حقوق نیوز |
2 سال پیش

چگونه عزت نفس پایین بر روابط عاشقانه شما تاثیر می گذارد حقوق نیوز

چگونه عزت نفس پایین بر روابط عاشقانه شما تأثیر می گذارد

وقتی صحبت از زندگی عاشقانه شما به میان می آید، عزت نفس بسیار مهم است. بیاموزید که چگونه بیشتر از آن بهره ببرید تا بتوانید روابط خود را بهبود بخشید.

عزت نفس پایین نه تنها بر شما تأثیر می گذارد، بلکه می تواند تأثیر منفی بر دیگری نیز داشته باشد.

چه با یک جدایی بد یا از دست دادن شغل روبرو باشید، همه گاهی اوقات با عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. وقتی اتفاق بدی می‌افتد، معمولاً منتقد درونی‌تان حرف‌هایی مانند «تو به اندازه‌ی کافی خوب نیستی» یا «هیچ‌وقت خوشحال نخواهی شد» را به زبان بیاورد.

در حالی که داشتن نوسانات در اعتماد به نفس طبیعی است - به خصوص زمانی که زندگی شما را در معرض خطر قرار می دهد - اگر عزت نفس شما به طور مداوم کمبود داشته باشد، می تواند تأثیر منفی نه تنها بر شما، بلکه بر روابط عاشقانه شما نیز داشته باشد.

در ادامه بخوانید تا بدانید چگونه عزت نفس شما بر زندگی عشقی شما تأثیر می گذارد و چه کاری می توانید برای تقویت اعتماد به نفس خود انجام دهید.

از نظر علمی چگونه عزت نفس پایین بر روابط تأثیر می گذارد؟

تحقیقات نشان می‌دهد که عزت‌ نفس می‌تواند به همان اندازه که بر رضایت همسرتان تأثیر می‌گذارد، بر رضایت از رابطه شما نیز تأثیر بگذارد. وقتی نسبت به خود احساس بدی دارید، ناامنی‌هایتان می‌تواند به نحوه رفتارتان با طرف مقابلتان نفوذ کند – و این می‌تواند تأثیر منفی بر هر دوی شما داشته باشد.

به علاوه، طبق تحقیقات مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی، عزت نفس پایین می تواند درک شما را از شریک زندگی تان مخدوش کند.

در این مطالعه، محققان از بیش از 500 مرد و زن خواستند تا پرسشنامه‌هایی را در مورد عزت نفس خود تکمیل کنند و سپس از آنها پرسیدند که تا چه اندازه از نقص‌های شریک زندگی‌شان تهدید می‌شوند. آنهایی که اعتماد به نفس پایینی داشتند نه تنها بیشتر از ناقص بودن شریک زندگی خود تهدید می شدند، بلکه به احتمال زیاد رابطه خود را سیاه و سفید می بینند: همه خوب یا همه بد.

دکتر استیون گراهام، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشیار روانشناسی در کالج جدید فلوریدا در ساراسوتا، می گوید: داشتن چنین دیدگاه قطبی شده نسبت به همسرتان می تواند برای رابطه شما سخت باشد. او توضیح می‌دهد: «اگر دیدگاه من نسبت به شما خیلی سریع تغییر می‌کند، یک دقیقه در مورد شما مثبت فکر می‌کنم و لحظه‌ی بعد منفی، ممکن است طرف مقابل احساس ناامنی کند.

او اضافه می کند که پیش بینی پذیری در یک رابطه بسیار مهم است. مشخص شده است که این یک شاخص کلیدی از کیفیت صمیمیت مشترک بین یک زوج است.

علاوه بر تأثیر بر درک شما از شریک زندگی تان، داشتن عزت نفس پایین می تواند شما را در مورد رابطه خود به طور کلی مضطرب تر کند.

هیدی ریگیو، دکترای روانشناس اجتماعی و استادیار روانشناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس آنجلس، می گوید: «شما ممکن است بترسید که شریک زندگیتان شما را ترک کند، یا به خاطر چیزهای دیگری که دیگران دو بار درباره آنها فکر نمی کنند وحشت کنید. "این می تواند منجر به حملات پانیک یا حسادت شدید شود."

چگونه عزت نفس خود را تقویت کنیم؟

دکتر ریجیو می‌گوید چه عزت‌نفس شما به‌طور لحظه‌ای از بین رفته باشد یا برای مدت طولانی نسبت به خود احساس بدی داشته باشید، کلید بازسازی اعتماد به نفس شما تغییر افکار منفی است.

یک مکان خوب برای شروع این است که به خودگویی منفی خود توجه کنید و آن را معکوس کنید. او توضیح می دهد که خود گفتاری همان فیلمنامه درونی است که در یک حلقه بی پایان در مغز شما پخش می شود. اگر همه چیزهایی که به خود می گویید منفی است، بر احساس شما نسبت به خودتان تأثیر می گذارد.

ریجو می‌گوید: «وقتی متوجه می‌شوید که دوست‌داشتنی نیستید، یا هیچ‌کس شما را جذاب نمی‌بیند، باید متوقف شوید و به شیوه‌ای مثبت با خودتان صحبت کنید. به خودتان بگویید که صحبت‌های منفی واقع بینانه نیست و یک تحریف است.» سپس فیلمنامه را ورق بزنید و چیزی مثبت در مورد خودتان بگویید.

ریجو خاطرنشان می کند که می توانید خود را طوری آموزش دهید که افکار آگاهانه و مثبتی داشته باشید که به شما کمک می کند در برابر آن افکار منفی مبارزه کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید، اعتماد به نفس خود را بیشتر پرورش خواهید داد.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

بیشتر...