نیویورک تایمز: کشورهای خلیج فارس برخلاف گذشته حامی توافق ایران آمریکا هستند ایسنا
نشریه آمریکایی درباره حمایت کشورهای منطقه از مذاکرات ایران و آمریکا، نوشت: برخلاف گذشته، ایران اکنون کشورهای منطقه و همسایگان خود را در جریان مذاکرات قرار داده و کشورهای خلیج فارس دیگر احساس نادیده گرفته شدن نمیکنند.
به گزارش ایسنا،همزمانی حمایتهای کشورهای منطقه، بهخصوص عربستان سعودی از مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، پافشاری آنها روی دیپلماسی و سفر«خالد بن سلمان آل سعود» وزیر دفاع عربستان به ایران و دیدار او با مقامات ارشد این کشور باعث شده تا بسیاری از نشریات آمریکایی به چرایی نزدیکی فزاینده ایران و عربستان و «تغییر رویکرد ریاض» دربرابر برنامه هستهای ایران بیاندیشند و درباره آن تحلیلهای متعددی بنویسند.
در همین راستا، نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» نوشت: «۱۰ سال پیش، زمانی که اوباما و دیگر رهبران جهانی با ایران به توافق رسیدند تا تهران برنامه هستهای خود را محدود کند، عربستان سعودی از آن توافق انتقاد کرد و آن را "توافقی ضعیف" خواند. هنگامی که ترامپ خارج شد نیز، اقدام او با استقبال ریاض روبرو شد.»
نشریه آمریکایی افزود: «اما امروز، در دولت دوم ترامپ و همزمان با شروع مذاکرات (غیرمستقیم) بین ایران آمریکا، دیدگاه عربستان سعودی درباره این تحولات دچار تغییرات گستردهای شده است، بهطوریکه وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیهای، با ابراز امیدواری خود درباره اینکه هرگونه توافق ضامن صلح در منطقه و جهان باشد، از این مذاکرات استقبال کرده است.»
نیویورکتایمز همچنین با اشاره به سفر خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان و برادر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی به ایران نوشت: «ولیعهد عربستان حتی برادر خود را به ایران اعزام کرد و در تهران، با استقبال گرم مقامات ایرانی روبرو شد و نامهای را به رهبر معظم ایران تقدیم کرد.»

علت نزدیکی فزاینده عربستان به ایران
نشریه آمریکایی در واکاوی خواست ریاض برای گسترش روابط خود با تهران تصریح کرد: «در ۱۰ سال گذشته، روابط ایران و عربستان همواره گسترش یافته است.عربستان سعودی در میانه یک برنامه تنوع اقتصادی قرار دارد که قصد دارد این کشور را از وابستگی بیش از حد به نفت به یک مرکز تجاری، فناوری و گردشگری تبدیل کند. چشمانداز پرواز پهپادها و موشک های ایرانی بر فراز عربستان سعودی به دلیل تنشهای منطقهای، تهدیدی جدی علیه این طرح است.»
نیویورکتایمز به نقل از «کریستین اسمیت دیوان»از پژوهشگران ارشد موسسه مطالعاتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در واشنگتن نوشت: «در دنیای امروز، ذهنیت ریاض متفاوت است. در دوران اوباما، کشورهای خلیج فارس میترسیدند که در صورت نزدیکی ایران و آمریکا، آنها منزوی خواهند شد. در دوران ترامپ، آنها میترسند که هرگونه تنش بین ایران و آمریکا، آنها را به هدفی برای حمله تبدیل خواهد کرد.»
نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به پایان یافتن دور دوم گفتوگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و «اهداف نامشخص ترامپ در این مذاکرات» نوشت: «کشورهای عربی همچون عربستان سعودی، مصر، اردن، قطر و بحرین همگی از مذاکرات استقبال کرده و روی دیپلماسی پافشاری کردهاند.»
نیویورکتایمز نوشت: «مذاکرات بین ایران و آمریکا پس از شدت گرفتن تنشها در منطقه صورت میگیرد. آمریکا در حال حمله به یمن است و بمباران غزه توسط اسرائیل ادامه دارد. ترامپ نیز ایران را به بمباران در صورت شکست مذاکرات تهدید کرده بود.»

کشورهای خلیج فارس دیگر احساس نادیده گرفته شدن نمیکنند
نشریه آمریکایی در ادامه به نقل از مقامات ارشد دولت ترامپ نوشت: «اما، ترامپ در نهایت حتی با طرح اسرائیل برای حمله به ایران مخالفت کرد و او اکنون حامی مذاکره و توافق با ایران است.»
نیویورکتایمز به نقل از کارشناس حوزه خاورمیانه افزود: «در چنین شرایطی، کشورهای حوزه خلیج فارس برای رسیدن به اهداف و تبدیل بینشهای اقتصادی خود به واقعیت، بیش از همیشه خواستار ثبات در منطقه هستند. آنها حامی تحدید برنامه هستهای ایران از طریق دیپلماسی هستند.»
نشریه آمریکایی افزود: «در صورت تشدید تنش یا وقوع درگیری بین ایران و آمریکا، عربستان سعودی، یکی از متحدان کلیدی آمریکا میتواند به یکی از گزینههای ایران برای حملات تلافیجویانه تبدیل شود.»
نیویورکتایمز همچنین با اشاره به جنگ شکستخورده نیروهای ائتلاف تحت راهبری عربستان سعودی علیه یمن که به حملات نیروهای مسلح یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی انجامید نوشت: «این حمله باعث شد تا مقامات عربستان، عمق محدودیت اتحاد خود با آمریکا را درک کنند و بهجای تشدید درگیریها، خواستار مذاکره و گفتوگو با ایران شوند.»
نشریه آمریکایی تصریح کرد: «پاداشهای احتمالی مذاکره برای کشورهای عربی، بسیار بهتر از خطرات جنگی منطقهای خواهد بود. برخلاف گذشته، ایران اکنون کشورهای منطقه و همسایگان خود را در جریان مذاکرات قرار داده و کشورهای خلیج فارس دیگر احساس نادیده گرفته شدن نمیکنند.»
نیویورکتایمز در آخر تصریح کرد: «مسئله شوکهکننده در طول دور اول مذاکرات ایران و آمریکا، تصمیم وزیر خارجه ایران برای تماس با همتایان خود در منطقه پس از پایان یافتن مذاکرات بود. او حتی با وزیر خارجه بحرین تماس گرفت. ایران خواستار حمایت منطقهای از دیپلماسی است و کشورهای خلیج فارس نه تنها حامی مذاکرات هستند، بلکه میدانند هرگونه تشدید تنش میتواند امنیت ملی و اقتصاد آنها را در خطر قرار دهد.»
گفتوگوهای غیرمستقیم هستهای میان ایران و آمریکا در ابتدای هفته گذشته در مسقط، پایتخت عمان و با میانجیگری وزیر امور خارجه این کشور آغاز شد و روز گذشته با برگزاری دور دوم آن در رم، پایتخت ایتالیا ادامه یافت.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و در حاشیه دور دوم مذاکرات غیر مستقیم تهران و واشنگتن که به میزبانی عمان برگزار شد، این گفتوگوها را سازنده و مثبت خواند و هدف اصلی آن را تضمین منافع ملی کشور اعلام کرد.
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا نیز شامگاه شنبه و ساعاتی پس از پایان دور دوم گفتوگوها در رم از حصول پیشرفت در این مذاکرات خبر داد. او به شبکه سیانان گفت: پس از بیش از چهار ساعت گفتوگو به پیشرفتهای بسیار خوبی رسیدیم.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
آیتالله هاشمی شاهرودی، از خواص شاگردان شهید آیتالله سید محمدباقر صدر بوده است. در این گفتوگو از مشی سیاسی شهید سید محمدباقر صدر در فضای پرتنش عراق آن روز سخن میگوید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که اصلاحطلبی و اصولگرایی را دو جریان سیاسی ریشهدار در کشور اعلام کردهاند، گفت: حضور این دو جریان در سپهر سیاسی کشور لازم و ضروری است.
در دیدار سفیر چین با استاندار فارس، بر توسعه و تداوم مناسبات سیاسی، اقتصادی و گردشگری میان استان فارس و کشور چین تأکید کرد.
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در هفته سیام لیگ یک، به تساوی بدون گل رسید.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسموم شدن 84 نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچهای سمی خودرو در طبیعت خبر داد و گفت: شکل ظاهری قارچها نباید معیار تشخیص سمی بودن یا نبودن آنها قرار بگیرد.
«ماشاو»، بازوی توسعهای وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با اجرای پروژههایی در اردن در ظاهر به دنبال همکاری توسعهای است. اما این فعالیتها در باطن ابزار نفوذ سیاسی اقتصادی و امنیتی این رژیم در کشوری کلیدی با اکثریت مسلمان هستند.
معاون سازمان بهزیستی گفت: والدین، دانشآموزان، معلمان و عموم مردم میتوانند خشونت جسمی و جنسی علیه دانشآموزان در مدرسه و بیرون از مدرسه را به شماره 123 "اورژانس اجتماعی" اطلاع دهند.
در آغاز هفته سیام لیگ یک تیم فوتبال فجر سپاسی برابر شهرداری نوشهر به پیروزی رسید و آریوی اسلامشهر برابر پیکان شکست خورد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار بارش و ناپایداریهای جوی در 20 استان از جمله تهران از افزایش تدریجی دما در اکثر مناطق کشور تا پایان هفته خبر داد.
بیشتر...