آمریکا به تنهایی بیش از نیمی از آزمایش های هسته ای جهان را انجام داده است خبرنامه دانشجویان ایران
محمد سعید ایروانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: از سال ۱۹۴۵ تاکنون تقریباً ۲۰۰۰ آزمایش هستهای انجام شده است، که از این میان ایالات متحده آمریکا بهتنهایی ۱۰۵۴ مورد را انجام داده است.
به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نماینده ایران در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بهمناسبت گرامیداشت روز بینالمللی مقابله با آزمایشهای هستهای گفت: این روز فرصتی برای جامعه بینالمللی است تا رژیم اسرائیل را وادار کند بدون هیچگونه پیششرطی به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) بپیوندد و تمامی تأسیسات هستهای خود را تحت نظارت کامل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد تاکید کرد که خلع سلاح هستهای باید همچنان اولویت اصلی جامعه بینالمللی باقی بماند و انواع آزمایشهای هستهای باید بهطور قاطع ممنوع شوند.
متن اظهارات نماینده کشورمان در سازمان ملل به شرح زیر است:
آقای رئیس،
ابتدا اجازه میخواهم از شما بهخاطر برگزاری این نشست تشکر کنم. همچنین، مایلم به دیگر نمایندگان بپیوندم و از جمهوری قزاقستان بهخاطر ابتکار عمل در ترویج روز بینالمللی مقابله با آزمایشهای هستهای قدردانی نمایم.
در حقیقت، گرامیداشت این روز بهمنزله ادای احترام به قربانیان آزمایشهای هستهای است؛ مردمانی که در گذشته متحمل رنج شدند، اکنون نیز در رنجاند و در آینده نیز به دلیل تأثیرات ماندگار پرتوهای رادیواکتیو همچنان در رنج خواهند بود؛ مردمانی که اکثراً شهروند کشورهای انجامدهنده این آزمایشها نبودهاند.
گرامیداشت این روز همچنین نشاندهنده تعهد جامعه بینالمللی به حفاظت از محیط زیست در برابر تأثیرات ویرانگر آزمایشهای هستهای است، بسیاری از این آزمایشها فراتر از مرزهای کشورهای مجری انجام شدهاند.
به همین ترتیب، بهرسمیت شناختن این روز بهعنوان یک رویدادبینالمللی، نشاندهنده تعهد دیرپای جامعه جهانی به پایان دادن به آزمایشهای تسلیحات هستهای است که برای دستیابی به جهانی عاری از سلاحهای هستهای امری حیاتی است.
آقای رئیس،
در گرامیداشت روز بینالمللی مقابله با آزمایشهای هستهای، باید کشورهایی که دارای سلاحهای هستهای هستند بهویژه مخاطب قرار گیرند، چرا که آنها توانایی انجام چنین آزمایشهایی را دارند؛ از سال ۱۹۴۵ تاکنون تقریباً ۲۰۰۰ آزمایش انجام شده است، که از این میان ایالات متحده آمریکا بهتنهایی ۱۰۵۴ مورد را انجام داده است.
در زمانی که تمامی کشورهای مسلح به سلاحهای هستهای در حال برنامهریزی برای مدرنیزاسیون، بهروزرسانی، یا افزایش عمر تسلیحات هستهای و تأسیسات خود بوده و در صدد توسعه سلاحهای هستهای جدید و آسانتر برای استفاده هستند، پایان دادن به آزمایشهای تسلیحات هستهای اهمیت بسیار زیادی دارد.
در این راستا، کشورهای دارای سلاح هستهای (NWSs) مسئولیت اصلی را بر عهده دارند. آنها باید تدابیر عملی برای توقف تمامی انواع آزمایشهای سلاحهای هستهای اتخاذ کنند. در کنفرانس بازنگری NPT در سال ۲۰۰۰، کشورهای دارای سلاح هستهای متعهد شدند که معاهده جامع ممنوعیت آزمایشهای هستهای (CTBT) را بدون تأخیر امضا و تصویب کنند، که یکی از ۱۳ گام عملی برای اجرای ماده ۶ NPT است.
کشورهای دارای سلاح هستهای مسئولیت اصلی را برای لازمالاجرا شدن معاهده جامع ممنوعیت آزمایشهای هستهای (CTBT) بر عهده دارند و باید در این تلاش پیشقدم شوند. تصویب این معاهده توسط کشورهای دارای سلاح هستهای گامی مهم در جهت بازسازی اعتماد کشورهای غیرهستهای (NNWSs) و جامعه بینالمللی خواهد بود.
وضعیت کنونی نشان میدهد که صرفنظر از میزان اهمیت مهلتهای داوطلبانه در مورد آزمایشهای هستهای، این مهلتها نمیتوانند جایگزین ممنوعیت جهانی، جامع و الزامآور قانونی برای تمامی انواع انفجارهای هستهای، از جمله به شیوههای جایگزین، باشند.
آقای رئیس،
گرامیداشت این روز همچنین فرصتی برای جامعه بینالمللی است تا رژیم اسرائیل را وادار کند بدون هیچگونه پیششرطی به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) بپیوندد و تمامی تأسیسات هستهای خود را تحت نظارت کامل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد. وضعیت کنونی نگرانکننده است، چرا که رژیم اسرائیل سایر کشورهای منطقه را با نابودی هستهای تهدید میکند و زرادخانه هستهای آن تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقهای و جهانی محسوب میشود.
آقای رئیس،
با گرامیداشت این روز، باید بار دیگر تعهد خود را به هدف والا و انسانی حذف کامل سلاحهای هستهای ـ که تنها تضمین مطلق علیه تهدید یااستفاده از این سلاحهای غیرانسانی است ـ تجدید نماییم.
جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان یکی از امضاکنندگانCTBT، این معاهده را گامی در جهت خلع سلاح هستهای میداند و در این راستا معتقد است که این معاهده نمیتواند جایگزین حذف کامل سلاحهای هستهای شود.
در نتیجه، خلع سلاح هستهای باید همچنان اولویت اصلی جامعه بینالمللی باقی بماند و تمامی انواع آزمایشهای هستهای باید بهطور قاطع ممنوع شوند. چنین آزمایشهایی نه تنها مغایر با روح و متن CTBT است، بلکه مهمتر از آن، نقض تعهدات حقوقی کشورهای دارای سلاح هستهای ذیل ماده ۶ NPT محسوب میشود.
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
اسلامی گفت: در روزهای آینده هم دو رزمایش دیگر در نطنز برگزار خواهد شد که از جنس پدافند غیرعامل برای نشان دادن آمادگی حداکثری ظرفیتهای ماست.
مراسم الحاق نخستین ناوشکن اطلاعاتی ـ سیگنالی کشور با نام «زاگرس» با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح و فرماندهکل ارتش به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش برگزار شد.
بازیکنان تیم والیبال سپهرصدرا در هفته نوزدهم لیگ برتر مردان در زمین مسابقه حاضر نشدند و تیم فولاد سیرجان ایرانیان با برد فنی این تیم به نهمین برد خود در این رقابتها دست یافت.
مدیرعامل باشگاه استقلال امروز به همراه رئیس فدراسیون فوتبال در ورزشگاه آزادی حضور یافت.
در ماههای اخیر، پلتفرم چینی RedNote شاهد هجوم کاربران جدید از ایالات متحده بوده است. این موج کاربران که خود را "پناهندگان TikTok" مینامند، به دلیل احتمال ممنوعیت TikTok در ایالات متحده به دنبال یک جایگزین مناسب هستند.
یک فروند هواپیمای آموزشی سبک فراجا در حوالی شهرستان رشت سقوط کرد و سرنشینان آن به فیض شهادت نائل آمدند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه وابستگی به قدرتهای بزرگ سرنوشتی جز ذلت و خواری بههمراه ندارد، تصریح کرد: ما نیازمند توسعه قدرت نظامی متناسب با این ملت بزرگ هستیم و توسعه ناوگان دریایی از جمله مهمترین این ابعاد است.
سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح اضافه کرد: امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن تجهیزات ارزشمند و بهروز و زیرساختهای اساسی، در اختیار داشتن بهترین سواحل و دریاها و داشتن رزمندگان و جوانان شجاع، مومن، دانشمند و ماهر، توانسته قدرت را ایجاد و امنیت را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
ارزش کل بازار سهام با در نظر گرفتن دلار توافقی به 175 میلیارد دلار و بر مبنای دلار آزاد به 143 میلیارد دلار رسید.
بیشتر...