افزایش میلیون مترمکعبی مصرف بنزین ناشی از کاهش مصرف سی ان جی است tv logo
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه سال گذشته میانگین مصرف سیانجی در کشور روزانه ۲۲ میلیون مترمکعب بوده که این رقم امسال به ۱۸ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، گفت: درواقع چهار میلیون لیتر از مصرف بنزین کشور که امسال افزایش داشته ناشی از کاهش مصرف سیانجی بوده است.
محمدصادق عظیمیفر افزود: باید سوختهای جایگزین مانند سیانجی و الپیجی را توسعه دهیم و زیرساختهای آن را نیز فراهم کردهایم.
وی با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع در ابتدای دولت چهاردهم در سطح مطلوبی نبود و از همین رو در کوتاهمدت افزایش تولید برای افزایش سطح ذخایر را در دستور کار قرار دادیم، خاطرنشان کرد: با همکاری خوبی که بین شرکت ملی نفت با شرکت ملی پالایش و پخش وجود داشت، این هدف محقق شد.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در دولت چهاردهم با چند طرح پالایشی مانند طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز، واحد هیدروکراکر پالایشگاه آبادان و اصلاحات فرآیندی در پالایشگاهها، ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین و ۱۱ میلیون لیتر به تولید نفتگاز کشور افزوده شد.
افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین و نفتگاز یورو ۴ و ۵
عظیمی فر با تأکید بر اینکه این افزایش تولید توامان با افزایش کیفیت بوده است، افزود: برخلاف اقدامهایی که در گذشته در این حوزه انجام میشد که با افزایش کمیت، شاهد کاهش کیفیت بودیم، در این دولت با وجود افزایش تولید، در مولفههای بنزین و نفتگاز توانسیتم افزایش کیفیت را نسبت به ابتدای دولت چهاردهم به ثبت برسانیم تا آنجا که در مقایسه با پنج ماهه ابتدای امسال، ۱۱ درصد تولید بنزین و نفتگاز یورو ۴ و ۵ افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ذخایر سوخت مایع نیروگاهی در ابتدای دولت کم بود و باید بر تحویل هرچه بیشتر فرآورده در نیروگاهها تمرکز میکردیم، افزود: با اقدامهای انجامشده، نسبت به سال گذشته تحویل فرآورده مایع به نیروگاهها در چهار ماه گذشته ۵۰ درصد بیشتر شد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه تحقق این اهداف افزون بر افزایش تولید در پالایشگاهها به پشتوانه بهرهبرداری از خطوط جدید و توسعه ناوگان و حمایت وزیر نفت انجام شد، گفت: در تولید و زیرساختهای انتقال، توجه بر این است که تا پایان دولت، اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم و به ظرفیت تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و همین مقدار نفتگاز برسیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه تا پایان امسال یک هزار کیلومتر به طول خطوط انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی کشور اضافه خواهد شد، گفت: یکی از این طرحها، ۴۶۰ کیلومترخط لوله انتقال فرآورده بندرعباس - رفسنجان است. همچنین خط لوله انتقال سبزآب - ری، خط لوله انتقال فرآورده تبریز - خوی - ارومیه و خط لوله انتقال خوراک پالایشگاه بندرعباس ازجمله طرحهایی هستند که تا پایان سال به بهرهبرداری میرسند.
کاهش مصرف سیانجی
عظیمیفر با تأکید بر اینکه با افزایش تولید نمیتوان مشکل ناترازی سوخت مایع را برطرف کرد، گفت: بنابراین در بخش مصرف هم چند اقدام اساسی در دست پیگیری است و به مرور زمان نتایج آن ارائه میشود.
وی ادامه داد: در این زمینه، موضوع نخست متنوعسازی سبد سوخت است، زیرا یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در این سالها کاهش مصرف سوختهای جایگزین مانند سیانجی بوده است.
راهاندازی سیستمهای اندازهگیری برای مبارزه با قاچاق سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق سوخت یکی از دغدغههای رئیسجمهوری است، افزود: در موضوع قاچاق سوخت، با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق مجموعهای از طرحها را نهایی کردیم که بهزودی ارائه میشود.
عظیمی فر با اشاره به اینکه در این زمینه، تمرکز بر هوشمندسازی و راهاندازی سیستمهای اندازهگیری است، ادامه داد: برآورد این است که بخش عمدهای از قاچاق را که در حوزه انتقال و توزیع و مصرف انجام میشود میتوان با هوشمندسازی و استفاده از ابزارهای نوین مدیریت کرد تا قاچاق کاهش یابد.
منبع: وزارت نفت
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
تیم دانشجویی دانشگاه تهران موفق به کسب مقام سوم مسابقات بینالمللی دادگاه تمرینی سازمان جهانی مالکیت فکری شد.
معاون مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد دانشگاه علومپزشکی شهید صدوقی یزد، شیوع بیماریهای ژنتیکی در استان یزد و در سطح کشور قابلتوجه خواند و با بیان این که یکی از عوامل اصلی بروز این بیماریها، تداوم ازدواجهای فامیلی و همخونی در جامعه است، گفت: نبود پوشش بیمهای یکی از دلایل اصلی خودداری خانوادهها از انجام تستهای لازم است چرا که هزینههای بالای این آزمایشات میتواند برای بسیاری از افراد بار مالی سنگینی به همراه داشته باشد.
رئیس اداره پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا استان سیستان و بلوچستان گفت: از اوایل وقت سهشنبه تا پنجشنبه (۹ تا ۱۱ اردیبهشت)، وزش باد شدید همراه با گردوخاک و در برخی نقاط طوفان گردوخاک برای شهرهای شمالی استان پیشبینی میشود.
در آستانه فصل گرما و افزایش مصرف برق، نگاهی به قبضهای برق خانوارها، روایتگر سیاست تازهای در مدیریت مصرف است؛ سیاستی که در آن کممصرفها تشویق و پرمصرفها با هزینههای سنگین روبهرو میشوند.
اگرچه پیامدهای سلامتی تحت تأثیرعوامل بیشماری قرار میگیرند، اما ویژگیهای شخصیتی، مکانیسمهای مقابله و کنترل استرس فرد که تأثیر زیادی بر سلامت کلی دارند، تحتتأثیر نقش پیچیده ترتیب تولد قرار دارند.
در حالی که بیش از ۹۰ درصد جابهجاییها در کشور از طریق جاده انجام میشود، هفتم اردیبهشت بهعنوان «روز ملی ایمنی حملونقل» فرصتی است، برای بازنگری در چالشهای ایمنی جادهای؛ جایی که عامل انسانی، همچنان سهم عمدهای در بروز حوادث دارد و راهکارهایی چون آموزش، فناوری و تغییر رفتار رانندگان، میتواند جان هزاران نفر را نجات دهد.
دادههای یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف نوعی از داروهای رایج برای مبارزه با عفونت در دوران کودکی میتواند احتمال چاقی را در آینده افزایش دهد.
فرماندار شهرستان اردستان گفت: برای جذب بهتر و در راستای همکاری معادن و صنایع شهرستان، صندوق مسئولیت اجتماعی را در اردستان راهاندازی خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از راهاندازی خانه صنایع دستی در شهرستان سرچهان خبر داد.
بیشتر...