نقش کلیدی ورزش در سلامت سالمندان سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یکی از مهمترین ابزارها برای تامین سلامت جسمی و روانی سالمندان، ورزش کردن است؛ موضوعی که خیلیها به آن تنها بهعنوان تفریح و سرگرمی یا یک مقوله غیرضروری نگاه میکنند، اما ورزش نهتنها ابزاری است برای بهبود سلامت جسمی و روانی، بلکه بهعنوان یک استراتژی کلان برای تحقق عدالت اجتماعی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این در حالی است که طبق آمارهای رسمی 15تا 20درصد سالمندان ایرانی (افراد بالای 65سال) دچارافسردگیهستند و بهدلیل انزوای اجتماعی، احساس بیارزشی و عدمدسترسی به امکانات مناسب، در معرض جدی ابتلا به بیماریهای روانی قرار دارند.
ماهان منصوری، متخصص حرکات اصلاحی و مشاور طرحهای ورزش سالمندان درباره اهمیت ورزش در سالمندی میگوید: «ورزش راهکاری برای نجات جانهاست و میتواند بهسادگی بهعنوان یک داروی اجتماعی عمل کند. این اقدام باعث افزایش حس تعلق در فرد سالمند میشود. درواقع فعالیتهای ورزشی سالمندان را به تعاملات اجتماعی سوق میدهد و آنها را از انزوا دور میکند. همچنین به کاهش افسردگی و اضطراب کمک میکند و باعث افزایش انگیزه زندگی در سالمندان میشود.»
به تأکید منصوری برنامههای ورزشی مشترک میان سالمندان و جوانان یک فضای ارتباطی ایجاد و احترام و همبستگی بین نسلها را تقویت میکند، علاوه بر این، به شکستن کلیشههای ذهنی و تقویت درک متقابل بین 2 نسل هم کمک میکند. در اینباره دسترسی عادلانه به امکانات ورزشی هم خیلی مهم است؛ موضوعی که میتواند بهعنوان یک سیاست پیشگیرانه در کاهش بحرانهای روانی و اقتصادی جامعه مطرح شود.
طرح موفق در سایر کشورها
منصوری با بیان اینکه ورزش سالمندان تنها یک موضوع انسانی نیست، بلکه یک سرمایهگذاری اقتصادی به شمار میرود، ادامه میدهد: «کاهش هزینههای درمانی، کاهش زمینخوردگی و پیامدهای بعدی آن و افزایش استقلال سالمندان از نتایج ملموس برنامههای ورزشی موفق در کشورهای پیشرفته است؛ مثلا در آلمان بعد از اجرای طرحهای ورزش سالمندان نیاز به مراقبتهای پزشکی بلندمدت به میزان قابل توجهی کاهش یافت. در کشورهایی مثل فنلاند و انگلستان هم سرمایهگذاری در ورزش سالمندان نهتنها بهبود کیفیت زندگی را به همراه داشته، بلکه بار اقتصادی نظام سلامت را به طرز چشمگیری کاهش داده است.»
منصوری معتقد است آیندهای که ارزش تلاش کردن دارد آیندهای است که در آن ورزش بهعنوان استراتژی کلان، سلامت و پایداری جامعه را تضمین کند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد که آمار چاقی و اضافه وزن در کودکان بالای ۵ سال نگرانکننده است؛ بهطوریکه از هر چهار کودک، دو نفر دچار اضافهوزن یا چاقی هستند. این وزارتخانه قصد دارد با اجرای برنامههایی مانند غربالگری سراسری و اصلاح بوفه مدارس، این بحران را کنترل کند.
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
افزایش چشمگیر چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی، زنگ خطری جدی برای آینده سلامت کشور است. از سبک زندگی ناسالم تا نبود پوشش بیمهای مناسب، همگی دست به دست هم دادهاند تا چاقی به یکی از بزرگترین بحرانهای سلامت تبدیل شود.
مردان به طور متوسط، تقریبا چهار سال زودتر از زنان میمیرند و بیش از آنچه بر اساس نسبت جمعیتی یا شرایط طبیعی انتظار میرود، به برخی بیماریهای جدی مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند.
رئیس جامعه تورگردانان ایران گفت:تور ورودی به ایران بهشدت ضعیف شده و نوروز امسال هم تقریبا میتوان گفت تور خارجی ورودی به ایران نداشتیم.
کنترل، همیشه با فریاد و تنبیه نیست؛ گاهی با یک جملهی ساده شروع میشود: «ما فقط خیرت رو میخوایم». اما وقتی محبت شرطی میشود و حمایت جای خودش را به اجبار میدهد، کودکی میماند که بزرگ شده، اما هنوز اجازه ندارد خودش باشد... و زخمیهایی که دیده نمیشوند، دردناکتر از همهاند.
طلاق عاطفی، یک نوع جدایی است که در آن افراد زیر یک سقف زندگی میکنند اما هیچ عشق و علاقه و عاطفهای به یکدیگر ندارند.
جزیره هرمز نوروز امسال 14برابر بیش از ظرفیت گردشگری خود مسافر گرفت و کارشناسان حوزه گردشگری و محیطزیست میگویند، تعیین برد ظرفیت گردشگری برای عرصههای طبیعی میتواند از چنین پیامدهایی کم کند. ظرفیت برد، حداکثر افرادی هستند که میتوانند از یک مقصد گردشگری طبیعی، بازدید یا در آن اقامت کنند، بدون اینکه آن مکان مورد تخریب قرار بگیرد.
نتایج یکی از بزرگترین مطالعات جهانی در حوزه پیشگیری از بیماریهای قلبی و مغزی نشان میدهد که با پرهیز از تنها پنج عامل خطرساز، میتوان به طور متوسط ۱۰ سال به عمر مفید انسانها افزود. ایران نیز با مشارکت گسترده در این مطالعه، سهم مهمی در این یافته جهانی داشته است.
بیشتر...