زومیت |
2 سال پیش

رزبری پای با تکنیک خاصی می تواند بدافزارها را با دقت ۹۹ ۸۲ درصد شناسایی کند زومیت

رزبری پای با تکنیک خاصی می‌تواند بدافزارها را با دقت ۹۹٫۸۲ درصد شناسایی کند

رزبری پای با تکنیک خاصی می‌تواند بدافزارها را با دقت ۹۹٫۸۲ درصد شناسایی کند

محققان با استفاده از بردهای رزبری پای توانسته‌اند بدافزارها را ازطریق امواج و بدون استفاده از نرم‌افزار خاصی با دقت خیره‌کننده‌ای شناسایی کنند.

رؤیای همیشگی رزبری پای این بوده است که مردم را به خرید کامپیوتر ترغیب کند و سپس آن‌ها را به یادگیری برنامه‌نویسی در کامپیوتر سوق دهد. این نهاد در ابتدا بردهای توسعه‌ی خود را با هدف آموزش برنامه‌نویسی به کودکان رونمایی و روانه‌ی بازار کرد؛ اما دیری نپایید که این رایانه‌ها یا بردهای کوچک خود را در قلب خوره‌های فناوری جای دادند و اکنون رایانه‌های مذکور می‌توانند برای علاقه‌مندان انجام همه‌ی کارها، از ساخت گیرنده‌های ارزان‌قیمت AirPlay گرفته تا اتوماسیون خانه‌های هوشمند مفید و کاربردی باشند.

اکنون شاید جالب باشد بدانید که محققان توانسته‌اند از رزبری پای برای شناسایی بدافزارها استفاده کنند؛ به‌طوری‌که دقت آن قطعاً غافلگیرتان خواهد کرد. در دنیای امروزی با رواج شبکه‌های اینترنتی، بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان با حملات بدافزار پیچیده و گسترده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ اما تکنیک جدید و جالب شناسایی بدافزار می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا بدون نیاز به نرم‌افزار این تهدیدات را خنثی کنند.

تیمی از محققان مؤسسه‌ی تحقیقات علوم کامپیوتر و سیستم‌های تصادفی (IRISA) به‌طور مشترک راه‌حلی منحصربه‌فرد برای شناسایی بدافزارها ارائه کرده‌اند که ظاهراً هیچ نرم‌افزاری را رهگیری یا بسته‌های داده‌ای را بررسی نمی‌کند. درعوض، رزبری پای با دقت بسیار زیاد فعالیت بدافزارهای مداوم را با تجزیه‌وتحلیل امواج الکترومغناطیسی خاص (EM) تخمین می‌زند.

شاید در ابتدا تصور شود که این تخمین آن‌چنان نیز نباید دقیق باشد؛ بااین‌حال، نتایج به‌طرز باورنکردنی دقیق هستند. در شرح توسعه‌ی سیستم تشخیص بدافزار، آمده است که محققان برد رزبر پای را به اسیلوسکوپ (Picoscope 6407) و کاوشگر میدان H برای تشخیص تغییرات میدان EM متصل کرده‌اند.

به‌ زبان ساده، محققان به کامپیوتر تک‌بردی رزبری پای یاد دادند که الگوهای غیرعادی امواج الکترومغناطیسی را تشخیص دهد که کامپیوترها هنگام حمله بدافزار ساطع می‌کنند. هنگامی که محققان راه‌حل خود را آزمایش کردند، سیستم یادشده موفق شد با دقت ۹۹٫۸۲ درصد تشخیص دهد که حمله بدافزار در حال انجام است.

درواقع، دستاورد محققان سیستم نظارتی خارجی‌ای است که بزرگ‌ترین مزیت آن نیز محسوب می‌شود. کاربران به نصب نرم‌افزار روی اهداف احتمالی نیازی ندارند؛ ازاین‌رو، سیستم دربرابر اقدامات متقابل بسیاری از بدافزارها مصون می‌ماند که برای فرار از شناسایی یا فلج‌کردن سیستم‌های ضدبدافزار به‌کار می‌روند.

درپایان، باید به این نکته نیز اشاره کنیم که دستاور یادشده هنوز در مراحل اولیه است و باید با بدافزارهای جدید آزمایش‌های متعددی را پشت‌سر بگذارد. بااین‌حال، تکنیک جدید می‌تواند نقطه‌ی عطفی در شناسایی بدافزارها با هزینه بسیار کم باشد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: زومیت

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

پژوهشگران با استفاده از باکتری ای‌.کولای به روشی برای نفوذ به دژ نفوذناپذیر سرطان لوزالمعده و وارد کردن دارو به سلول‌های سرطانی دست یافته‌اند که درمان مؤثرتری را برای این سرطان مرگبار فراهم می‌کند.

12 ساعت پیش

امروز اپل نسخه‌های جدید تبلت‌های آی‌پد ایر و آی‌پد پرو خود را در ویدئوی کوتاهی که در وب‌ سایت خود منتشر کرد، معرفی کرد. این تبلت‌ها اولین مدل‌هایی هستند که پس از آخرین عرضه اپل در اکتبر ۲۰۲۲ رونمایی شده‌اند. این رویداد به قدری سروصدا به‌پا کرد که حتی سهام اپل نیز از آن بی‌بهره نماند و امروز بیش از یک درصد افزایش یافت.

8 ساعت پیش

دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.

17 ساعت پیش

اپل‌ «Pencil Pro» را معرفی کرد که نسل بعدی قلم‌های آیپد است.

8 ساعت پیش

کمپانی چری، مهمانان اجلاس خود را با معرفی یک ربات انسان مانند که با هوش مصنوعی هدایت می‌شود، متحیر کرد. طبق شنیده‌ها، این ربات قرار است در آینده و در شوروم‌های مدیران خودرو در ایران حضور یابد.

10 ساعت پیش

سیاهچاله‌ها جزو عجیب‌وغریب‌ترین اجرام عالم به شمار می‌روند، اما حتما باید همتایی در کنارشان باشد تا بتوان آن‌ها را تشخیص داد. البته سرنوشت این همدم بعضی وقت‌ها مرگ دردناکی خواهد بود.

5 ساعت پیش

معاون علمی رئیس‌جمهور در آیبن افتتاح اینوتکس ۲۰۲۴ گفت:« معاونت علمی از تاسیس یک شهرک نخبگانی تمام عیار نوآورانه و افتتاح یک مرکز نمایشگاهی دائمی در پارک پردیس حمایت می‌کند. پارک فناوری پردیس باید تبدیل به هاب همکاری مشارک با کشورهای همسایه و کشورهای دوست شود.»

3 ساعت پیش

آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید که وقتی در سیاهچاله‌ای سقوط کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟ اکنون به لطف شبیه‌سازی فوق‌العاده‌ای که با ابررایانه ناسا تولید شده، شما هم می‌توانید در افق رویداد، مرز بی‌بازگشت سیاهچاله، غوطه‌ور شوید.

16 ساعت پیش

محققان دانشگاه میشیگان ماده‌ای کاتالیزوری به نام کبالت‌فتالوسیانین تولید کرده‌اند که کربن دی‌اکسید، محرک مهم تغییرات آب‌وهوایی را به سوخت‌های تجدیدپذیری مانند متانول تبدیل می‌کند.

5 ساعت پیش

بیشتر...