آماده باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه آمریکای ترامپ ایسنا

روزنامه انگلیسی تحلیل کرد اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی با بحران امنیتی به دلیل آنچه که این روزنامه «تهدید روسیه» و «بی‌تفاوتی» ترامپ خواند درگیر می‌شود.

به گزارش ایسنا، «گیدئون راچمن» تحلیلگر روزنامه فایننشال‌تایمز درباره تبعات بد روی کار آمدن مجدد «دونالد ترامپ» به ریاست‌جمهوری آمریکا برای امنیت اروپا هشدار داد.

راچمن در این تحلیل می‌نویسد: «یک بحران امنیتی در حال پا گرفتن در اروپاست. ۲ عنصر خطرناک در این بحران احتمالا در سال ۲۰۲۵ در ترکیب با یکدیگر مطرح هستند. تهدید فزاینده از جانب روسیه و افزایش بی‌تفاوتی از سوی آمریکای تحت رهبری دونالد ترامپ».

او نوشته که «لازم است کشورهای اروپایی فورا به این ترکیب ژئوپلتیکی هشدار دهنده از طریق تقویت ظرفیت دفاعی خودشان پاسخ دهند. برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد لازم است آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، سرانجام به وعده اولاف شولتس، صدر اعظم خود برای افزایش چشمگیر هزینه های دفاعی جامه عمل بپوشاند. نیاز است که برای ایجاد زمینه سیاسی به منظور افزایش هزینه‌های دفاعی، در قبال آنچه که هم در روسیه و هم در آمریکا در حال اتفاق افتادن است شفاف باشیم.»

«مارک روته» دبیر کل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که اخیرا به طور رسمی کارش را در این سمت آغاز کرد ماه گذشته میلادی هشدار داد: «اقتصاد روسیه در یک وضعیت جنگی قرار دارد...خطر در حال حرکت کردن با تمام سرعت به سمت ماست.»

او درخواست کرد که اعضای ناتو سریعا تولیدات نظامی را افزایش داده و «ذهنیت خود را به ذهنیت جنگی تغییر دهند.»

آماده‌باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه و آمریکای ترامپ
مارک روته، دبیرکل ناتو

چین یا روسیه؟

فایننشال تایمز در ادامه این تحلیل با ذکر تهدید ادعایی از جانب روسیه علیه امنیت اروپا به رغم تهدیداتی که ائتلاف ناتو با در پیش گرفتن سیاست توسعه‌طلبی نظامی علیه امنیت روسیه ایجاد کرده نوشته است: «ژنرال کریستوفر کاوولی، فرمانده نظامی عالی نظامی در اروپا هشدار داد: روسیه هیچ نشانی از متوقف شدن بروز نمی‌دهد. روسیه همچنین نمی‌خواهد به اوکراین بسنده کند».

تحلیلگران امنیتی مدعی هستند «روسیه هم‌اکنون دست به یک جنگ ترکیبی علیه اروپا که شامل اجرای اقدامات خرابکارانه منظم با خطر ایجاد تلفات زیاد می‌شود زده است.»

راچمن استدلال کرده است: «آمریکا در زمان جنگ سرد به رهبری کردن پاسخ متحدین در زمانی که روسیه فشارهای نظامی را بر اروپا افزایش داد پرداخت. اما واکنش آمریکا این بار به نظر بسیار متفاوت خواهد بود. برخی گزینه‌های انتصابات کلیدی از سوی ترامپ شامل مشاورانی است که صراحتا از تمایلشان برای منتقل کردن دارایی‌های نظامی آمریکا از اروپا به آسیا حرف زده‌اند».

«البریج کولبی» که از سوی ترامپ به عنوان گزینه انتصاب در سمت معاون سیاسی وزیر دفاع معرفی شده در نشریه فایننشال تایمز نوشت چین برای ایالات متحده در اولویت بیشتری نسبت به روسیه قرار دارد. او همچنین گفت که «آمریکا باید نیروهایی را که نیاز به حضور آن‌ها در آسیا وجود دارد را از اروپا حتی در صورت دست زدن روسیه به اولین حمله خارج کند.»

به نوشته این روزنامه انگلیسی، تحلیلگران نظامی اروپا نگران هستند عقب کشیدن تجهیزات نظامی آمریکا از اروپا باعث تشویق تهاجم روسیه می‌شود.

«کِر ژیل» کارشناس اندیشکده چتم هاوس استدلال می‌کند: «عقب کشیدن حمایت‌های نظامی آمریکا از ناتو مطمئنا باعث محتمل شدن حملات روسیه فراتر از اوکراین خواهد شد».

با این حال به نظر می‌رسد هم‌اکنون تهدید روسیه از نظر عمده کشورهای قاره اروپا بعید تلقی می‌شود.

آماده‌باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه و آمریکای ترامپ
کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین

افزایش بودجه ناتو

راچمن با اشاره به اینکه ارتش روسیه اکنون بزرگتر از زمان ابتدای جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ است، اظهارات اخیر روته را مطرح ساخت که گفت روسیه در حال تولید «تعداد انبوهی از تانک‌ها، خودروهای زرهی و مهمات است.»

فایننشال تایمز در ادامه این تحلیل نوشت: «کشورهای اروپایی فاقد نیروی انسانی و تجهیزات برای وارد شدن به آن نوع جنگ فرسایشی که روسیه دارد در اوکرین اجرا می‌کند هستند. ارتش انگلیس در ابتدای سال گذشته میلادی ۷۳۵۲۰ نفر نیرو داشت که کمترین میزان نیروی این ارتش از سال ۱۷۹۲ به این سو است. ارتش آلمان ۶۴۰۰۰ نیرو دارد. برنامه‌ریزان نظامی ناتو بر این باورند که ظرفیت نظامی این ائتلاف حدود یک سوم کمتر از آن چیزی که به منظور بازداشتن روسیه باید باشد، است. در این ظرفیت کمبودهای ویژه‌ای در زمینه پدافند هوایی، لجستیک، مهمات و تجهیزات ارتباطی ایمن وجود دارد».

اعضای این ائتلاف هم‌اکنون متعهد به صرف ۲ درصد تولید ناخالص داخلی در حوزه بودجه نظامی هستند. آنها ممکن است در زمان اجلاس بعدی ناتو این رقم را به سه درصد افزایش دهند. اما این میزان زمانی کافی خواهد بود که کشورهای اروپایی بر سر تقویت روند تامین تجهیزات نظامی بر مبنای خط مشی‌های ملی توافق کنند.

راچمن در ادامه این مطلب خاطر نشان کرده است: «هدف سه درصدی برای بودجه نظامی اعضای ناتو این را فرض خواهد گرفت که آمریکا عمدتا تعهدش به ناتو را پابر جا نگه خواهد داشت. برنامه‌ریزان نظامی معتقدند اگر آمریکا چنین کاری نکند کشورهای اروپایی باید بودجه نظامی خود را تا میزان ۴.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. با این وجود حتی تحقق هدف بودجه نظامی سه درصدی نیز دشوار به نظر می‌رسد. می تواند تجسم این سختی را در زمان نخست وزیری مارک روته در هلند در بازه ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ مشاهده کرد. کشور خود او تنها در آخرین سال نخست وزیری وی در هلند توانست به هدف صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی برسد».

آماده‌باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه و آمریکای ترامپ
افتتاح پایگاه موشکی آمریکا در نوامبر گذشته در شمال لهستان

موقعیت بهتر آلمان

در ادامه این مطلب آمده است که هر چه کشوری به مرز روسیه نزدیک تر باشد تهدید روسیه را جدی تر می‌گیرد. به این ترتیب لهستان در مسیر افزایش نرخ بودجه نظامی خود به ۴.۷ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵ است. اما ماجرا در اقتصادهای بزرگتر در غرب اروپا فرق می‌کند. آلمان و فرانسه به سختی در سال گذشته میلادی به نرخ ۲ درصدی برای بودجه نظامی رسیدند. انگلیس نیز به نرخ ۲.۳ درصد رسید.

فرانسه دارای کسری بودجه به میزان ۶ درصد تولید ناخالص داخلی خود و بدهی دولتی بالاتر از ۱۰۰ درصد است. دولت انگلیس زیر بار بدهی شدیدی قرار داشته و به شدت برای افزایش درآمد تلاش می‌کند.

اما آلمان که نرخ بدهی آن نسبت به تولید ناخالص داخلی، بیش از ۶۰ درصد است این فضای مالی را دارد که خیلی بیشتر برای حوزه نظامی هزینه کند. این کشور همچنان از یک پایگاه مهندسی و صنعتی قابل توجه برخوردار است.

در خاتمه این تحلیل نتیجه گیری شده است: «حتی با گذشت ۸۰ سال از زمان پایان جنگ جهانی دوم، برخی از همسایگان آلمان به ویژه لهستان و فرانسه ممکن است احساس خوشایندی از بابت تسلیح مجدد ارتش آلمان پیدا نکنند اما آن‌ها باید در راستای منافع امنیتی خود بر این احساس غلبه کنند.»

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

در روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، هوش مصنوعی، دانش‌بنیان‌ها، آموزش، جهاد دانشگاهی و صنفی، فرهنگی و دانشجویی بوده‌ایم که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

2 ساعت پیش

حسن فتحی چند سالی را به کارگردانی سریال تاریخی «جیران» گذراند و پس از فراز و نشیب‌های ابتدایی که این پروژه به لحاظ انتشار و مناقشه بر سر مالکیت ادبی هنری از سر گذراند، به ساخت «ازازیل» برای شبکه نمایش خانگی مشغول شد؛ پروژه‌ای که اگرچه هنوز زمان انتشارش مشخص نشده اما حالا با حاشیه‌هایی از جنس دیگر مواجه شده است.

5 ساعت پیش

وزیر مشاور دولت قطر در امور خارجه در تهران با وزیر خارجه ایران دیدار و درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کرد.

1 ساعت پیش

شش ساعت خواب شبانه می‌تواند تأثیرات مخربی بر بدن انسان داشته باشد. به اعتقاد متخصصان خواب، چشمان پف‌کرده، ریزش مو، دردهای مزمن کمر، ضعف سیستم ایمنی و کاهش توده عضلانی در دست‌ها و پاها از مهمترین مشکلات کم‌خوابی در افراد است. سبک زندگی مدرن و استفاده بی‌رویه از گوشی‌های هوشمند تا ساعات پایانی شب می‌تواند باعث از دست رفتن خواب کافی و بروز بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی در بین افراد نیز باشد. متخصصان راه‌هایی برای دور کردن بدن از اختلالات بی‌خوابی مطرح کرده‌اند که آن‌ها را در این اینفوگرافیک مشاهده می‌کنید.

2 ساعت پیش

فرستاده سازمان ملل به سوریه با بیان اینکه تحرکات اسرائیل در سوریه نگران کننده است، تصریح کرد که تعدی به حاکمیت این کشور باید متوقف شود.

2 ساعت پیش

فرماندار شهرستان اردستان گفت: مردم این شهرستان از مدیریت ناکارآمد برخی اداره‌های خسته‌اند و درخواست تغییر دارند.

5 ساعت پیش

سرپرست فرمانداری تیران و کرون گفت: راه اندازی کتابخانه سیار در این شهرستان یکی از مطالبات مردمی برای دسترسی آسان به کتاب و مطالعه است.

5 ساعت پیش

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اینکه امروز مجموعه مقدس انتظامی سرافراز با تنوع ماموریتی گسترده، تکیه‌گاه همه دستگاه‌های کشور و تاثیر گذار در روابط اجتماعی است، گفت: نماد مجموعه انتظامی خدمت به مردم است.

2 ساعت پیش

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ویدئویی علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منتشر کرده که در آن به «عقده» او برای ایجاد جنگی بین آمریکا و ایران اشاره شده است.

5 ساعت پیش

بیشتر...