روانشناس مشاوره جوانان در تهران معرفی 10 مشاور

مشاوره جوانان

دوره جوانی دوره حساس و مهمی در زندگی است. در این سنین ، فرد با تغییرات بسیار گسترده ای در زندگی مواجه می شود و از او انتظار می رود که مانند یک بزرگسال عمل کند و این میتواند مشکلات عدیدی را ایجاد کند. در این دوره جوانان حساسیت‌های بیشتری دارند و خطرهای مختلفی هم در کمین آن‌هاست. به همین علت است که اختلالات و مشکلات متعددی مممکن است برای آن‌ها پیش بیاید. به همین دلیل است که کمک گرفتن از مشاوره جوانان می‌تواند بسیار مهم باشد.

جوانی دوره‌ای است که اختلالات و بیماری‌های متعدد می‌توانند سلامت جسمی و روحی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل است که گاهی در این دوره فرد نیاز به مراجعه به روانشناس و مشاوره جوانان و مطرح کردن مسائل خود را دارد. سلامت روحی و روانی این سنین باید مورد ارزیابی قرار بگیرد زیرا جوانان به طور مستقیم در این سنین در اجتماع فعالیت می کنند و عدم سلامت روحی می تواند برای جامعه خطر افرین باشد.

رشد مغزی در جوانان ونوجوانان

بیشتر افراد با مرحله رشد جوانان و سنین ما قبل آن در افراد در حالبلوغآشنا هستند. اراده مستقل برای اتکا بر دوستان به جای والدین برای اولین دفعه، اضطراب ناشی از هویت یافتن و در عین حال احساس تعلق به یک گروه خاص اجتماعی و تردیدها و تصمیم‌گیری‌های ضعیف بعضی از رایج‌ترین مشکلاتی است که جوانان تجربه می‌کنند.

برعکس تصور بیشتر افراد رشد مغزی در 18 سالگی متوقف نمی‌شود و ادامه دارد. بعضی از مغز که تکانه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را کنترل می‌کند، همچنین رفتار آدم را برای رسیدن به هدف برنامه‌ریزی می‌کند، تا اواسط دهه‌ی سوم زندگی باز هم به رشد خودش ادامه می‌دهد. این فرایند رشد در بیشتر افراد 18 ساله تازه به اواسط خود رسیده است . در سنین جوانی مغز به کنترل و برنامه ریزی نیاز دارد که از طریق مشاوره جوانان میسر می شود.

مغز جوانان یک سامانه رشد مغزی را رشد می‌دهد و تا سال‌های بعد هم فعال است. این سامانه درواقع باعث بیشتر شدن حساسیت‌های افراد نسبت به مسائل مختلف. هیجانات و حساسیت‌های شدید. باورنکردنی‌ آن‌ها می‌شود. آن‌ها در طول دوران بیست سالگی بدون توجه به خطرات به دنبال کسب تجربیات تازه هستند.

تغییراتی که در اوایل بیست سالگی رخ می‌دهد روی نتیجه‌گیری کلی افراد از تجربیات و اطلاعات جدید تاثیر می‌گذارد. این رشد مغزی عموما با کاهش کنترل والدین و احتمالا راحت شدن از اجبار حضور در کالج یا دانشگاه‌ها همراه می‌شود. تجربیات خوب و بدی که جوان در این دوره با آن‌ها مواجه می‌شود، تاثیر زیادی روی روند رشد مغزی جوان گذاشته و روی شکل‌گیری آن‌ها موثر است. این مشکلات باید تحت کنترل و گاهی درمان قرار بگیرند یک توسط روانشناس خوب جوانان در مشاوره جوانان قابل حل است.

روانشناس خوب جوانان

اولین نشانه‌های بیماری و اختلالات روانی و نیاز به مشاوره جوانان

بیماری روانی شامل طیف زیادی از اختلالات است که شدت این اختلالات هم یک طیف مشخص دارند. بعضی از این اختلالات می‌توانند باعث بروز واکنش‌های موقتی شوند. درحالی که برخی دیگر از این اختلالات باعث ایجاد نوعی وضعیت مزمن می‌شوند. بیماری‌های روانی دارای علت‌ها و محرک‌های متعددی می‌باشند. بیماری روانی در جوامع مدرن مانند قبل خجالت‌آور نیستند. چرا که امروزه افراد بیش از قبل متوجه بروز یک بیماری روانی در خود می‌شوند. درواقع آگاهی این افراد نسبت به قبل بیشتر شده است و باعث می‌شود که بتواند نیاز به مراجعه به روانشناس و مشاوره جوانان را بیشتر درک کنند. و با انجام بعضی اقدامات درمانی، به روند زندگی‌شان بهبود بدهند. بسیار مهم است که جوانان به دلیل سن کم خود و اینکه در حال رقم زدن آینده خود در این سنین هستند زود متوجه این اختلالات شده و با کمک گرفتن از یک روانشناس در حوزه مشاوره جوانان به سمت بهبودی قدم بگذارند.

این مقاله هم بخوانیدمشاوره رابطه دوستی

علائم بیماری‌ها و اختلالات روانی در بین جوانان

به عنوان والدین جوانان احتمالا زمانی که فرزندتان خانه را ترک کند و به دانشگاه برود، احساس درماندگی و ترس می‌کنید. چرا که دیگر از وضعیت او خبر ندارید و نمی‌توانید او را در برابر بسیاری از مشکلات محافظت کنید. اگرچه زمانی که از یک بیماری روانی صحبت می‌شود، اگر به موقع علائم را تشخیص داده و اقدام به مراجعه به مشاوره جوانان کنید، می‌توانید او را از بسیاری از علائم و رویدادها در امان نگه دارید. در ادامه چند مورد از نشانه های خطر در جوانان ذکر می شود که بهتر است به آن ها توجه کنید.

رایج ترین علائم بیماری‌های روانی و نیاز به مشاوره در جوانان:

  • مصرف مواد
  • خشم
  • گوشه‌گیری و تنهایی
  • رفتارهای ضداجتماعی
  • اختلال هذیان
  • افکار مغشوش و سردرگم
  • نوسانات خلقی
  • توهم
  • فکر به خودکشی
  • اضطراب زیاد
  • ابتلای بی‌دلیل به بیماری‌های جسمی مختلف
  • ایجاد برخی تغییرات در خواب شبانه‌روزی
  • ایجاد برخی تغییرات در اشتها و رژیم غذایی
  • تکانشگری به خصوص در مواردی مانند رفتن به سفر یا خرج کردن پول یا روابط جنسی

تشخیص به موقع

بیماری روانی در جوانان در صورت تشخیص به موقع این شانس را دارد که به صورت موثرتری درمان شود. وضعیت‌هایی مانند افسردگی و اضطراب می‌توانند باعث ایجاد استرس مضاعف در روند زندگی فرد شوند. بهتر است در صورت وجود علائم هشدار دهند، به روانشناس مراجعه کرده و روند درمان را شروع کنید. کمک گرفتن از مشاوره جوانان از اهمیت بیار زیادی برخوردار است. چرا که فرد در ابتدای راه زندگی خود قرار دارد و اگر از همان ابتدا شروع به حل مشکلات خود کند یقینا کمک شایانی به زندگی خود می کند.

علائم مشکلات روانی جوانان چیست؟

رایج تریت علائم عبارتند از خشم، گوشه گیری، احساس تنهایی، مصرف الکل و مواد و...

شایع ترین اختلالت روانی بین جوانان چیست؟

اعتیاد، اضطراب، اختلال کم‌توجهی، افسردگی

کمک گرفتن از مشاوره چه کمکی به جوانان می کند؟

تنها یک فرد متخصص و واجد شرایط می‌تواند بیماری روانی را به درستی تشخیص دهد و اقدام به درمان آن کند.

4.7/5 - (17 امتیاز)
مشاوره جوانان

مهم ترین دلایل برای مراجعه به مشاوره جوانان

بیماری‌های روانی شایع در دوران جوانی

با اینکه بعضی از بیماری‌های روانی می‌توانند در دوران کودکی هم ایجاد شده و تشخیص داده شوند، خیلی از مشکلات روانی در دوران جوانی قابل تشخیص نیستند. چرا که در این دوران هنوز شخصیت فرد شکل نگرفته است و نمی‌توان بروز بعضی از اتفاقات را به وجود امراض و مشکلات روانی نسبت داد. همچنین در این دوران والدین به اجبار توانایی کنترل گری کمتری روی فرزندانشان دارند و نمی‌توانند همه رفتارهای او را آنالیز کرده و تایید یا تکذیب کنند. این مورد میتواند نیاز به یک مشاوره جوانان را تشدید کند. به همین دلیل است که اعتماد یا اختلالات غذایی در دوران جوانی بیشتر شایع است. در این دوره افراد کنترل زندگی خود را به دست گرفته و اجازه دخالت را به دیگران نمی‌دهند.

جوانان در این دوره از فرایند رشد مغز بیشتر از قبل آسیب‌پذیر می‌شوند. به همین دلیل است که از بین 5 جوان یک نفر آن‌ها به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند و به مشاوره جوانان نیاز خواهند داشت. برخی از رایج‌ترین اختلالات و بیماری‌های روانی جوانان شامل موارد زیر است:

  • اعتیاد
  • اضطراب
  • اختلال کم‌توجهی
  • افسردگی

جوانان در حال تکمیل کردن وضعیت روانی‌شان هستند. این دوره با هیجانات و تنش‌های زیادی همراه است. در همین شرایط بعضی از تغییرات هم در روند زندگی این افراد اتفاق می‌افتد. به این ترتیب آن‌ها در برابر بیماری‌ها و وضعیت‌های مختلف روانی بیش از پیش آسیب‌پذیر می‌شوند.

خیلی از آدم‌ها در اوایل بیست سالگی برای اولین بار برای رفتن به دانشگاه یا محل کار از خانواده جدا شده و مستقل زندگی می‌کنند. بعضی از آن‌ها بعد از دانشگاه به خانه باز‌می‌گردند اما برخی از جوانان به زندگی مستقلشان ادامه می‌دهند. تمام این تغییرات می‌تواند استرس‌هایی را به جوانان تحمیل کند. همین استرس هم زمینه ابتلا به تعداد زیادی از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که مشاوره جوانان بسیار کار حساسی است و نیاز به تجربه کاری فراوان دارد.

مشاوره جوانان

مشکلات و سوء رفتار های مخرب جوانی

  1. اعتیاد به الکل و مواد مخدر

این سن نوع خاصی از استرس را به همراه دارد. این دوران با چالش‌های تحصیلی، مسئولیت‌های فزاینده و ترتیبات جدید همراه است. به همین دلیل است که بعضی از آدم‌ها تحولات زیادی را در این دوران تجربه می‌کنند که نیاز به مدیریت دارند. دسترسی به انواع مواد مخدر و الکل و نیاز جوانان به این گونه مواد برای آرام شدن و خلاصی از استرس زمینه معتاد شدن و شروع اعتیاد را در جوانان رقم می‌زند. مدیریت احساسات منفی جوان می تواند به دست روانشناس خوب جوانان و مشاوره جوانان صورت بگیرد.

  1. مشکلات هیجانی و استرس

طبق نتایج یک نظرسنجی که به تازگی روی فارغ‌التحصیلان یک دانشگاه در کالیفرنیا انجام شد، 45 درصد از دانشجویان به اندازه‌ای مشکلات هیجانی و استرس دارند که این مشکلات توانسته‌اند وضعیت درسی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. نتایج نظرسنجی سالانه‌ای که روی بیشتر جمعیت آمریکا انجام می‌شود نشان می‌دهد که حدود 30 درصد از دانشجویان تازه‌وارد در دانشگاه احساس می‌کنند که کاملا در مسئولیت‌هایشان غرق شده‌اند. از این تعداد، آمار دخترانی که با استرس و هیجان ناشی از حضور در دانشگاه مواجه هستند، بیشتر است. این هیجانات می تواند تاثیرات مخربی داشته باشد که باید پیش از آن از طریق مشاوره جوانان یا موارد مشابه حل شود.

  1. اضطراب و افسردگی

مطالعات نشان می‌دهند که آمار گزارش شده در خصوص اضطراب و افسردگی بین دانشجویان در دهه‌های اخیر بیشتر شده است و این مشکلات مهم ترین علت نیاز به مشاوره جوانان است. تقریبا یک سوم دانشجویان گزارش داده‌اند که در طول زندگی دانشجویی‌شان درگیر اختلالات اضطراب و افسردگی می‌شوند. در سال 2013 حدود 27 درصد از دانشجویان پسر و 33 درصد از دانشجویان دختر گزارش داده‌اند که به اندازه‌ای استرس دارند که انجام کارها برای‌شان دشوار است.

طبق گزارش‌های اخیر در خصوص مشکلات روانی دانشجویان، بیشتر از بیست درصد از دانشجوها در 2013 درگیر بیماری‌های روانی بوده‌اند. یا اینکه به خاطر این بیماری‌ها تحت درمان بوده‌اند. ولی بعضی‌ها معتقدند که شمار بیشتری از دانشجویان دیگر این نوع بیماری‌ها هستند. چرا که تقریبا 40 درصد از آن‌ها تحت درمان یا مشاوره جوانان قرار نمی‌گیرند و بیماری خود را قبول نمی‌کنند. به نوعی تعداد افرادی که بیماری روانی دارند بسیار بیشتر است و همه این افراد بیماری خود را بروز نمی‌دهند. طبق یک نظرسنجی حداقل 80 درصد از دانشجویان احساس می‌کنند که کاملا غرق انجام مسئولیت‌هایشان شده‌اند و از وجه‌های دیگر زندگی بازمانده‌اند. درحالی که 50 درصد از دانشجوها به خاطر این مسئولیت‌ها و کار زیاد درگیر استرس هستند.

کمک گرفتن از یک روانشناس خوب جوانان در حوزهکنترل اضطرابدر این زمینه کمک شایانی می‌کند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که در اسرع وقت از مشاوره جوانان کمک بگیرند و به دنبال راه های کاهش اضطراب خود باشند.

شما میتوانید برای ارتباط با روانشناس خوب جوانان و شرکت در جلسات مشاوره به سایت روان آرام مراجعه کنید. روان آرام با ارائه بهترین خدمات مشاوره و روانشناسی در سطح کشور آماده خدمت رسانی به شما است.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

بیشتر...