سلامت نیوز | ۳ هفته پیش

روزه داری تقویت سلامت جسم روان با فواید علمی ثابت شده سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی به بررسی فواید روزه‌داری برای سلامت جسم و روان پرداخت و بر اساس شواهد علمی، این فرآیند را به عنوان یک روش مؤثر در ارتقای سلامت فردی معرفی کرد.

او در این باره اظهار کرد: "تحقیقات علمی مختلف نشان داده‌اند که روزه‌داری نه تنها برای بدن مضر نیست، بلکه می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت بدن و روان داشته باشد. در حالی که برخی ممکن است نگران تأثیرات منفی روزه‌داری بر سلامتی باشند، اما شواهد علمی نشان می‌دهد که فواید آن کاملاً ثابت شده است."

اثرات مثبت روزه‌داری بر سلامت جسم


اسماعیل‌زاده در ادامه توضیح داد که یکی از بزرگ‌ترین مزایای روزه‌داری، محدود کردن دریافت کالری و کاهش چربی بدن است. این کاهش چربی می‌تواند به کنترلفشار خون، کاهش قند خون و بهبود سطح چربی‌های خون کمک کند. به گفته وی، مشکلاتی همچون چربی خون بالا و فشار خون بالا که در جامعه به طور گسترده‌ای شایع شده، می‌توانند با روزه‌داری بهبود یابند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد که کاهش وزن ناشی از روزه‌داری به ویژه برای افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، مفید خواهد بود. او افزود: "روزه‌داری نه‌تنها به درمان کبد چرب کمک می‌کند بلکه به دستگاه گوارش نیز فرصتی برای استراحت می‌دهد و عملکرد آن را بهبود می‌بخشد."

روزه‌داری و سلامت روان

دکتر اسماعیل‌زاده همچنین به اثرات مثبت روزه‌داری بر روان اشاره کرد و گفت: "مطالعات نشان داده‌اند که روزه‌داری می‌تواند به آرامش روانی کمک کرده و استرس را کاهش دهد. کاهش التهاب بدن نیز از دیگر فواید این فرآیند است که تأثیرات شگرفی بر سلامت روان دارد."

پرهیز از روزه‌داری در افراد با مشکلات خاص


هرچند فواید روزه‌داری برای افراد سالم به وضوح مورد تایید قرار گرفته، اما اسماعیل‌زاده تاکید کرد که برخی افراد باید از روزه‌داری پرهیز کنند. او به بیمارانی که مشکلاتی مانند رفلاکس معده،سنگ کلیهیادیابتوابسته به انسولین دارند اشاره کرد و گفت: "این افراد باید قبل از اقدام به روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند."

وی همچنین یادآور شد که دین اسلام نیز در مورد روزه‌داری شرایط خاصی را برای برخی افراد در نظر گرفته است و توصیه می‌کند که افرادی که شرایط خاص سلامتی دارند، از روزه‌داری خودداری کنند.

اولویت با سلامت است


اسماعیل‌زاده در نهایت گفت: "در دین اسلام همیشه بر حفظ سلامت تأکید شده است و اولویت اصلی در هر شرایطی، سلامت فرد است. اگر پزشک معالج شما وضعیت سلامتی‌تان را تایید کند، روزه‌داری می‌تواند به تقویت سلامت کمک کند."

او افزود که روزه‌داری در افراد سالم می‌تواند علاوه بر بهبود سلامت جسم، باعث افزایش طول عمر و ارتقای کیفیت زندگی شود.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر فواید علمی روزه‌داری، گفت که این عمل نه تنها برای بدن مضر نیست بلکه موجب بهبود سلامت جسم و روان می‌شود. او همچنین توصیه کرد که افراد با مشکلات پزشکی خاص قبل از روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دست‌کم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.

۱ هفته پیش

متخصص کودکان تأکید کرد که شیردهی مکرر نه تنها برای رشد نوزاد ضروری است، بلکه در پیشگیری از مشکلاتی همچون زردی نیز نقش مهمی دارد.

۱ هفته پیش

درحال‌حاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب می‌شود.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

افزایش حضور افراد فاقد صلاحیت در حوزه فیزیوتراپی خانگی، سلامت بیماران را تهدید می‌کند؛ متخصصان به بیماران هشدار می‌دهند که پیش از دریافت خدمات، از صلاحیت درمانگر اطمینان حاصل کنند.

۱ هفته پیش

نظام آموزشی‌ای که قرار بود بستری برای رشد و شکوفایی باشد، حالا به محلی تبدیل شده که کودکان را از تجربه‌های طبیعی زندگی دور می‌کند و به تعبیر حسینی «امروز کودکان از کودکی توسط آموزش به بزرگسالی پرتاب می‌شوند.» سیستمی که به‌جای آموزش مهارت‌های زندگی و پرورش خلاقیت، بیشتر بر حفظ‌ دروس و موفقیت در امتحانات متمرکز شده است.

۱ هفته پیش

بیشتر...