لزوم بازتعریف نسبت زن خانواده در حکمرانی تمدنی خبرنامه دانشجویان ایران
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، بازتعریف نسبت زن، خانواده و شهر در فضای آینده را راهکار اصلی برای حکمرانی تمدنی برشمرد.
به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در نشست علمی مدیریت شهری در الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده «شهر خانواده محور» با بیان این مطلب اظهار کرد: از چند منظر نسبت صحیح، گام دومی و تحولی در نسبت خانواده، شهر، مدیریت شهری و حکمرانی شهری برای آینده تمدنی به شدت لازم است.
وی با اشاره به اینکه در ۴۰ سال اخیر و در تمامی ادوار تلاش بر آن بوده که به عنوان حکمران، «خانواده» را تقویت کرده، تحکیم بخشیم و برای تشکیل آن شرایط تسهیلی ایجاد کنیم، تصریح کرد: اما این نگاه صرفاً حمایتی از بالا به پایین -که قطعاً کافی و کامل نبوده است- خانواده را آنچنان که باید و شاید، تقویت، تحکیم و تعالی نبخشیده است.
وی یادآور شد: ما باید به دنبال آن باشیم که چگونه میشود به جای نگاه بالا به پایین و سیاستهای تشویقی، حمایتی و همچنین ترویجی، به سمت گشودن فضایی در شهر و جامعه برای خانواده، تنفس آن و برای حرکت، عاملیت یافتن در فضای اجتماعی جدید و اثرگذاری مؤثر در محیط زندگی پیرامونی آن، گامهایی برداریم.
اردبیلی ادامه داد: ما باید به دنبال آن باشیم که انرژی عاملیت خانواده در محیط بیرونی و یا حتی در درون خود، چه اثری بر قدرت، اعتبار و انسجام درونی او خواهد گذاشت و چقدر میتواند به این مهم، غنا ببخشد.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با تاکید بر موضوع حرکت از سیاستهای حمایتی از خانواده به سمت سیاستهای خانواده محوری خاطرنشان کرد: این موضوع مهم در عرصه قانونگذاری و سیاستگذاری نیازمند گشایشهای جدیدی بوده که البته در برنامه توسعه هفتم به آن اشاراتی شده است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر موضوع خانواده نیز اظهار کرد: به نظر میرسد که برای آینده خانواده و برای اینکه در نگاه گام دوم، نگاه فرهنگی و آیندهای ما، «خانواده» قدرت و عاملیت بیش از پیش پیدا کند و از نگاه صرفاً خانواده سنتی خارج شود، نیازمند بازتعریف خانواده، نقش زنانه، و نقش مردانه و نقش هستیم؛ یعنی نوعی عاملیت جدید در خانواده با بازتولید عاملیت زنانه و مردانه باید تعریف شود که قطعاً برای آینده زنان، گشودن چنین فرصتهایی، فوق فوقالعاده است.
اردبیلی افزود: در گذشته یک نگاه کلیشهای تصوری را ایجاد کرده که در خانواده سنتی، نقش زن فقط تعریف خاصی داشته و آن نگاه متحجرانه، نقش منفعلانهای برای زن در نظر گرفته و زن را فرودست تعریف کرده است، در حالی که دقیقاً در تعریف خانواده عامل و عاملیت خانواده در شهر و جامعه، نقش محوری زن و مادر برای خلق این کنش مؤثر و شکلدهی به این انسجام برای قدرت بخشی، حتماً فوقالعاده خواهد بود.
وی با اشاره به نقش زن در آینده تمدنی هم تصریح کرد: الگوی سوم برای آینده خانواده که همه دنبال آن هستیم در واقع زنانی هستند که خانواده برای آنها فضایی ایجاد کرده که کنشهای اجتماعی آنها با کنشهای داخلی خانواده و یا نقش مادری آنها با نقشهای اجتماعیشان متضاد نیست، بلکه لازم و ملزوم همدیگر و همافزا هستند. بازتعریف این نقش کمک میکند که اولین محل بروز و ظهور زنان کنشگر و گام نخست کنشگری اجتماعی، در خانواده خلق شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین با بیان اینکه در حکمرانی و مدیریت شهری بسیاری از اقدامات در طول ادوار، مختلف، وضعیت کلانشهرها را شبیه کلاف سردرگم کرده است گفت: با تشکیل شبکه خانوادههای شهر، تقویت آنها، هزینه کردن و البته بها دادن به ایدههایشان میتوان شرایط افراد و محلات را بهبود بخشید و با همکاری خانوادهها راه حلهایی برای برون رفت از بن بستها و مسائلی که اولویتهای خانوادهها هستند را طراحی و اجرا کرد.
اردبیلی افزود: معتقدم که در این داستان برای آینده تمدنی و خانواده و شهری و زنان، اگر میخواهیم به سمت حکمرانی تمدنی و به سمت گام دومی که نورانیتر، امیدبخش تر، پر برکت تر و مشارکتیتر و زندهتر است حرکت کنیم، چارهای به غیر از بازتعریف نسبت زن، خانواده و شهر در فضای آینده نداریم.
وی تصریح کرد: امید داریم که با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظرفیتهای قانونی در زمینههای سیاست گذاری و ایجاد اتمسفر و فرهنگ گشودگی در حکمرانی کشور و من جمله در شهرها را ایجاد کنیم.
نشست علمی مدیریت شهری در الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده «شهر خانواده محور» از مجموعه رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و در محورهای «شهر خانواده محور و شکلگیری و تقویت حکمرانی تمدنی»، «نقش زنان در گسترش خانواده محوری در حکمرانی تمدنی»، «حکمرانی تمدنی خانواده محور، الزامات و چالشها» و «بررسی فرآیندهای جلب مشارکت شهروندان در اجرای سیاستهای حکمرانی تمدنی خانواده محور» در خانه شعر و ادبیات باغ کتاب تهران برگزار شد. در این نشست، استادان، صاحبنظران و کارشناسان در محورهای یاد شده به سخنرانی پرداختند.
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
فولکس واگن تصمیم دارد در سال 2026 مدل جدید خودروهای ID.3 و ID.4 را با طراحی مشابه کانسپت ID.2All رونمایی کند. هر دو خودرو قرار است از پلتفرم فعلی MEB استفاده کنند، اما در بخش فناوری، طراحی کابین و بدنه...
گروه صنعتی ایرانخودرو در طرح فروش فوقالعاده و پیشفروش جدید خود سه محصول تارا، سورنپلاس و دناپلاس دستی را با موعد تحویل فروردین سال ۱۴۰۴ و بعد از آن عرضه میکند. این طرح سه گروه، طرح حمایت از خانواده و...
بر اساس بخشنامه منتشر شده توسط تیگارد موتور، شرایط فروش تیگارد x35 به مناسب شب یلدا به صورت پرداخت نقدی و اقساطی اعلام شد. متقاضیان می توانند از سه شنبه، 20 آذر 1403 لغایت یکشنبه 2 دی ماه 1403 برای...
شرکت پارس خودرو قیمت جدید محصولات خود را منتشر کرد. این افزایش قیمت شامل انواع خودروهای خانواده کوییک یعنی کوییک R، کوییک R اتوماتیک، کوییک GXRL، کوییک R تیپ S استاندارد 85 گانه و نیز خانواده سهند شامل سهند S،...
با ورود خودروهای هیبرید به بازار در حدود یک دهه گذشته، که بیشتر این خودروها شامل محصولات هیبرید تویوتا از جمله مدل معروف پریوس بودند، سوالات زیادی برای مصرفکنندگان به وجود آمد. یکی از این سوالات رایج این بود که باتری...
در روزهای اخیر، تغییر لوگوی سایپا بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشته و بحثهایی درباره اصالت و منبع الهام طراحی جدید به همراه داشته است. برخی از کاربران معتقدند لوگوی جدید از طرح رینگ یکی از خودروهای چینی چانگان الهام...
متقاضیان مرحله جدید سامانه خودروهای وارداتی مبلغ 500 میلیون تومان را در حسابهای وکالتی خود مسدود کرده بودند. با توجه به تمدید مهلت ثبتنام در این سامانه تا پایان روز چهارشنبه 21 آذرماه، بسیاری از متقاضیان این سوال را مطرح...
مدیرعامل سازمان آتشنشانی ساری گفت: پسر ۱۴ ساله ساروی در هنگام گرفتن عکس سلفی به سمت رودخانه تجن سر خورد و غرق شد.
شرکت پرشیاخودرو با افتخار اعلام میکند که در راستای ارائه خدمات به جانبازان گرامی، روند ثبت سفارش خودروهای جانبازان با موفقیت به پایان رسیده است. این خودروها شامل مدلهای منتخب ب ام و و مینی کوپر هستند که در قالب...
بیشتر...