آموزش هوش مصنوعی با سرعت نور ممکن می شود all tv logo

پارادوکس عصر دیجیتال ما این است که با کوچکتر شدن رایانه‌ها، مشکلات بزرگتر می‌شوند. درحالی که تراشه‌ها روی ترانزیستور‌های بیشتری جمع می‌شوند تا زمانی که تعداد آنها به میلیارد‌ها برسد، مراکز داده عظیم و قدرت پردازش مورد نیاز برای ساخت مدل‌های هوش مصنوعی مولد مدرن را ممکن کرده‌اند. با این حال، این مدل‌ها با تکامل بیشتر و بیشتر به قدرت پردازشی نیاز دارند، مراکز داده به مصرف‌کنندگان اصلی انرژی تبدیل شده‌اند و خود تراشه‌ها نه تنها به محدودیت‌های فناوری، بلکه قوانین فیزیک نیز فشار می‌آورند.

به نقل از نیواطلس، دو گلوگاه فنی و فیزیکی برای این مراکز داده، سیم مسی ساده و سرعتی است که الکترون‌ها می‌توانند در طول آن جریان یابند. اینها یکی از دلایل اصلی جمع و جور بودن وسایل الکترونیکی هستند. کوچک شدن وسایل الکترونیکی فقط برای راحتی نیست. بلکه برای این است که با سریعتر و قدرتمندتر شدن رایانه‌ها، مدت زمانی که داده‌ها از یک مؤلفه به مؤلفه دیگر منتقل می‌شوند به یک عامل عملکرد اصلی تبدیل می‌شود.

شرکت آی‌بی‌ام (IBM) برای سرعت بخشیدن به کارها، آنچه را که ادعا می‌کند نسل بعدی فناوری نوری است، توسعه داده است. استفاده از اپتیک برای جابجایی داده‌ها کار جدیدی نیست. برای چندین دهه برای انتقال اطلاعات از مکانی به مکان دیگر از کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌شده است. با این حال، این استفاده عمدتا برای مسافت‌های طولانی بوده است و هنگامی که داده‌ها وارد رایانه می‌شوند، فرآیند به سیم‌های مسی باز می‌گردند.

برای غلبه بر این موضوع، آی‌بی‌ام به فرآیند جدیدی برای ایجاد Co-Packaged Optics (CPO) در قالب یک موج‌بر نوری پلیمری (PWG) روی آورده است که سیگنال‌های نوری را بین مدار‌های مجتمع فوتونیکی (PIC) و اتصالات خارجی هدایت می‌کند. این شرکت می‌گوید که آزمایش‌های موج‌بر نوری پلیمری نشان می‌دهد که اگر از آن در مراکز داده استفاده شود، پنج برابر کمتر از نسخه‌های معمولی به برق نیاز دارند و به اتصالات کابلی اجازه می‌دهند از یک متر تا صد‌ها متر امتداد داشته باشند و در عین حال امکان ایجاد معماری انعطاف‌پذیرتر را در حین حمل ترابیت داده در هر واحد فراهم کند.

ادعای آی‌بی‌ام این است که کاهش مصرف انرژی برای آموزش یک مدل هوش مصنوعی برای نیرو رسیدن به ۵۰۰۰ خانه در ایالات متحده به مدت یک سال کافی است و استفاده از نور به دلیل داشتن ۸۰ برابر پهنای باند بیشتر نسبت به سیستم‌های معمولی، زمان آموزش یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی را از سه ماه به سه هفته کاهش می‌دهد.

داریو گیل (Dario Gil)، مدیر تحقیقات آی‌بی‌ام می‌گوید: از آنجایی که هوش مصنوعی، انرژی و قدرت پردازش بیشتری می‌طلبد، مرکز داده باید تکامل یابد و این روش می‌تواند مراکز داده را در آینده مقاوم کند.

منبع: ایسنا



#‌اخبار_علمی_پزشکی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

شهردار تهران با اشاره به آخرین وضعیت تست تراموا در پایتخت، گفت: تراموا در تهران جواب داد و نه تنها برای سطح شهر تهران؛ بلکه برای کل کشور هم یک الگوی جدید است.

6 ساعت پیش

از ایمن سازی معابر شهری تا اصلاح هندسی گره های ترافیکی

1 ساعت پیش

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به اینکه برای رسیدن به یک جامعه توسعه یافته باید یک جامعه بانشاط داشته باشیم، افزود: برای ایجاد پویایی و نشاط در جامعه بهترین وسیله استفاده از فرهنگ و هنر به‌ویژه موسیقی است.

5 ساعت پیش

هافبک پرسپولیس درباره تساوی این تیم برابر النصر و کشیده شدن کار صعود به دور بعد، به اما و اگر گفت: امتیازات زیادی را از دست دادیم که باعث شد کارمان به اینجا کشیده شود.

7 ساعت پیش

عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» گفت تعرض به اسرای فلسطین در زندان‌های رژیم اشغالگر یک فاجعه و تراژدی واقعی است و هدف طوفان الاقصی، آزادی آنان بوده است.

7 ساعت پیش

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در حال حاضر بیمارستانی تخصصی قلب ساری تعطیل نیست، گفت: کمبود امکانات سبب شد تا در جراحی‌ها محدودیت ایجاد شود.

6 ساعت پیش

تازه ترین شماره نشریه چندرسانه ای روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱ تهران

1 ساعت پیش

تیم املاک تهران بیشه چمستان یکی از سه نماینده مازندران در مسابقات امسال لیگ دسته دوم والیبال مردان ایران با تداوم درخشش خیره کننده خود در این مسابقات، در یک قدمی صعود به لیگ دسته یک این مسابقات قرار گرفت.

7 ساعت پیش

ورزش ایران و جهان ۲۹ بهمن با اتفاقات و مسائل مختلفی همراه بود که گزیده‌ای از وقایع و رویدادهای این روز در این گزارش آمده است.

7 ساعت پیش

بیشتر...