مشاوره گفتار درمانی درمان اختلال گفتاری مهم

مشاوره گفتار درمانی

همه افراد به طور یکسان به دنیا نمی آیند و مسیر های یکسانی را طی نمی کنند. برخی از افراد ممکن است با مشکلاتی پا به این دنیا گذاشته یا در مسیر خود به مشکلاتی بر می خورند. از این دسته مشکلات هستند که بسیاری از افراد با آن به دنیا آمده یا به آن دچار می شوند و به همین علت به مراجعه می کنند . سخن گفتن مهم ترین راه ارتباطی است که در دنیا امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. به همین علت است که عدم توانایی گفت و گو یا اختلال در سخن گفتن را می توان یک مشکل بزرگ دانست. این مشکلات در بسیاری از مواقع قابل حل و درمان هستند و آن هم از طریق جلسات مشاوره گفتار درمانی میسر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد به هیچ وجه ادامه این مطلب را از دست ندهید.

مشاوره گفتار درمانی چیست ؟

همانطور که از اسم این مشاوره بر می آید جلساتی می باشد که برای برگزار می باشد. برخی از افراد به اشتباه تصور می کنند که این جلسات درمان مشکلات روحی و روانی با گفت و گو است. ولی این تصور کاملا غلط می باشد. مشاوره گفتار درمانی ، مشاوره ای می باشد که در آن با استفاده از علم روز مشکلات و عیب ها و اختلالات گفتاری افراد شناسایی می شود و با علت یابی ، به آن ها پرداخته می شود.

مشاوره گفتار درمانی طیف بسیار گسترده ای را شامل می شود و به تمامی افرادی که از اختلالات گفتاری رنج می برند کمک خواهد کرد. ممکن است به اشتباه این تصور ایجاد شود که صرفا در این جلسات به یا کمک برای پرداخته می شود. اما افرادی زیادی با مشکلات بزرگتر و حاد تر گفتاری به این جلسات مراجعه کردند و نتیجه مطلوب و قابل قبولی را دریافت کرده اند.

مشاوره گفتار درمانی

چه کسانی به مشاوره گفتار درمانی نیاز دارند ؟

مسائل مشکلات زیادی در این جلسات مورد برسی قرار می گیرند. اگر این اختلالات و مسائل در شخصی دیده می شود ، جلسات مشاوره گفتار درمانی می تواند به او کمک قابل توجهی بکند :

1-مشکلات و اختلالات تولید صدا

افرادی که به این مشکل دچار هستند نمی توانند برخی از صدا ها را به طور دقیق و درست بیان کنند و همین موجب مشکل در گفتار و سختن گفتن آن ها می شود. این افراد ممکن است کلمات را با صدا های دیگری بیان کنند که برای دیگران غیر قابل فهم باشد. تلفظ حرف و صدای (س) از این دسته اختلالات می باشد. البته شایان ذکر است این مشکل در بسیاری از سنین مخصوصا کودکی به طور طبیعی وجود دارد و ناشی از یا باشد که معمولا به طور معمولی درست می شود. اما اگر این مشکلات پس از گذشت مدتی همچنان باقی ماندند باید مورد پیگیری و درمان در مشاوره گفتار درمانی قرار بگیرند.

2-عدم توانایی گفتار به صورت روان و منظم

به طور معمول افراد و حتی کودکان از یک سنی قادرند تا کلمات خود را به طور منظم در کنار هم قرار داده و به طور روان صحبت کنند. یکی از اختلالات گفتاری که ممکن است برخی از افراد با آن موجه باشند یا همان است که از طریق جلسات مشاوره گفتار درمانی قابل حل شدن می باشد. این افراد به صورت منقطع و بریده بریده سخن می گویند و با تکرار یک کلمه یا یک حرف به طور مداوم یا ادغام برخی حروف در یکدیگر به صورت نا منظمی سخن می گویند.

3-اختلال پیچش صدا (رزونانس)

این اختلال گفتاری بیشتار ناشی از مشکلات جسمی می باشد که در حجنره یا تارها صورتی یا کام دهان وجود دارد. این اختلال ممکن است صدا به طور نا مفهوم ، گنگ و غیر قابل تشخیص برسد. افرادی که با این مشکل صحبت می کنند ، صدای خود را به طور خفه و بسته ای به شنونده می رسانند. این اختلال ناشی از مشکل در در حفره های بینی (صدای تو دماغی) ، و مشکل کام دهان می باشد که در جلسات مشاوره گفتار درمانی تا حد بسیار خوبی قابل درمان می باشد.

این مقاله هم بخوانیدراه های دوری از اهمیت دادن به نظرات دیگران

4-اختلال در فهمیدن گفتار دیگران

جلسات مشاوره گفتار درمانی فقط برای افرادی که در سخن گفتن مشکل دارند نمی باشد و افرادی که در فهمیدن دیگران نیز مشکل دارند هم تحت درمان قرار میگیرند. کسی که این مشکل دچار می باشد ، در ارتباط به معضلات زیادی رو به رو می شود زیرا نمی تواند گفتار دیگران را درک کرده و تحلیل کنند و آن را متوجه نمی شوند. این مشکل می تواند ناشی از ، ناشی شود.

5-اختلال شرح کلمات

این افراد بیشتر در استفاده از کلمات درست و معانی به جا مشکل دارند و کلمات یا افعال را در زمان درست و یا در جلمات اشتباهی به کار می برند که در نهایت باعث می شود جلمات به طور غلط و غیر قابل فهم به شنونده برسد.

6-اختلالات ذهنی-مغزی ارتباطی

این مشکل که بسیار مهم و وسیع می باشد به ناتوانی در گفتار دچار می شود. در این اختلال به علت آسیب های مغزی فرد در کنترل کردن گفتار خود و یا ارتباط برقرار کردن ضعیف یا بسیار ناتوان می باشد. این آسیب ذهنی می تواند به برای صحبت کردن ، مشکل در درک و و یا عدم توانایی در استفاده از اندام گفتاری مانند زبان یا حنجره منجر شود. افرادی که با این مشکل به جلسات مشاوره گفتار درمانی مراجعه می کنند با تکنیک های مختلف دوباره مهارت لازم را برای صحبت کردن به دست می آوردند.

شایان ذکر است این اختلال گاهی به صورت مادر زادی می باشد یا در طول زندگی فرد به علت آسیب مغزی صورت میگیرد و ارتباطی با هوش و توانایی های ذهنی ندارد.

افرادی که به این اختلال دچار هستند در استفاده از ماهیچه های گفتاری خود نا توانند و کلمات را بیش از اندازه آرام و آهسته بیان می کنند که در شنیدن و فهمیدن آن مشکل ایحاد می کند. این افراد در به طور صحیح مشکل دارند و در جلسات مشاوره گفتار درمانی راه های به کار گیری اینن عضلات را می آموزند و در طولانی مدت آن هارا تقویت می کنند.

میان لب و بینی فرد شایع ترین و متداول ترین مشکل دهانی برای افراد است و بسیاری از مراجعه کنندگان مشاوره گفتار درمانی به این مشکل دچارند . این شکاف کام علاوه ایجاد تغییراتی در ظاهر افراد می تواند در تکلم نیز تفاوت های میان افراد دارای لب شکری و دیگر افراد ایجاد نماید ، این افراد به دلیل مشکلاتی در تولید کلمات نیست که نمی توانند صحیح سخن بگویند بلکه این ناتوانی در گفتار صحیح به علت نبود محل خروج مناسب برای کلمات است.

اوتیسم نیز یکی دیگر از اختلالاتی است که همراه خود اختلالات دیگری را نیز به همراه و در پی دارد ، اختلالاتی نظیر پرخاشگری و ناتوانی در بیان صحیحی و کامل کلمات .

اگر شما یا اطرافیانتان به هر یک از مشکلات بالا دچار شده اید ، احتمالات لحظات سختی را سپری کرده اید. ممکن است حتی نا امید شده باشد یا دچار افسردگی روحی نیز شده باشید. اما نگران نباشید. جلسات مشاوره گفتار درمانی با بهترین تکنیک ها و مهارت به شما در تقویت قدرت گفتاری کمک خواهد کرد. پس همین الان برای شرکت در این جلسات اقدام کنید.

گفتار درمانی چیست ؟

گفتار درمانی جلساتی است که در طی آن اختلالات گفتاری مورد درمان و اصلاح قرار می گیرد.

چه روش هایی برای گفتار درمانی وجود دارد؟

تنظیم تنفس ، بیان درست کلمات ، تقویت اندام های گفتاری و ...

گفتار درمانی در چه مدتی صورت می گیرد ؟

مدت زمان گفتار درمانی بسته به اختلال گفتاری ، سن و استمرار در پیگیری جلسات متغیر است.

4.4/5 - (12 امتیاز)
مشاوره گفتار درمانی

چه روش هایی در جلسات مشاوره گفتار درمانی استفاده می شود؟

در این جلسات از روش های برای گفتار درمانی استفاده می شود :

  • 1-تنظیم تنفس
  • 2-تنظیم قورت دادن درست آب دهان
  • 3-روش ها تقویت ماهیچه های گفتاری
  • 4-نحوه برقراری ارتباط اجتماعی
  • 5-هجی کردن کلمات به صورت درست
  • 6-آموزش گفتن جملات به صورت درست
  • 7-روش های تقویت حنجره های صوتی
  • 8-استفاده از موسیقی برای گفتار درمانی
  • 9-دارو درمانی

و …

مشاوره گفتار درمانی در چند جلسه صورت می گیرد ؟

درباره پاسخ این سوال نمی توان به طور دقیق اظهار نظر نمود. برخی از مشکلات گفتاری از نشئت می گیرد و برای درمان آن ها گاها سال ها به زمان نیاز است. همچین این موارد می تواند در مدت زمان جلسات تاثیر داشته باشد :

  • 1- سن مراجعه کننده
  • 2- اختلال گفتاری
  • 3- استمرار در شرکت در جلسات
  • 4- انجام دادت تمارین به طور منظم
  • 5- مصرف به موقع دارو های تجویز شده

مشاوره گفتار درمانی

هر چه این موارد به طور جدی تری مورد برسی قرار بگیرد مدت زمان درمان نیز سریع تر صورت می گیرد. شایان ذکر است عدم شرکت در جلسات به طور منظم می تواند روند بهبودی را بسیار آرام تر کند. همچنین می تواند نتایج را دیر تر به نمایش بگذارد . اگر میخواهید هرچه زودتر از قدرت گفتار خود را به بهترین نحو ممکن استفاده کنید در شرکت در جلسات و انجام تمارین ممارست داشته باشد.

اهمیت شرکت در جلسات مشاوره گفتار درمانی

گفتار و قدرت تکلم یکی از مهم ترین توانایی های انسان است. افراد به طور منظم و مستمر از طریق گفتمان برقرار می کنند. پس بدیهی است که کوچکترین اختلال می تواند ارتباطات ما را تحت الشعاق قرار دهد. علاوه بر آن اختلالاتی که در تکلم صورت می گیرد به طور استرس و تشویش زیادی ایجاد می کند و روان انسان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد . به همین علت است که شرکت در جلسات مشاوره گفتار درمانی برای حل این مسائل لازم است.

متاسفانه برخی از راه های درمانی مشکلات با وجود اهمیت چندان مورد توجه مردم قرار نمی گیرند . نیز با اینکه سال هاست در ایران انجام می شود و مزایا زیادی دارد به تازگی مورد توجه مردم قرار گرفته است. اگر از مسائل و اختلالات گفتاری رنج می برید ، باید بدانید که این مشکلات می تواند به بهترین نحو ممکن حل شود. پس یکبار و به طور جدی برای درمان آن اقدام نمایید.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

۱ هفته پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

۱ هفته پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

۱ هفته پیش

بیشتر...