آموزش های پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها اثرگذاری لازم را ندارد ایسنا
حمیدرضا بابایی در نشست تخصصی علمی پیشگیری از اعتیاد، چرایی و چگونگی اعتیاد به مواد مخدر که به همت مرکز مشاوره جهاددانشگاهی همدان برگزار شد، با بیان اینکه برای موفقیت در مبارزه با اعتیاد و کاهش این معضل اجتماعی، لازم است که دانشگاهها و دیگر نهادهای اجرایی با همکاری بیشتر و پیوستهتری برنامههای آموزشی، پژوهشی و پیشگیرانه را اجرایی کنند، افزود: در دانشگاهها، عنوانهای پژوهشی مرتبط با مواد مخدر هر سال اعلام میشود و به دانشجویان فرصت تحقیق و نوشتن پایاننامههای مرتبط با این موضوع داده میشود اما متأسفانه، بسیاری از دانشگاهها حتی در این زمینه اطلاعرسانی مناسبی به دانشجویان نداشته و در کارگاههای آموزشی که هرساله به صورت رایگان برگزار میشود، آموزشها غالباً متناسب با مخاطبان نبوده و نمیتواند اثرگذاری لازم را داشته باشد.
وی بیان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک ستاد نظارتی در کشور، نقش بسیار مهمی در پیشگیری و مقابله با اعتیاد ایفا میکند و با این حال، رویههای اجرایی و همکاریهای موثر در برخی نهادها، بهویژه در دانشگاهها، هنوز به طور کامل در راستای این اهداف انجام نمیشود و رؤسای دانشگاهها باید در صورت مشاهده مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان، مراجعه به ستاد مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار خود قرار دهند و مطالبهگری لازم را انجام دهند تا مشکل به صورت جدی پیگیری و حل شود.
اعتیاد یکی از راهحلهای نادرست و موقت برای کاهش استرس
وی با بیان اینکه با وجود تلاشهای انجام شده در زمینه مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از آن، این اقدامات همچنان به اندازه کافی مؤثر نبوده است، تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده این است که سطح توقعات در جامعه به دلیل مقایسه با دیگران، افزایش یافته است و این موضوع به شدت باعث استرس و اضطراب در افراد میشود. در چنین شرایطی، افراد به دنبال نجات خود از فشارهای روانی و اجتماعی میگردند و در این مسیر، اعتیاد یکی از راهحلهای نادرست و موقت برای کاهش این استرسها به نظر میرسد.
بابایی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی عدم اثرگذاری مناسب برنامههای پیشگیری و درمان، عدم بهروزرسانی آموزشها و تاثیرگذاری آنهاست و آموزشهای عمومی و تخصصی که به افراد، به ویژه در دستگاهها و مراکز آموزشی ارائه میشود، گاهی از نظر محتوایی کهنه و ناکارآمد است و نتایج مورد انتظار را نمیدهد، اظهار کرد: همچنین نبود کارشناسان آموزشدیده در این زمینه، یکی از نقاط ضعف اساسی است که باید در نظر گرفته شود چرا که برای اثرگذاری در بلندمدت، نیاز به آموزشهای علمی و عملی داریم که به شکل بهروز و متناسب با نیازهای مخاطبان طراحی شوند.
وی خاطرنشان کرد: نقش خانوادهها نیز در این فرآیند غیرقابل انکار است و وقتی که والدین آموزشهای لازم را دریافت نکنند، چگونه میتوانند فرزندانی تربیت کنند که از آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد در امان بمانند؟ خانوادهها به عنوان نخستین نهاد اجتماعی باید آگاه شوند تا بتوانند در تربیت و پیشگیری از رفتارهای پرخطر فرزندان خود نقش مؤثری ایفا کنند.
کارشناس درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: یکی از موفقیتهای مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر، کاهش قابل توجه انتقال ایدز از طریق تزریق مشترک در کشور بوده است و تا سال ۸۴، حدود ۹۰ درصد از افراد مبتلا به ویروس ایدز از طریق تزریق مواد مخدر به این بیماری مبتلا میشدند، اما اکنون این آمار به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته است و این موفقیت در کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد به تزریق مواد، نتیجه تلاشهای گسترده برای توزیع بستههای کاهش آسیب و ترویج روشهای بهداشتی در میان مصرفکنندگان مواد مخدر است و با این اقدامات، تزریق مشترک بهطور چشمگیری کاهش یافته و به وضعیت تقریبا صفر رسیده است.
کاهش تقاضا و گرایش به مصرف مواد مخدر
باباییتأکید کرد: با وجود این اقدامات، باید به این نکته توجه داشت که مواد مخدر غیرقابل ریشهکنی هستند اما هدف اصلی کاهش تقاضا و به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از آن است و در این راستا، شبکهسازی یکی از ابزارهای کلیدی برای موفقیت در کاهش تقاضا و مقابله با مصرف مواد مخدر است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای آموزش و پیشگیری، ستاد مبارزه با مواد مخدر تفاهمنامههای متعددی با ارگانها و نهادهای مختلف داشته به طور مثال، چند سالی است که با اداره کار و تعاون تفاهمنامهای منعقد شده و در این قالب از واحدهای کارگری ۲۰ نفره تا ۵۰۰ نفره در کارخانهها بازدید کرده و آموزشهای پیشگیرانه و مهارتی را ارائه دادهاند همچنین، در حوزه علمیه برادران و خواهران نیز با ستاد تفاهمنامههایی داشته و در حال آموزش مربیان در سطوح پایه، میانی و عالی هستند که در سال جاری، ۵۰ نفر از حوزه علمیه بانوان در دورههای تکمیلی دانشگاه تهران شرکت کردهاند.
وی افزود: در شهریور امسال، ستاد مبارزه با مواد مخدر با همکاری دانشگاه بوعلی سینا ۶۰۰ نفر از دانشجویان طرح یاریگران زندگی را از سراسر کشور پذیرش کرده و یک دوره سه روزه با کارگاههای آموزشی مختلف برگزار کرد و این دورهها با هدف افزایش آگاهی و مهارتهای پیشگیرانه در میان دانشجویان و جوانان طراحی شده بود.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، بر اهمیت نظارت دقیق بر میزان سبوسگیری از آرد مصرفی طبق استانداردهای ملی و تأثیر آن بر سلامت عمومی جامعه تأکید کرد.
تویوتا موتور، به نشانه اطمینان از توانایی خود در از سر گذراندن تعرفههای احتمالی ایالاتمتحده، روز چهارشنبه، پیشبینی سود عملیاتی کل سال خود را ۹ درصد افزایش داد.
بازیکن پرتغالی در دو سال گذشته حضور در چهار تیم اتلتیکومادرید، چلسی، بارسلونا و میلان را تجربه کرده است.
کارشناس پیشبینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: از فردا تا روز یکشنبه با فعالیت سامانه بارشی، شاهد ناپایداریهای جوی به صورت افزایش ابر و بارش پراکنده باران و برف، در نیمه جنوبی و برخی از مناطق خواهیم بود.
تالابها یکی از جذابترین مقاصد طبیعت گردی بشمار می آیند و آذربایجان غربی به عنوان سرزمینی با طبیعتی منحصر به فرد و چهار فصل از این نعمت خدادادی بی نصیب نمانده است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از تالاب ها تحت تأثیر پدیده گرد و غبار قرار گرفتهاند و این مسأله عمدتا به ۲ دلیل است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به پیشرفتهای علمی داروسازی کشور، از صرفهجویی ۲ میلیارد دلاری با تولید داروهای بایوتکنولوژی خبر داد.
معاون آموزشی وزارت علوم از تصویب رشتههای راهبردی در شورای عالی عتف خبر داد و گفت: تصویب حمایت از رشتههای راهبردی و بورس دانشجویان میتواند به توسعه هر چه بیشتر حوزههای راهبردی کمک کند.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند دولت دونالد ترامپ در ادامه سرکوب مهاجران غیرقانونی اولین گروه از این مهاجران را با پروازی به زندان خلیج گوانتانامو منتقل کرده است.
بیشتر...