عصر ایران | 2 ماه پیش

مخالفت با افزایش نرخ ارز ترجیحی ۱۴۰۴ در مجمع تشخیص

با توجه به بررسی‌های انجام شده توسط هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، بحث افزایش نرخ ارز ترجیحی کالا‌های اساسی در بودجه سال ۱۴۰۴، در تضاد با سیاست‌های ثبات ارزی برنامه هفتم توسعه تشخیص داده شده و باید تغییر کند.

به گزارش تسنیم، با توجه به تصویب بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی، مصوبه مجلس در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفته است و به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق، مصوبه مجلس با ایراداتی از سوی این هیئت مواجه شده است.

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبات بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبات مجلس را بر مبنای دو رویکرد؛ نخست «عدم انطباق با سیاست‌های کلان کشور» و دوم؛ «مغایرت با برنامه»، بررسی می‌کند.

به گفته این نماینده مجلس، از ۱۳ موردعدم انطباق مد نظر قرار گرفته از سوی مجمع، ۷ مورد آن رای لازم را کسب نکرد و ۶ مورد آن واجدعدم انطباق با سیاست‌های کلی شناخته شد.

رد سیاست افزایش نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۴ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام

برهمین اساس یکی از بند‌هایی که از جمله مواردی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در تضاد با برنامه هفتم توسعه تشخیص داده شده است، بحث ارز و سیاست‌های ارزی دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ است.

بحث ثبات نرخ ارز در بند ۲ برنامه هفتم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است. به همین جهت اعضای مجمع معتقد بودند، نوع سیاست‌های ارزی که در لایحه دولت و همچنین مصوبات مجلس آمده، موجب ثبات نرخ ارز نمی‌شود.

ضمن اینکه اعضای هیات عالی نظارت افزایش نرخ ارز ترجیحی، افزایش نرخ مرکز مبادله و همچنین ایجاد بازار ارز توافقی را نیز منطبق با سیاست ثبات بازار ارز ندانسته و این موضوع نیز رد شد.

ضرورت تغییر سیاست افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۴

باید به این موضوع توجه داشت که یکی از سیاست‌های پرانتقاد دولت در بودجه سال ۱۴۰۴، افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز ترجیحی کالا‌های اساسی از ۲۸.۵۰۰ تومان به ۳۸.۵۰۰ تومان بود که سبب افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت کالا‌های اساسی که سهم اصلی را در سبد خوراک خانوار‌ها دارد می‌شد.

دولت قصد داشت افزایش نرخ ارز ترجیحی را در بودجه عمومی لحاظ کند، اما مجلس تعیین کرد که منابع حاصل از افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز ترجیحی مجدد به مردم پرداخت شود.

برهمین اساس نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرده بود که دولت تصمیم گرفته بود که ارز ترجیحی را افزایش دهد، رقم مدنظر دولت حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که تا سال آینده به ۴۰ هزار تومان می‌رسد، اما یک تصمیم که با تدبیر خود ریاست مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق هم انجام شد این است که درآمدی که دولت از محل افزایش قیمت ارز ترجیحی به دست می‌آورد را محاسبه کنیم که تقریباً نزدیک به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان می‌شود. بندی در بودجه آورده شد که دولت مکلف است یک ردیف ایجاد کند و منابع حاصل از افزایش ارز ترجیحی را داخل این ردیف واریز کند و صرف جبران کاهش قدرت خرید مردم، برای خانواده‌های کم درآمد و دهک‌های پایین که همان کالابرگ است، می‌شود.

با این حال و با توجه به اشکال مد نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص افزایش نرخ ارز ترجیحی در سال آینده، باید اتنظار داشت که این افزایش نرخ در سال آینده متوقف شود.

جذاب‌ترین و ترندترین مدل‌های هوش مصنوعی سال ۲۰۲۵

عضویت در اینستاگرام عصر ایران



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: بیش از ۱۳ هزار نفر از مردم گلستان در سال ۱۴۰۳ آموزش‌های هلال‌احمر را در حوزه های مختلف کمک‌های اولیه، آمادگی در برابر مخاطرات، مهارت های داوطلبی اجتماع محور،مهارت های عمومی و تخصصی امداد و نجات فراگرفتند.

1 ساعت پیش

یک جامعه‌شناس و مردم‌شناس گفت: نوروز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ ایرانی دارد و این جشن کهن نه‌تنها یک رسم دیرینه، بلکه پدیده‌ای جاودانه در تاریخ این سرزمین است.

1 ساعت پیش

رئیس مرکز مدیریت راه های گیلان، از ورود ۶۸۰ هزار خودرو به استان در طرح نوروزی امسال خبر داد و گفت: آزادراه قزوین - رشت پرترددین محور ورودی استان بوده است.

1 ساعت پیش

شب بیست و سوم ماه‌مبارک رمضان ۱۴۴۵ مقارن چهاردهم فروردین ماه ۱۴۰۳ آستان مقدس حضرت صالح علیه السلام میزبان رئیس‌جمهور شهید حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بود.

1 ساعت پیش

مدیر صنایع منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار، قطب توسعه صنایع و مزیت‌های لجستیکی خواهد شد و برنامه‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری در حوزه پتروشیمی، فولاد و مس داریم.

1 ساعت پیش

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: از امروز تا روز چهارشنبه کاهش محسوس دما و  تداوم هوای سرد تا پایان هفته برای اکثر مناطق پیش بینی می‌شود و احتمال خسارت سرمازدگی به محصولات کشاورزی و باغی به ویژه در نواحی شمال، شمال غرب و غرب استان وجود دارد.

1 ساعت پیش

مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام گفت: ۱۰ تعاونی تولید برای مشارکت در توزیع آب سامانه گرمسیری تشکیل و توانمندسازی شده‌اند.

1 ساعت پیش

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم گفت: در حال حاضر برای ۷ رودخانه شهرستان طارم طرح‌های آبخوان‌داری طراحی شده است.

1 ساعت پیش

سازمان پن آمریکا فهرست اولیه نامزدهای جوایز ادبی سال ۲۰۲۵ خود را در حوزه‌های داستان، شعر، مقاله، ترجمه و غیره اعلام کرد.

1 ساعت پیش

بیشتر...