GBA4iOS بوده است.

10 ساعت پیش

فرقی نمی‌کند به‌طور ارادی پلک بزنید یا به‌طور ناخودآگاه، در هرصورت به‌گفته‌ی محققان این‌کار بینایی شما را تقویت می‌کند و اثرات مثبتی به‌همراه دارد.

2 ساعت پیش

انتشار خبر مذاکرات فروش بخشی از سهام دیجی‌کالا به همراه اول، فضای اقتصاد دانش‌بنیان را در روز گذشته متلاطم کرد. خبرآنلاین در گفت‌وگو با چند نفر از فعالان اقتصاد دانش‌بنیان، جزئیات بیشتری از این ماجرا را آشکار کرده است.

7 ساعت پیش

F22 ساخت آمریکا و J20 ساخت چین هردو از معدود جنگنده‌های رادار گریز عملیاتی هستند اما کدام‌یک در پنهان‌کاری عملکرد بهتری دارد؟

11 ساعت پیش

جدیدترین گوشی موتورولا یک نسخه‌ی هلویی خواهد داشت. این گوشی به‌زودی معرفی می‌شود.

4 ساعت پیش

بر اساس گفته‌ی ایلان ماسک، احتمالاً کاربران جدید ایکس برای انتشار پست مجبور به پرداخت هزینه خواهند شد.

8 ساعت پیش

مالک سایبرتراک یک خطای بالقوه کشنده در مورد این خودرو را فاش کرده که باعث می‌شود دریچه کنترل هوا در حین رانندگی گیر کند. این خریدار سایبرتراک را «یک تله مرگ» توصیف کرده است.

6 ساعت پیش

بیشتر...