12 ماه پیش
اولین انقراض بزرگ کی روی داد کشف فسیلی که دانسته های قبلی را به چالش می کشد خبرآنلاین

مهر نوشت: دانشمندان بر این باورند که زمین در حال حاضر در میانه ششمین رویداد بزرگ انقراضی خود قرار دارد، اما بررسی دقیق یک فسیل نشان میدهد که اینطور نیست.
محققان میگویند بر خلاف فرضیههای قبلی ممکن است کره زمین در میانه هفتمین رویداد بزرگ انقراضی خود باشد. دانشمندان شواهدی از یک رویداد انقراض دسته جمعی که قبلاً ناشناخته بود، یافتهاند که نیم میلیارد سال پیش رخ داده است.
در حالی که الگوهای انقراض در طول زمان افزایش و کاهش مییابند، به طور کلی پذیرفته شده که پنج بازه زمانی اصلی وجود دارد که طی آنها بیش از ۷۰ درصد حیات روی زمین از بین رفته است.
اولین مورد انقراض در حدود ۴۵۰ میلیون سال پیش در پایان دوره اردویسین رخ داد و تا ۸۵ درصد از همه گونههای زنده در آن زمان از بین رفت. بدترین رویداد انقراضی هم در پایان دوره زمین شناسی پرمین رخ داد و تا ۹۶ درصد از کل گونههای زنده از بین رفت. جدیدترین رویداد از این دست ۶۶ میلیون سال پیش در پایان دوره کرتاسه رخ داد که همه دایناسورها را از بین برد.
اما در مطالعه جدید، دانشمندان آمریکایی شواهدی را از یک رویداد انقراض دسته جمعی دیگر یافتهاند که حدود ۱۰۰ میلیون سال زودتر از اولین مورد پذیرفته شده فعلی رخ داده است. این تحول مربوط به دوره ادیاکاران در حدود ۵۵۰ میلیون سال پیش است، یعنی زمانی که حیات چند سلولی پیچیده برای اولین بار آغاز شد.
سوابق فسیلی این دوره به دلایل مختلفی مبهم است. زیرا موجوداتی که در آن زمان زندگی میکردند تا حد زیادی بدن نرمی داشتند و بنابراین فسیلهای چندانی از آنها باقی نمانده است. به علاوه، مدت زمان زیادی از آن زمان گذشته است و بسیاری از فسیلهای دوره ادیاکاران در اعماق زمین قرار گرفته و از بین رفتهاند.
این امر شناسایی نشانههای یک رویداد انقراض جمعی را دشوار میکند. به نظر میرسد رکورد کاهش تنوع حیات از اواسط تا اواخر این دوره رخ داده، اما تعیین این که آیا این امر به انقراض کامل منجر شده یا خیر، مشکل است.
برای مطالعه این موضوع، محققان پایگاه دادهای از تقریباً همه حیوانات شناخته شده دوره ادیاکاران از سراسر جهان و در طول دهها میلیون سال جمعآوری کردند. آنها زمان زندگی و ناپدید شدن این موجودات، محیط، اندازه و شکل بدن، رژیم غذایی، عادات و اینکه آیا میتوانند حرکت کنند یا نه را بررسی کردند.
با انجام این کار، محققان دریافتند که حدود ۸۰ درصد از حیوانات زنده در دوره ادیاکاران میانی در اواخر این دوره منقرض شده بودند.
محققان همچنین بر این باورند که شواهدی برای کشف علت این رویداد انقراضی در دست دارند. سوابق زمینشناسی نشانههایی از کاهش سطح اکسیژن اقیانوسها را در آن زمان نشان میدهد، و جالب اینجاست که به نظر میرسد حیواناتی که زنده ماندهاند، برای زندگی با اکسیژن کم سازگار بودهاند.
۵۸۵۸
#اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
میگ ۲۱ که نامش به عنوان پرتیراژترین جنگنده جهان در گینس ثبت شده است، تجربه سرنگون کردن بمبافکن بی ۵۲ اتمی را نیز در کارنامه دارد.
13 ساعت پیش
ایسنا نوشت: با توجه به افزایش یافتن توسعه فناوریهای اکتشاف ماه و پایگاههای قمری، این نگرانی پدید آمده است که شاید جرقههایی برای برقراری قدرت نظامی روی ماه زده شود.
یک ربع پیش
راه رفتن روی ماه کار آسانی نیست و آنطور که فیلم منتشر شده از سوی ناسا نشان میدهد نخستین فضانوردانی که پا روی ماه گذاشتند به دشواری چند گام پیش میرفتند.
2 ساعت پیش
زومیت نوشت: همیشه به یاد داشته باشید که قبل از واردشدن به دستگاه MRI، اشیاء فلزی ازجمله سلاح خود را تحویل دهید! وگرنه با عواقب ناگوار مواجه خواهید شد.
5 ساعت پیش
دیجیاتو نوشت: هوش مصنوعی Grok، محصول شرکت xAI ایلان ماسک، از زمانی که در دسترس کاربران ایکس پریمیوم پلاس قرار گرفته، جنجالهای زیادی بههمراه داشته است.
1 ساعت پیش
ایسنا نوشت: در حالی که فهرست سیارات فراخورشیدی به بیش از ۵۰۰۰ جهان شناخته شده گسترش مییابد، صحت کشف قمرهای فراخورشیدی با شک و تردید روبهرو شده است.
3 ساعت پیش
دانشمندان در صحرایی بسیار دور افتاده آرژانتین در مکانی که هیچ جادهای در آن وجود ندارد، دنیای عجیب و غریب جدیدی را برای علم پیدا کردند. اکنون میتوانید این تالابهای اسرارآمیز و زندگی در حال شکوفایی درون آن را توسط ویدئوهایی که دانشمندان به کمک پهپادها گرفتهاند، مشاهده کنید.
1 ساعت پیش
۴۵ سال از پرتاب فضاپیمای وویجر۱، یکی از دوقلوهای نمادین بشر است که به کیهان فرستاده شد میگذرد. (یکی دیگر از این دوقلوها، وویجر ۲ است) این دو فضاپیما اکنون در فضایی تاریک، و در دوردستها و فضایی بینستارهها- با فاصلهای بیش از ۱۷ میلیارد کیلومتر دورتر از خانه، جایی که خورشید ما همانند هر ستاره درخشان دیگری به نظر میرسد، هنوز در حال انجام کاوشهای علمی هستند.
12 ساعت پیش
دیجیاتو نوشت: دبی شهری زیبا با جاذبههای گردشگری بسیار است. فروشگاههای تجاری بزرگ، جاذبه زمستانی پنگوئنها، فوارهها و دریاچههای مصنوعی همگی گوشهای از طبیعت گردشگری شهر را تشکیل میدهند. اما برای حفظ این سرمایهها، دبی ملزم به تأمین آب شرب موردنیاز گردشگران و ساکنان است؛ کاری که در دهههای اخیر عمدتاً با شیرینکردن آب خلیج فارس و نمکزدایی آنها صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.
12 ساعت پیش
بیشتر...