۲ هفته پیش
افشاگری شگفت انگیز ماهواره پیشرفته ناسا عکس خبرآنلاین

ایرنا نوشت: ابزار علمی «امیت» (EMIT) سازمان فضایی «ناسا» که در ایستگاه بینالمللی فضایی به دور زمین میچرخد، منابع پنهان انتشار گاز متان در سرتاسر جهان را برملا کرده است.
دادههای جمع آوری شده توسط «امیت» به دانشمندان و سیاستگذاران برای مبارزه با یکی از قویترین گازهای گلخانهای دخیل در گرمایش جهانی یاری میرساند. «امیت» در ابتدا طراحی شده بود که ۱۰ ماده معدنی مهم در مناطق خشک زمین را نقشهبرداری کند؛ موادی که از طریق ایجاد گرد و غبار بر آب و هوا تاثیر دارند.
این ابزار همچنین می تواند متان را شناسایی کند هر چند که هدف اصلی آن نبوده و صرفا یک مزیت جانبی آن محسوب می شود. «امیت» از اوت ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۷۵۰ منبع انتشار گاز متان را شناسایی کرده است؛ منابعی از کوچک و بزرگ از دورافتاده تا شهری و از انتشار گاه و بیگاه تا مداوم.
یک مطالعه جدید انتشاریافته در «پیشرفتهای علم» نشان می دهد که چگونه ابزار «امیت» با عملکرد خود از انتظارات سازندگان آن فراتر رفته است.
متان گازی است که گرما را در اتمسفر زمین با تاثیر بیشتری از دیاکسید کربن محبوس می کند. متان برای مدت حدود ۱۰ سال در هوا می ماند اما در این مدت میتواند زمین را تا حد ۸۰ برابر بیشتر از دیاکسید کربن گرم کند. متان توسط فعالیت های مختلف انسانی مانند کشاورزی، استخراج نفت و گاز و سایر صنایع و دفن زباله در زیر خاک تولید می شود.
امیت با مشخص کردن منابع انتشار گاز متان می تواند به اپراتورهای (دست اندرکاران) این فعالیت ها کمک کند تا تاثیر زیست محیطی کار خود را کاهش دهند و تغییرات آب و هوایی را محدود سازند. این ابزار علمی ناسا قادر به تشخیص منابع مختلف با اندازههای متفاوت از دهها هزار پوند متان در ساعت تا صدها پوند متان در ساعت است؛ این توانایی اهمیت زیادی دارد زیرا به شناسایی «ابرانتشاردهندگان» متان کمک میکند.
این مطالعه جدید دادههای به دست آمده از «امیت» را با دادههای جمعآوری شده با ابزارهای هوابردی که بر فراز مناطق مشخصی برای اندازهگیری مقدار متان پرواز میکنند، مقایسه کرده است. این مطالعه نشان داد که امیت می تواند ۶۰ تا ۸۵ درصد از ستونهای دود متان را که توسط ابزارهای هوابرد دیده میشوند، مشخص کند. ابزارهای هوابرد نسبت به امیت حساستر بوده اما همچنین پرهزینهتر و محدودتر هستند و نمی توانند همه مناطق جهان را پوشش دهند. اما امیت از محل استقرار خود در فضا در فاصله ۴۰۰ کیلومتری بالای زمین، زاویه دید بهتری از کل جهان دارد.
۵۸۵۸
#اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین
بیشتر...
تبلیغات
تبلیغات
مطالب مرتبط
حاضرید تا یک بازی جذاب انجام دهید؟ کار راحت است؛ فقط قرار است تشخیص دهیم که کدام عکس، چهرهای واقعی انسان است و کدام تصویر توسط هوش مصنوعی خلق شده است.
9 ساعت پیش
سرانجام پس از ۴۲ سال آخرین خودروهای نیسان ماکسیما از خط تولید خارج میشوند و داستان این خودروی افسانهای به پایان میرسد.
8 ساعت پیش
روزیاتو نوشت: پرنده نظامی که ظاهراً شهرت خود را به خاطر حوادث مرگبار به دست آورده است، پس از سانحه ای در اواخر ماه گذشته که چهارمین حادثه مرگبار آن در کم تر از دو سال است، بار دیگر بحث برانگیز شده است.
2 ساعت پیش
ایسنا نوشت: دانشمندان میگویند ما بیش از یک قرن در مورد قطرات کروی موسوم به سلولهای کیسه اپیدرمی(EBC) روی گیاهان اشتباه کردهایم.
6 ساعت پیش
اسپوتنیک نوشت: شرکت روسی "کلاشنیکف" تحویل مدل جدیدی از کیت تجهیزات جنگی انفرادی با مارک "استرلوک" (Strelok) را به ارتش روسیه آغاز کرده است.
3 ساعت پیش
مهر نوشت: هکرها روشی جدید برای نفوذ به آیفون و سرقت اطلاعات کاربران یافته اند و برای این کار از یک کیبورد جعلی استفاده می کنند.
4 ساعت پیش
ایسنا نوشت: شرکت هیوندای طرح جدیدی از چرخ و لاستیک ارائه کرده است که دارای زنجیر چرخ داخلی است، سیستمی که با فشار یک دکمه باز و جمع میشود و به طور بالقوه به فرآیند دشوار و پردردسر بستن و باز کردن سنتی زنجیر چرخ در شرایط برف و بوران پایان میدهد.
5 ساعت پیش
زومیت نوشت: پلیس فتا از آنتی ویروس موبایلی بومی به نام «فارز» رونمایی کرده و از شورای عالی فضای مجازی خواسته است استفاده از آن را اجباری کند.
3 ساعت پیش
زومیت نوشت: اپل با وجود داشتن رقبای قدرتمند در بازار چین، همچنان پیشتاز بازار گوشیهای پریمیوم است.
2 ساعت پیش
بیشتر...