تغییر نگرش افکار عمومی آمریکا نسبت به اسرائیل، فلسطین حماس تسنیم
به گزارش گروه بین المللخبرگزاری تسنیم، در پی شروع جنگ غزه و حملات گسترده رژیم صهیونیستی که زندگی غیرنظامیان نوار غزه را به شدت تحت تأثیر قرار داد، نگرش افکار عمومی جهان غرب متأثر از این نبرد نسبت به اسرائیل، فلسطین و حتی حماس تغییر کرده است. برگزاری راهپیماییهای اعتراضی علیه ادامه جنگ غزه و تأکید بر اینکه اسرائیل در حال نسل کشی است، موجب شد تا تغییرات قابل توجهی در نظرسنجیها نسبت به گذشته رخ دهد. این موضوع به ویژه در جامعه آمریکا به چشم آمده است، کشوری که اسرائیل را اصلیترین متحد خود در خاورمیانه میداند و سالانه کمکهای مالی و نظامی زیادی به آن میکند. بررسی افکار عمومی آمریکا نشان میدهد دیدگاه آنها در خصوص مسئله اسرائیل و فلسطین با سیاستمداران آمریکایی دچار شکاف شده است.
بر اساس نظرسنجی جدید مؤسسه گالوپ، حمایت از اسرائیل در میان آمریکاییها به پایینترین حد خود رسیده است. طبق دادههای این مؤسسه تنها 46 درصد از بزرگسالان آمریکایی در پاسخ به این پرسش که «با چه کسی بیشتر همدردی میکنید، اسرائیلیها یا فلسطینیها؟»، از اسرائیل حمایت کردند، در حالی که 33 درصد پاسخ دادند بیشتر از فلسطینیها حمایت میکنند. این کمترین میزان حمایتی است که اسرائیل در 25 سالی که این نظرسنجی انجام میشود، دریافت کرده و در عین حال دومین سال متوالی است که در آن یک رکورد منفی برایش به ثبت میرسد. در سال 2024 این رقم 51 درصد بود که کمترین میزان از سال 2001 محسوب میشد، اما اکنون در ابتدای سال 2025، این عدد باز هم کاهش یافته است. گفتنی است در بین حامیان احزاب جمهوریخواه و دموکرات هم میزان حمایت از اسرائیل 75 و 21 درصد است.[1]
نکته دیگر اینکه 32 درصد از آمریکاییها نظر مثبتی درباره «سرزمینهای فلسطینی» دارند که این رقم در مقایسه با سال گذشته بسیار بالاست. این بالاترین میزان حمایتی است که فلسطینیها تاکنون از مردم آمریکا دریافت کردهاند.[2]
علاوه بر تغییر میزان حمایت آمریکاییها به نفع «فلسطینیها»، نگاه جامعه آمریکا به «حماس» دیگر آنگونه که سیاستمداران این کشور در نظر دارند، نیست. بر اساس نظرسنجی جدید مؤسسه هاروارد-هریس که در مارس 2025 انجام شد، 48 درصد جوانان 18 تا 24 ساله آمریکایی از حماس حمایت میکنند. این تنها گروه سنیای است که چنین حمایت بزرگی از حماس میکند.
اما در بازه سنی 25 تا 64 سال، میزان حمایت از اسرائیل با رقم 60 درصد، بیشتر از حماس است هرچند که در همین گروه سنی نیز 24 درصد معتقدند حماس باید در «روز بعد از جنگ» به حکومتش در غزه ادامه دهد، که این عدد نسبت به نظرسنجی قبلی که در ماه فوریه انجام شد، 2 درصد افزایش داشته است. با این حال همچنان بیشترین حمایتها از اسرائیل مربوط به قشر 65 سال به بالای مردم آمریکا است که 93 درصد حامی اسرائیل هستند.[3]
مسئله اصلی در بحث افزایش میزان حمایتها از فلسطینیها و حتی حماس در جامعه آمریکا، تغییر در نگرش «نسل جوان» این کشور است، نسلی که به زودی وارد پستهای کلیدی در دولت، رسانه و نهادهای آموزشی خواهد شد و با تشکیل خانواده تربیت نسل بعدی را بر عهده دارد. در حال حاضر نیز تغییر رویه افکار عمومی نسل جوان آمریکا نسبت به تحولات فلسطین، در افزایش تحریمهای آکادمیک آمریکا علیه اسرائیل خود را نشان داده است، به طوری که در شش ماه گذشته 60 شکایت در اسرائیل بابت تحریمهایی که مؤسسات علمی آمریکا علیه اسرائیلیها اعمال کردهاند، به ثبت رسیده است. این بالاترین میزان تحریم علمی اسرائیل در بین کشورهای غربی است.[4] در واقع میتوان گفت آنچه در مؤسسات علمی و آکادمیک آمریکا رخ داده، متأثر از درخواست قشر جوان دانشجویی است که دیدگاهش نسبت به مسئله اسرائیل و فلسطین در مقایسه به نسلهای قبلی تغییر کرده است.
آنچه این تحول بزرگ را رقم زد، شروع جنگ غزه بود. روند رو به افزایش حمایت از فلسطینیها در جامعه آمریکا یکی از پیامدهای آشکار شدن ماهیت سیاستهای اسرائیل است که در برنامههای نظامی خود به غیرنظامیان زیادی آسیب وارد میکند. بنابراین میتوان انتظار داشت هرچه مدت زمان جنگ و تعداد گزارش نهادهای بین المللی در مورد بحران انسانی در نوار غزه بیشتر شود، درصد حمایت افکار عمومی آمریکا به خصوص قشر جوان آن از فلسطینیها هم افزایش مییابد، امری که مطلوب سیاستمداران آمریکایی و البته ساکنان سرزمینهای اشغالی نیست.
[1]. https://www.mako.co.il/news-specials/data_n12/Article-5f62b7681f97591027.htm
[2]. https://www.bhol.co.il/news/1687665
[3] . https://www.israelhayom.co.il/news/world-news/usa/article/17683097
[4]. https://www.makorrishon.co.il/news/818147/
انتهای پیام/
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
احمد شاه قاجار آخرین پادشاه سلسله قاجار بود که به تبعید رفت و در همان تبعید هم درگذشت.
در دومین روز از اردیبهشت ماه، سرویس علمی و دانشگاهی میزبان اخبار گوناگونی در بخشهایی همچون فناوری، هوش مصنوعی، علم، پژوهش و دانش بنیانها بوده است که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
طی نشستی با حضور رئیسجمهور، استاندار خوزستان با تاکید بر ضرورت ایجاد سازوکارهای منطقهای برای مقابله با بحران ریزگردها، پیشنهاد برگزاری یک اجلاس منطقهای در این زمینه را مطرح کرد که با موافقت دکتر پزشکیان همراه شد.
در پی جنگ تجاری ترامپ و درخواست او برای قطع اتکای اروپا به آمریکا در حوزه امنیتی، قاره سبز به سمت خودکفایی دفاعی حرکت کرده و با افزایش تولید تسلیحات، در تلاش برای گسترش حضور جهانی خود در بازارهای نظامی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از الحاق 772 هکتار زمین به محدوده شهر اردبیل در چهار سال اخیر خبر داد.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان، گفت: دیانت، قوت ایمان، صبر و استقامت و شجاعت 4 شاخصه بارز زنان مسلمان کرد کردستان است.
مقام ارشد کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز سهشنبه درباره برنامه هستهای ایران با هیثم بن طارق سلطان عمان گفتگو کرده است.
رئیس پلیس آگاهی استان خوزستان از انهدام اعضای باند سارقان منازل در اهواز خبر داد.
دستیار رئیسجمهور روسیه از سفر احتمالی فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا به مسکو خبر داد.
بیشتر...