سلامت نیوز |
۲ هفته پیش

واکسینه کردن کودکان در برابر اخبار بد سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین، متاسفانه ما بزرگترها بیشتر مواقع فراموش می‌کنیم که از کودکان خود در برابر اثرات منفی این حوادث محافظت کنیم. اما چگونه می‌توانیم از این نظر مراقب کودکان خود باشیم؟

کودکان، به‌ویژه کودکان در سن پیش‌ از مدرسه، در برابر حوادث ناگوار، بسیار حساس هستند. آنها همیشه به این فکر می‌کنند که ممکن است همان اتفاق‌های بد برای آنها و خانواده‌شان هم رخ دهد.

البته نوزادان و کودکان نوپا در معرض تهدیدات جسمی و روانی اخبار بد قرار ندارند. کودکان کمی بزرگتر که نسبت به اطراف‌شان به اندازه کافی آگاهی کسب کرده‌اند، این اخبار بد را به خود جذب می‌کنند و بسیار نگران می‌شوند.

با وجود اخبار تکان‌دهنده‌ای که اطراف‌مان را پر کرده است، باید گفت که هنوز هم می‌توانیم از کودکان خود در برابر آنها مراقبت کرده و اجازه ندهیم اثرات منفی این اخبار روح و روان آنها را آزار دهد.

با روش‌های زیر می‌توانید سلامت جسمی و روحی کودک‌تان را حتی در این دنیای پرتنش حفظ کنید.

۱. شنیدن اخبار را محدود کنید

تا جایی‌که می‌توانید اجازه ندهید کودک‌تان، به‌ویژه اگر کمتر از ۱۰ سال سن دارد، به تماشای خبرهای تلویزیون بنشیند. زمانی‌که خبر بدی می‌شنوید، در مورد آن جلوی کودکان‌تان صحبت نکنید و حتی‌المقدور در حضور کودک، به تماشا یا شنیدن برنامه‌های خبری مشغول نشوید.

اما از طرفی نباید طوری رفتار کنید که کودک احساس کند شما در حال مخفی‌کاری هستید. مطمئن باشید که مخفی‌کاری در این دوران غیرممکن است و سرانجام او به اخبار دست پیدا می‌کند. در واقع وقتی سعی می‌کنید چیزی را از او مخفی کنید، او را بیشتر می‌ترسانید و کودک احساس می‌کند در خطری بسیار جدی قرار دارد.

به جای این کار می‌توانید در مورد موضوع رخ داده با او «به تناسب سن او» صادقانه صحبت کنید. البته اخبار را با جزئیات برای او بازگو نکنید یا در مورد آنها دروغ نگویید. این کار باعث ترس و نگرانی بیشتر کودک می‌شود.

۲. کنار آنها باشید

موقع تماشای اخبار از تلویزیون، کنار کودک‌تان باشید و به او کمک کنید تا موضوعاتی را که می‌شنود به‌درستی درک کند و اگر دچار ترس و نگرانی شدند، او را مطمئن کنید که قرار نیست آن اتفاق‌های بد هم برای او رخ دهد.

همچنین به کودک‌تان اجازه دهید از احساساتش با شما صحبت کند. در این صورت می‌توانید به او بیاموزید که چگونه احساسات خود را کنترل کند. این گفتگوهای باارزش کمک می‌کند تا علاوه بر اینکه کودک بتواند احساسات خود را مهار کند، هوش احساسی او هم تقویت شود.

۳. همه خبرها بد نیستند

به کودک‌تان بگویید که معمولا در اخبار رسانه‌های گروهی، از حوادث و هر اتفاق ناخوشایندی که رخ می‌دهد، صحبت می‌شود. در برنامه‌های خبری معمولا از قدرت‌ها و شهامت‌های افراد و خبرهای خوبی که ممکن است پیش بیاید، بسیار کم گفته می‌شود. این بدین معنا نیست که در دنیا فقط حوادث بد است. اگر خوب به اطراف خود دقت کنیم، می‌توانیم نمونه‌های زیادی از رویدادهای خوب را بیابیم. بدین ترتیب کودک احساس نمی‌کند روی آتش زندگی می‌کند و ممکن است روزی گرفتار فاجعه‌ای شود.

۴. به کودک احساس امنیت بدهید

بیشتر کودکان با شنیدن خبرهای بد به شدت ناراحت و نگران می‌شوند. در این‌گونه مواقع باید با کودک‌تان در مکانی که او احساس آرامش می‌کند، بنشینید و از او بخواهید از احساسش صحبت کند. در این گفتگوها می‌توانید به او یاد دهید با حالات روحی پر از اندوه خود چگونه کنار بیاید و احساسات بد خود را مهار کند. حتی می‌توانید نمونه‌هایی از وضعیت بد روحی خود در گذشته برای او بیاورید و به او نشان دهید که چگونه از پس آن وضعیت برآمدید.

۵. با نوعی بازی یا فعالیت جدید، حواس کودک‌تان را پرت کنید

اگرچه نمی‌توانید تمام اخبار بد را دور نگهدارید، می‌توانید با نوعی بازی یا فعالیت جدید، حواس کودک‌تان را به موضوعی دیگر معطوف کنید. در ضمن با این کار زمان نشستن جلوی تلویزیون را به حداقل می‌رسانید. حتی می‌توانید بعد از شنیدن خبرهای بد، برای بهتر کردن روحیه کودک‌تان، همراه او بازی کنید. بدین ترتیب او متوجه می‌شود که دنیا همیشه ترسناک و خطرناک نیست.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

درد و گرفتگی عضلات کتف و شانه یکی از معضلاتی است که افراد روزانه، بر اساس کار و فشار سنگین، آن را متحمل می‌شوند. از این‌رو افراد زیادی در تلاش بوده‌اند تا با انجام یک سری حرکات خاص بتوانند این گرفتگی‌ها را از بین ببرند و حتی از بروز دوباره آنها جلوگیری کنند. یکی از روش‌های درمانی برای خلاصی از درد اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه و کتف، ماساژ است.

پریروز

صحبت‌کردن بچه‌ها واقعا شیرین و دوست‌داشتنی است، اما تابه‌حال یک روز کامل را با کودکی گذرانده‌اید که مدام در حال حرف‌زدن است؟ فرض کنید کودکی خردسال دارید که روزی چندصد بار می‌گوید «مامان» و اصرار دارد به هر جمله‌ای که می‌گوید واکنش نشان دهید. اگر پای صحبت‌های والدینی بنشینید که کودک خردسال دارند، به‌احتمال زیاد از صحبت‌کردن بیش از حد کودکشان گلایه خواهند کرد.

پریروز

طبق تحقیقات، از هر سه نفر، دو نفر پس از رسیدن به ۷۰ سالگی دچار اختلال شناختی می‌شوند. واضح است که حفظ سلامت مغز در این سنین بسیار مهم‌تر از پیش است. یکی از راه‌های انجام این کار، کاهش مصرف غذاهایی است که سلامت مغز را تهدید می‌کنند؛ زیرا این مواد غذایی، تأثیر مستقیمی بر مغز و غدد می‌گذارد.

پریروز

اغلب در مورد درد سینه مردان صحبت نمی شود. همین امر در مورد درد نوک پستان، تغییر اندازه سینه و سرطان سینه در مردان نیز صادق است.

دیروز

در فصول گرم سال، سیستم‌های سرمایشی نقش پررنگی را در سبک زندگی شهروندان ایفا می‌کنند. اما استفاده مداوم از این سیستم‌ها علاوه بر تأثیر بر هزینه برق، سلامت خانواده و به‌ویژه کودکان را هم متأثر خواهد کرد.در این گزارش به بررسی خطرات استفاده مداوم از کولرهای گازی و آبی بر سلامت کودکان می‌پردازیم.

دیروز

حمل تلفن همراه به توالت به دلیل قرار گرفتن در معرض میکروب‌ها و باکتری‌ها در توالت خطرات آلودگی را به همراه دارد.

پریروز

ناراحتی‌ و دردهایی که معمولاً زنان در طول مرحله قبل از قاعدگی تجربه می‌کنند را می‌توان به تأثیر ترکیبیِ «نمک» بر احتباس مایعات، فشار خون، تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی نسبت داد.

پریروز

شاید شنیده باشید که در میان مردم این باور وجود دارد که جوشاندن آب و مصرف آن برای سلامتی مفید است ولی دانشمندان کاملاً با این عقیده مخالف هستند.

پریروز

بالا بردن سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماری ها ضروریست و موثرترین راه برای آن، مصرف میوه های تقویت کننده سیستم دفاعی بدن می باشد.

پریروز

بیشتر...