عصر ایران | 8 ماه پیش

باور ۳۷۳ پدافند رازآلود ایران

در جریان حمله اسرائیل به ایران، همانطور که انتظار می‌رفت سیستم‌های پدافندی نقش محوری را برای خنثی‌سازی هجوم دشمن ایفا کردند. چرا که با توجه به عدم وجود مرز مشترک میان ایران و اسرائیل و اهمیت بعد مسافت، رژیم صهیونیستی طبیعتاً از طریق هوا به ایران حمله می‌کرد. در این میان، توجه‌ها به سامانه پدافند هوایی بومی باور – ۳۷۳ جلب شده است. سامانه‌ای که طراحی و ساخت آن زمانی شروع شد که روسیه اس – ۳۰۰‌های خریداری شده را به ایران تحویل نداد.

به گزارش فرارو، غالب سامانه‌های پدافندی از سه بخش تشکیل می‌شوند؛ رادار، پست فرماندهی و لانچر یا سکوی پرتاب. در بعضی سامانه‌ها، این سه بخش تجمیع می‌شود تا قابلیت تحرک‌پذیری پدافند بالاتر برود. با توجه به پیشرفت پرتابه‌ها و تنوع آنها، کشور‌ها تلاش می‌کنند سامانه‌های پدافندی خود را نیز تقویت کنند که توانایی مقابله با انواع موشک‌های کروز و بالستیک را داشته باشند.

عیار جنگ‌افزار‌ها نیز در میدان نبرد حقیقی مشخص می‌شود و ده‌ها مانوور نیز نمی‌تواند نقاط ضعف آنها را در حد یک درگیری واقعی، مشخص کند. باور ۳۷۳ از این جهت مورد توجه قرار گرفت که بر اساس اخبار غیررسمی و تائیدنشده – به طور کلی اخبار محدودی از حمله اسرائیل از سوی منابع داخلی منتشر شده است – قابلیت بالایی از خود نشان داده است.

شناسایی، رهگیری و انهدام

وبسایت تخصصی Army Recognition پس از حمله بامداد شنبه درباره سامانه باور – ۳۷۳ نوشت: «با گذشت زمان، ایران از مهندسی معکوس و ارتقاء سیستم‌های قدیمی‌تر به توسعه پلتفرم‌های کاملاً بومی گذر کرد. یکی از برجسته‌ترین دستاورد‌ها توسعه باور- ۳۷۳ بود، یک سیستم دفاع موشکی دوربرد زمین به هوا که در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد. این سامانه می‌تواند با چندین هدف در برد‌های طولانی از جمله هواپیما‌های رادارگریز پیشرفته و موشک‌های بالستیک درگیر شود. این سامانه منعکس کننده پیشرفت‌های فن‌آوری قابل توجه ایران در حوزه رادار، هدایت موشکی و دستیابی به هدف است.»

باور چگونه متولد شد؟

ایران در دهه هشتاد طی قراردادی با روسیه، توانست بخشی از سامانه‌های پدافندی خود را به روز کند. قسمتی از خرید‌ها تحویل ایران شد، اما روس‌ها در پیروی از تحریم‌های شورای امنیت و صدور قطعنامه‌ها ذیل بند ۴۱ فصل هفتم منشور ملل متحد، از تحویل سامانه‌های اس ۳۰۰ به ایران خودداری کردند.

درگیری سیاسی و دیپلماتیک ایران و روسیه برای تحویل گرفتن این سامانه‌ها ادامه پیدا کرد تا در نهایت پس از مشخص شدن تکلیف مذاکرات هسته‌ای و انعقاد توافق اولیه لوزان، این ممنوعیت از سوی روسیه لغو شد و ایران در نهایت سامانه‌های اس – ۳۰۰ پی‌ام‌یو۲ را تحویل گرفت.

در دل این مشکلات، ساخت سامانه باور ۳۷۳ کلید خورد. در نهایت این سامانه که در وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ساخته شد، سال ۱۳۹۸ با حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت رونمایی شد و در معرض نمایش قرار گرفت.

بر اساس اطلاعات موجود، این سامانه که بر اساس اس ۳۰۰ روسی طراحی شده، می‌تواند اهداف پرنده را از فاصله ۴۵۰ کیلومتری شناسایی، از فاصله ۴۰۰ کیلومتری رهگیری و نهایتاً با استفاده از موشک‌های صیاد ۴ بی در فاصله ۳۰۰ کیلومتری و تا ارتفاع ۳۲ کیلومتری از سطح زمین هدف قرار بدهد.

عضویت در اینستاگرام عصر ایران



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاوات در ابتدای دولت چهاردهم که این میزان در شرایط اوج مصرف ب

5 ساعت پیش

وزیر اقتصاد گفت:توسعه بخش خصوصی و خصوصی‌سازی واقعی است، به این معنا که دولت و نهاد‌های عمومی دست از

2 ساعت پیش

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز

6 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:از چهارشنبه تا جمعه در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار حاکم است و طی

2 ساعت پیش

قائم مقام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت:مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید طی ۳۰ روز

2 ساعت پیش

وزیر صمت گفت: مذاکرات موفقی با وزارت نفت برای ورود این بخش به میدان‌های گازی، ساخت و توسعه سیستم حمل

3 ساعت پیش

مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن گفت: طی روزهای اخیر حدود ۱۵۰۰ تن تخم مرغ با نرخ ۶۱ هزارتومان توسط پشت

6 ساعت پیش

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی حفظ نباتات گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون در سطح ۲ میلیون و ۶۵۰ هزارهکتار

5 ساعت پیش

وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج

5 ساعت پیش

بیشتر...