اهمیت انواع آفت کش های کشاورزی پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین
اقتصادسبز آنلاین:آیا میدانید تا 40 درصد محصولات زراعی توسط آفات، علفهای هرز و بیماریهای ناشی از آنها از بین میروند و 30 هزار گونه علفهای هرز وجود دارد که میتوانند روی رشد محصولات تغییراتی ایجاد کرده و همچنین 10 هزار نوع حشره موجود هستند که گیاهان را خورده و میتوانند محصول را از بین ببرند. به همین دلیل میتوان گفت که اگر روی محصولات به سرعت اقدامی نشود، این اعداد میتوانند افزایش پیدا کنند. اما نیازی به نگرانی نیست، زیرا انواع مختلفی از آفت کشها در حال حاضر در دسترس هستند که تولید مثل آفات را کنترل کرده و از محصولات در برابر آسیب محافظت میکنند. استفاده از آفت کشها یک گزینه نیست، بلکه یک ضرورت صرف است؛ زیرا عدم استفاده از آنها میتواند هزینه و زمان را برای کشاورزان هدر دهد. علاوه بر این، با اتلاف بیشتر محصولات، کفیت غذایی کمتر میشود و 795 میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای رشد ندارند. بنابراین، استفاده از یک آفتکش به هیچ وجه یک انتخاب درست نیست. علاوه بر این، اگر به ایده سمپاشی آفت کشها اعتقاد دارید، در زیر به بررسی آفت کشها، فواید و انواع آنها میپردازیم که به ضرورت وجود آن پی میبرید. همچنین، ما به شما در مورد آشنایی با انواع آفتکشهای آلی که میتوانید از آنها نیز بهره ببرید، کمک خواهیم کرد.
آفتکش چیست؟
آفتکش ماده ای شیمیایی است که برای دفع، کنترل و از بین بردن جانوران یا جانوران گیاهی وجود دارند. آنها شامل طیف وسیعی از عوامل بیولوژیکی مانند ضدعفونی کنندهها، ضد میکروبها، باکتریها و ویروسها برای کنترل آفات کشاورزی هستند که میتوانند به محصولات زراعی و دام آسیب بزنند. در حالی که آفات میتوانند شامل قارچها، جوندگان، رابها، حشرات، علفهای هرز، حلزونها، کنههای پرندگان و غیره باشند.
فواید آفت کشها چیست؟
آفت کشها بزرگترین نوآوری هستند که بهره وری و تلاش کشاورزان را در حین کشت ارتقا میدهند. علاوه بر این، آنها به محافظت از محصولات و زمین در برابر موجودات ناخوانده که تمام مواد مغذی محصولات را از بین میبرند، کمک میکنند.
آفت کشها آفاتی که میتوانند باعث بیماریهای گیاهی شوند را کنترل میکنند.
از مهار ارگانیسمهایی که میتوانند باعث بیماریهای انسان و دام شوند، جلوگیری میکنند.
آفت کشها به کنترل ارگانیسمهایی که میتوانند فعالیتها و ساختار انسان را مختل کنند، کمک میکنند.
حال بیایید با جزئیات بیشتری در مورد مزایای انواع آفتکشهای مورد استفاده در فرآیند کشاورزی صحبت کنیم.
1. خروجی بیشتر با زمین کمتر: آفت کشها به کشاورزان کمک میکنند تا از زمین خود برای کشت محصولات بیشتری استفاده کنند که این امر بهره وری را 20 تا 50 درصد افزایش میدهد. علاوه بر این، آفت کشها به کشاورزان کمک میکنند تا از نهادههایی مانند دانههای باکیفیت، ابزار، کود، مواد مغذی و سایر منابع آبی بهرهمند شوند. همچنین، آفت کشها به حفظ تولید محصول با کیفیت بالا در زمینهای کوچکتر و محدود کمک میکنند.
2. کنترل انتقال از طریق آب و بیماریهای منتقله از حشرات: از آنجایی که آفت کشها همه انواع آفات را در محصولات، زمین و خاک از بین میبرند، شیوع بیماریهای مضر ناشی از آب یا حشرات را نیز نابود میکنند.
3. آفت کشها به حفظ محیط زیست کمک میکنند: آفت کشها به زمینهایی با مساحت بیشتر اجازه میدهند تا با خاک ورزی کمتر کشت محصولات بهتری داشته باشند که این امر فرسایش خاک، جنگل زدایی و منابع طبیعی را کنترل میکند. همچنین، آنها به دور نگه داشتن علفهای هرز و گونههای گیاهی مضر نیز کمک میکنند.
4. کمک به کشورها برای توسعه سبد نان: با نهادههای حفاظت از محصول مانند آفت کشها، کشاورزان میتوانند 2 تا 3 محصول در سال کشت کنند که به آنها کمک میکند تا بتوانند سبد نان کشور خود را توسعه دهند.
5. استفاده بهینه پس از برداشت محصولات: استفاده از آفت کشها فقط به مزارع کشاورزی محدود نمی شود. کشاورزان میتوانند از آنها در هنگام جمع آوری محصول در انبار استفاده کنند. علاوه بر این، انواع آفت کشها به جلوگیری از تلفات پس از برداشت نیز کمک میکند و به ماندگاری محصول ذخیره شده، میافزاید.
علاوه بر این، ما میدانیم که آفت کشها چگونه سودآور هستند و به بهره وری مزرعه میافزایند. حال بهتر است به انواع آفتکشهایی که به طور گسترده توسط کشاورزان در کشاورزی استفاده میشوند، اشاره کنیم.
8 نوع آفتکش که معمولا در کشاورزی استفاده میشود
آفت کشها را میتوان بر اساس بازار هدف یا نوع آفاتی که مورد هدف خود قرار میدهند، به انواع مختلفی دسته بندی کرد. حال در اینجا، نوع و نام آفت کشها را مورد بحث قرار میدهیم:
علفکشها:علف کشها از رشد علفهای هرز جلوگیری میکنند که میتوانند مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را برای رشد حفظ نمایند. علاوه بر این، 2,4-D، کلتودیم، گلایفوسیت، بنتازون و کلتودیم، چند نوع از آفت کشها هستند که جزو علف کشها در کشاورزی محسوب میشوند.
حشرهکشها:همانطور که از نام آن پیداست، حشره کشها به سیستم عصبی حشرات حمله میکنند تا مهار یا تولید مثل آنها را محدود کنند. ارگانوفسفاتها، کارباماتها، نیکوتینوئیدها، مواد بخور و بیوراسیونال چند نوع آفتکش هستند که به عنوان حشره کش مورد استفاده قرار میگیرند.
قارچکشها:قارچ کشها به جلوگیری از رشد قارچها کمک کرده و به حذف کامل آنها میانجامند. همچنین در مجاورت هوا به راحتی در خاک پوسیده میشوند. مانب، نبام و سیکلوهگزیماید چند نوع آفتکش هستند که در زیرمجموعه قارچ کشها جای دارند.
جوندهکشها:آنها مواد شیمیایی هستند که برای کنترل سکونت جوندگانی مانند موش، گوفر و حتی ماهی، پرندگان و پستانداران استفاده میشوند که میتوانند فعالیت آنها را کنترل نمایند. علاوه بر این، کلروفاسینون، دیفاسینون، برودیفاکوم و برومادیولون چند نمونه از جونده کشها هستند.
لاروکشها:لاروکشها آفتکشهایی هستند که رشد لارو یا پشه را کنترل یا محدود میکنند. لاروکشها همچنین میتوانند پرورش آنها را دوباره آغاز کرده تا از بیماریهای منتقله از طریق ناقل مانند مالاریا جلوگیری کنند.
نرمتنکشها:آفتکشهایی که معمولا سکونت یا گسترش نرم تنان مانند حلزون، راب و غیره را محدود میکنند.
باکتریکشها:این نوع آفت کشها باعث از بین رفتن یا محدود شدن انتشار باکتریهای مضر در سرتاسر محصولات کشاورزی و دام میشوند.
جلبککشها:این آفت کشها رشد جلبکها را که به عملکرد بهتر محصول آسیب میرساند، از بین میبرند یا محدود میکنند.
علاوه بر این، اکنون فهرستی از آفت کشها و کاربردهای آنها را داریم؛ به همین دلیل، به تشریح انواع آفتکشهای زیست تخریبپذیر و پایدار میپردازیم.
آفتکشهای ارگانیک یا آلی چیست؟
آفتکشهای آلی یا ارگانیک موادی هستند که از منابع آلی مانند منابع گیاهی و معدنی به دست میآیند. با این حال، آنها کاملا عاری از مواد شیمیایی نیستند، اما نسبت به آفتکشهای صرفا مبتنی بر مواد شیمیایی، میتوانند خطرات کمتری داشته باشند.
انواع آفتکشهای آلی یا آفتکشهای زیستی
آفتکشهای ارگانیک یا طبیعی میتوانند میکروبی، گیاهی، معدنی و بیوشیمیایی باشند.
آفتکشهای میکروبی: آفتکشهای میکروبی شامل عواملی هستند که از قارچها، جلبکها، باکتریها یا ویروسها به دست میآیند. علاوه بر این، این آفت کشها با ترشح سم و آلوده کردن جمعیت حشرات، تولید حشرات را محدود میکنند.
آفتکشهای بیوشیمیایی: آفتکشهای بیوشیمیایی میتوانند ساخته دست بشر باشند یا از منابع طبیعی تهیه شوند. همچنین، آنها میتوانند تولید مثل حشرات را مختل و جمعیت آنها را محدود کنند.
آفتکشهای گیاهی: آفتکشهای گیاهی از گیاهانی به دست میآیند که سموم دفع کرده یا لاروها را آزاد میکنند تا حشرات پرنده را از بین ببرند. علاوه بر این، نیکوتین، چریش، روتنون و سابادیلا از چند آفتکش آلی محبوب به دست میآیند.
آفتکشهای معدنی: آفتکشهای معدنی شامل گوگرد و آهک-گوگرد است که رشد و سکونت آفات در حشرات رایج را محدود میکنند.
آیا آفتکشهای آلی موثرتر از آفتکشهای شیمیایی است؟
آفت کشها که بر پایه مواد شیمیایی هستند، میتوانند کیفیت خاک و جنبههای تغذیه ای محصولات را در صورت استفاده، به نسبت زیاد کاهش دهند. بنابراین، آفتکشهای ارگانیک به دلیل اینکه مبتنی بر طبیعت بوده و دارای مواد شیمیایی محدودتری هستند، وارد بازی میشوند، اما در صورت استفاده برای محیط زیست سمی نیستند.
در ادمه گزارش، به سراغ سوالهای متداول و رایج در این زمینه به همراه پاسخ به آنها میرویم که خالی از لطف نخواهند بود.
تفاوت بین کودها و آفت کشها چیست؟
کود یک ماده شیمیایی است که زمین و خاک را برای رشد بهتر محصولات حاصلخیز میکند. در حالی که آفت کشها ماده شیمیایی هستند که از محصول و زمین در برابر آفاتی که میتوانند محصولات را آلوده کنند، محافظت میکنند.
چه سموم دفع آفاتی در کشاورزی رایج است؟
آفت کشها با مواد شیمیایی مصنوعی خاصِ مورداستفاده در کشاورزی عبارتند از آسفات، گلیفوسیت، دیت، متالدئید، پروپوکسور، اسید بوریک، دیازینون، DDT، دورسبان، مالاتیون و غیره.
تفاوت بین آفتکش و حشره کش چیست؟
آفتکش یک اصطلاح گسترده تر است که شامل آفات مختلف میشود که تولید مثل یا سکونت علفهای هرز، باکتریها، قارچها، حشرات و سایر میکروارگانیسمهای مضر را کنترل میکند. در حالی که حشره کش نوعی آفتکش است که فقط رشد و سکونت حشرات را کنترل میکند.
آفت کشها چقدر میتوانند در خاک باقی بمانند؟
آفتکشهای پایدار میتوانند حدود چند ماه تا 3-2 سال در خاک باقی بمانند و سپس به ترکیبات خوش خیم تجزیه شوند. با این حال، طول عمر آنها در خاک میتواند به نوع و سطح غلظت آنها در خاک بستگی داشته باشد.
آفتکشهای آلی و شیمیایی چیست؟
آفتکشهای آلی از گیاهان و مواد معدنی به دست میآیند و دارای عوامل شیمیایی خطرزا کمتری هستند. در حالی که مواد شیمیایی از عوامل شیمیایی ایجاد میشوند که آفات را از رشد در محصولات، زمینها یا دامها باز میدارند.
تفاوت بین علف کشها و آفت کشها چیست؟
علف کشها نوع خاصی از آفت کشها هستند که رشد علفهای هرز و پوشش گیاهی نامتداول را در مزارع کشاورزی کنترل و محدود میکنند. همچنین آفت کشها از طیف گسترده ای مانند حشره کشها، علف کشها، نرم تنکشها و قارچ کشها تشکیل میشوند که رشد انواع آفات را کنترل میکنند که میتوانند بر کشت و برداشت محصولات تاثیر بگذارند.
رایج ترین آفتکش چیست؟
کلرپیریفوس یکی از پرمصرف ترین آفتکشهایی است که در سال 1965 میلادی معرفی شد و از محصولاتی مانند ذرت، سویا، سیب، کلم بروکلی و غیره محافظت میکند. علاوه بر این، این آفتکش حتی در محیطهای غیر کشاورزی مانند زمینهای گلف نیز کاربرد دارد.
چرا کشاورزان به آفت کشها نیاز دارند؟
کشاورزان برای محافظت از محصولات و زمین خود در برابر انواع آفات مانند حشرات، جوندگان، قارچها، علفهای هرز، باکتریها و غیره که میتوانند رشد محصولات را مختل کنند، به آفت کشها نیاز دارند.
علاوه بر این، آنها به کشاورزان کمک میکنند تا توانایی خود را در کشت 2 تا 3 محصول در سال بالا برده و به نوعی عملکرد محصول و بهره وری مزرعه خود را افزایش دهند.
اقتصادسبز آنلاین / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا
#کشاورزی #صنعت_کشاورزی
بیشتر...
تبلیغات
خرید دمپایی زنانه جدید را از دست ندهید! + تخفیف ویژه ، دیگر نمیتوان دمپایی را صرفاً یک وسیلهی محافظتی برای پاها دانست. امروزه، جدیدترین
جالب و خنده دارترین جواب سلبریتی ها برای ازدواج نکردن ، برخی از افراد مشهور پاسخ های جالبی درمورد ازدواج نکردن خود داده اند بسیار خنده دار
اقتصادسبز آنلاین: مجری طرح برنج کشور آمار سطح زیرکشت برنج را ۷۲۰ هزار هکتار اعلام کرد و از برآورد تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن از این محصول خبر داد. سهراب سهرابی گفت: بنابر آمار سطح زیرکشت برنج استان ها ۷۲۰ هزارهکتار است که تاکنون در سطح ۱۳۰ هزارهکتار برنج برداشت شده است. به گفته […]
ترفندهای جالب در استفاده از ماشین لباسشویی ، شاید تعجب کنید که شستن لباس ها در ماشین لباسشویی مگر سخت است؟ اما هر از گاهی نتایج نه چندان
اقتصادسبز آنلاین: بنا به اعلام گمرک، در ۵ ماهه ابتدایی امسال بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، وارد کشور شده است. بر اساس این گزارش، در ۵ ماهه سال جاری ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۶ میلیارد و ۳۰۰ […]
فشارسنج ها: مقایسه انواع عقربه ای، مچی و بازویی ، فشارسنج ها ابزاری حیاتی برای اندازهگیری فشار خون هستند و به تشخیص بیماریهای قلبی و عروقی
اقتصادسبز آنلاین: غلامرضا نوری قزلجه با بیان اینکه تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی به ۱۰۷۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد، از خرید ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم خبر داد. بر اساس این گزارش، وزیر جهاد کشاورزی در گفتوگویی با تشریح برنامههای وزارت جهادکشاورزی در دولت چهاردهم اظهار داشت: برنامه هفتم […]
دانلود اپلیکیشن های نشان بلد آپ و سروش برای آیفون ، اپلیکیشنهای نشان، بلد، آپ و سروش برای کاربران آیفون نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند
آیا هنگام خواب بالش بین پاهای خود می گذارید؟! ، خوابیدن به پهلو و گذشتن بالش بین پاها فواید و مزایای بسیار زیادی دارد. نحوه خوابیدن شما شب
بیشتر...