سلامت نیوز | 1 ماه پیش

چاقی لاغری در کودکان ایرانی: چالش های سلامت تغییرات مرگ ومیر سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت به تشریح شیوع اختلالات وزنی و تغییرات در علل مرگ‌ومیر کودکان پرداخت و بر اهمیت توجه به این موضوعات تاکید کرد.

وضعیت اختلالات وزنی در کودکان

بر اساس گزارش‌های اخیر، شیوع لاغری و کم‌وزنی در میان کودکان ایرانی به ترتیب ۱۰ و ۵ درصد است. در عین حال، شیوع چاقی در کودکان زیر ۵ سال تنها ۰.۸ درصد و اضافه‌وزن حدود ۲ درصد گزارش شده است. همچنین، اختلالاتی مانند کوتاه‌قدی نیز مشاهده می‌شود و شیوع آن در این گروه سنی حدود ۴.۵ درصد است.

عوامل مؤثر در اختلالات وزنی

جباری عوامل مؤثر در بروز این اختلالات را ناشی از سوءتغذیه، فقر غذایی و بدخوری غذایی دانست. او تصریح کرد که عادات غذایی نامناسب و افزایش مصرف فست‌فود و تنقلات مصنوعی به عنوان عوامل کلیدی در بروز چاقی و لاغری مطرح هستند. این موضوع نشان می‌دهد که همه کودکان مبتلا به این اختلالات، از خانواده‌های کم‌برخوردار نیستند.

اختلالات تکاملی: چالش دیگری برای کودکان

رئیس مرکز جوانی جمعیت به اختلالات تکاملی نیز اشاره کرد و گفت: شایع‌ترین این اختلالات شامل اختلالات زبانی، بیش‌فعالی و اختلال تمرکزی است. کم‌توانی ذهنی و تأخیر در یادگیری نیز در زمره این اختلالات قرار دارند.

اقدامات وزارت بهداشت برای ارتقاء سلامت کودکان

وزارت بهداشت برای رصد و پایش وضعیت سلامت کودکان، برنامه‌های مختلفی را اجرا کرده است. توزیع شیر رایگان در مدارس به ویژه در مناطق محروم و اجرای طرح ملی «یسنا» برای حمایت از خانواده‌های دارای کودک مبتلا به سوءتغذیه، از جمله این اقدامات است.

تغییر در علل مرگ‌ومیر کودکان

جباری درباره تغییرات در علل مرگ‌ومیر کودکان گفت که در گذشته، بیماری‌های عفونی و انگلی علت اصلی مرگ بودند، اما امروزه سوانح و حوادث غیرعمدی، مانند حوادث ترافیکی، به عنوان شایع‌ترین علل مرگ کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه شناخته می‌شوند.

آمار مرگ‌ومیر

میزان مرگ‌ومیر کودکان زیر ۵ سال از ۱۳۵ در هزار تولد زنده در گذشته به ۱۵.۵۱ در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. همچنین، مرگ‌ومیر نوزادان نیز به ۸.۳۸ در هزار تولد زنده رسیده است.

این بررسی‌ها نشان می‌دهد که توجه به سلامت کودکان باید در کانون توجه جامعه و مسئولان قرار گیرد. اجرای برنامه‌های آموزشی و توزیع بسته‌های غذایی به عنوان بخشی از استراتژی‌های وزارت بهداشت می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت کودکان و کاهش مشکلات ناشی از سوءتغذیه کمک کند.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

به تازگی گفته می‌شود استفاده از عبارات عمو و خاله را برای افراد غریبه به کودک یاد ندهیم. چرا؟

۱ هفته پیش

نوشیدن آب می تواند فواید بی نظیری برای سلامت بدن داشته باشد.

پریروز

تمرینات کگل برای پروستات بسیار مفید هستند زیرا ماهیچه های لگن را تقویت می کنند. بر اساس مطالعات اورولوژی که صورت گرفته است آن دسته از مردانی که ورزش منظمی را انجام می دهند، در طول عمر خود کمتر به سرطان پروستات دچار می شوند.

4 روز پیش

رنگ زرده تخم‌مرغ از تغذیه مرغ تأثیر می‌گیرد. رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها زرده‌ای نارنجی و تیره می‌سازد، در حالی‌ که سبزیجات و دانه‌ها زرده‌هایی سبز و قهوه‌ای ایجاد می‌کنند. زرده نشان‌دهنده سلامت مرغ است.

3 روز پیش

الکل و مواد مخدر نه تنها به سلامت کلی بدن آسیب می‌زنند، بلکه می‌توانند به‌طور خاص عملکرد ورزشی و بهبود عضلات را مختل کرده و خطراتی جدی مانند آسیب‌های عضلانی و اختلالات متابولیک ایجاد کنند. ورزشکاران باید از این مواد فاصله بگیرند تا عملکرد بهینه‌ای داشته باشند.

۱ هفته پیش

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به تحقیقات جدید، اعلام کرد که دیگر نیازی به پیاده‌روی ۱۰ هزار قدمی روزانه نیست و ۶۰۰۰ قدم پیاده‌روی برای حفظ سلامت افراد کافی است.

4 روز پیش

پیاده‌روی یکی از ساده‌ترین و مفیدترین فعالیت‌های بدنی است که می‌تواند اطلاعات زیادی درباره وضعیت سلامت بدن شما ارائه دهد. از سرعت راه رفتن تا وضعیت بدنی شما، هر حرکت در هنگام پیاده‌روی می‌تواند نشانه‌ای از سلامت عمومی شما باشد.

6 روز پیش

زندگی مشترک، شبیه دریایی پر از ماجراست؛ گاهی آرام و دلنشین و گاهی همراه با طوفان. باید این را از خود بپرسیم و مشورت بگیریم که آیا برای چالش‌های واقعی زندگی مشترک آماده‌ایم. آماده بودن به معنای پذیرفتن چالش‌ها و داشتن ابزارهای لازم برای مواجهه با آن‌هاست.

4 روز پیش

مطالعات پژوهشگران از ارتباط چاقی و کاهش ضریب هوشی به‌ویژه در میان کودکان در سن مدرسه خبر می‌دهد.

6 روز پیش

بیشتر...