واکنش دو رسانه اصولگرا به مذاکرات عمان جمهوری اسلامی: مردم از مذاکره راضی اند کیهان: کشور را معطل نکنید
عصر ایران- با آغاز مذاکرات ایران و آمریکا که روز گذشته در عمان کلید خورد، جریانی در داخل کشور از چند روز قبل عَلم مخالفت با مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم را برداشته و با کشاندن معدودی افراد به جلوی وزارت خارجه خواهان ممانعت از انجام مذاکره بودند.
در سوی دیگر اکثر جریان های اصولگرا در مواجهه با مذاکرات به حمایت از عراقچی پرداخته و یا سکوت اختیار کردند. مجوز رهبری برای انجام مذاکرات عامل اصلی در همسو شدن جریان اصول گرایی با این روند است.
اکثریت جامعه نیز که خواهان رفع تنش میان ایران و آمریکا، رفع تحریم ها و عادی شدن مناسبات ایران با دنیا است، با مذاکرات به اقدامات دولت پزشکیان در تحقق وعده هایش امیدوار شدند و در شبکه های اجتماعی نظرات عمدتا مثبت خود را از این روند به اشتراک گذاشتند.
روز بعد از مذاکره بررسی مطالب و نگاه دو روزنامه اصولگرا موید این تحلیل است که تنها اقلیتی که آماده عبور از نظام و رهبری نیز هستند همچنان بر مخالفت خود با مذاکرات جاری میان نمایندگان ایران و آمریکا پای می فشارند. در ادامه دو مطلب از روزنامه های جمهوری اسلامی و کیهان را می خوانید:
جمهوری اسلامی: مردم از مذاکره راضیاند
شادی و تجمع مردم جلوی وزارت خارجه پس از توافق هسته ای در فروردین 1394
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان اشاره کرده و نوشته است: دور اول مذاکرات ایران و آمریکا در عُمان نکات مهمی را به اثبات رساند که توجه به آنها بسیار مهم و ضروری است.
اول اینکه کاملاً مشخص شد ایران و آمریکا با رویکرد مثبت وارد مذاکره شدهاند و قصد حل و فصل اختلافات را دارند.
رئیس جمهور آمریکا در مصاحبهای که قبل از مذاکرات عُمان کرد گفت از ایران چیزی غیر از نداشتن سلاح اتمی نمیخواهد. این خواسته او قبل از آنکه به زبان بیاورد تأمین شده بود، زیرا اولاً مسئولان ایرانی بارها اعلام کردهاند داشتن سلاح اتمی را جایز نمیدانند و درصدد ساختن آن برنخواهند آمد هرچند امکان انجام آن را دارند.
ثانیاً آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صراحت اعلام کرده ایران سلاح اتمی نساخته و ثالثاً بازرسیها نیز این واقعیت را تأیید کردهاند. بنابراین، اصلیترین نکته در مذاکرات عُمان به روشنترین وجه قابل تبیین بود و برای طرف ایرانی مشکلی در پذیرفتن آن وجود نداشت.
دوم آنکه برخورد مثبت ایران با اصل مذاکره و پاسخ دادن به نامه رئیس جمهور آمریکا اقدام مهمی بود که دقیقاً با اقتضائات و نیازهای امروز جامعه ایرانی منطبق است.
شادمانی و تجمع خیابانی مردم پس از توافق هسته ای در سال 1394
به همین دلیل مردم ایران با تمام توان از این اقدام حکمرانان خود استقبال و از آن حمایت کردند کمااینکه روز گذشته بعد از شنیدن خبر پایان یافتن موفقیتآمیز دور اول مذاکره، خوشحال شدند بطوری که حتی بازارها به ویژه بازار ارز نیز به این خبر روی خوش نشان داد.
این، به معنای ذوقزدگی برای نزدیک شدن به آمریکا نیست، بلکه به این معناست که بعد از مدتها احساس میشود حکمرانانشان با تجدید نظر در بعضی سیاستها درصدد انجام خواستههای به حق مردم برآمدهاند. طبیعی است که در چنین وضعیتی حال مردم هم خوب باشد و به طرف خوبتر شدن برود.
سوم آنکه حکمرانان ما از این تجربه بسیار ارزشمند برای تلاشهای بیشتر در جهت تأمین رضایتمندی مردم استفاده کنند و به همین سیاست ادامه دهند. رضایتمندی مردم، بزرگترین پشتوانه حکمرانی است و نظام جمهوری اسلامی قطعاً با همین پشتوانه است که میتواند تداوم یابد.
و چهارم آنکه سیاست روی آوردن به مذاکره – که انتظار میرود به تدریج از حالت غیرمستقیم به مستقیم تبدیل شود و رسیدن به نتیجه را تسریع نماید – دشمنان پرسروصدائی در داخل دارد که نباید به آنها اعتنا کرد، حکمرانان ما این واقعیت را درنظر بگیرند که اکثریت قریب به اتفاق مردم حامی آنها در انجام مذاکره با رویکرد مثبت به منظور حل مشکلات اقتصادی و رفع تحریمها هستند.
در برابر این خیل عظیم مردمی و در برابر این تصمیم حکمرانان، افراد معدودی قرار دارند که با انگیزههای مختلف درصدد ممانعت از عملی شدن این تصمیم هستند. هماکنون مثلث «زر، زور و تزویر» در تلاش برای کارشکنی است. این مثلث قطعاً در برابر اراده مردم محکوم به شکست است. حکمرانان ما تردید نکنند که ورودشان به مذاکره یک اقدام در تراز انقلاب است و مخالفان حتی اگر با ماسکهای انقلابیگری و اسلامخواهی به صحنه کارشکنی بیایند در برابر موج عظیم مردمی کاری از پیش نخواهند برد.
رویکرد کیهان به مذاکرات عمان: افق توافق با ترامپ روشن نیست؛ کشور را معطل نکنید!
مخالفان مذاکره با آمریکا جلوی وزارت خارجه فروردین 1404
روزنامه کیهان در گزارشی تحلیلی با عنوان «افق توافق با ترامپ روشن نیست کشور را معطل نکنید» نوشت: بررسی روندهای منتهی به مذاکرات روز گذشته در عمان، افق روشنی را برای توافق با ترامپ متصور نمیکند، علیرغم تعهد و اولویت ایران به مسیر دیپلماسی، فقدان طراحی و اتخاذ سناریوهای جایگزین و طرحهای راهبردی در حوزه اقتصاد و معیشت یکی از نگرانیهای جدی افکار عمومی در داخل کشور است.
معطل کردن موضوعات به مذاکره ادامه همان مسیر و سم مهلکی است که در دوران برجام، کشور را با خسارت مواجه کرد و منجر به امتیازدهی مذاکرهکنندگان وقت شد.
ظهر دیروز شنبه ۲۳ فروردین، آغاز دور جدیدی از مذاکرات (غیرمستقیم) میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، این بار با میانجیگری مجدد عمان بود.
مذاکراتی بر سر برنامه هستهای ایران که به شکل منقطع، مستقیم و غیرمستقیم و همچنین با میانجیگریهای متفاوت، سابقهای بیش از بیست سال داشته و گرچه منجر به تفاهمات و توافقات متعددی همچون توافق بروکسل، بیانیه سعدآباد و برجام شده بود، ولی هیچگاه نتوانست به فشار ظالمانه و سیاست آمریکایی در قبال ایران پایان دهد.
مذاکرات دیروز در شرایطی آغاز گردید که آمریکاییها در حالی که به خواست تیم مذاکرهکننده ایرانی در شکل مذاکرات، زمان مذاکرات و موضوع مذاکرات تن دادند، در عین حال و در ادامه سیاست همیشگی ترامپ در فشار و حمله حداکثری با هدف امتیازگیری بیشتر، تحریمهای جدیدی را علیه ایران وضع کردند.
علیرغم تمام چشمپوشیهای خوشبینانه در داخل کشور، روند منتهی به مذاکرات نشانگر این است که طرف آمریکایی قصدی بر اصلاح رفتار خود و عقبنشینی از خواستههای غیرمنطقی خود نداشته و تمام تحرکات وی بر همان مدار همیشگی رفتار ترامپی در سیاست خارجی آمریکا است.
برخلاف اعتماد به وزیر محترم امور خارجه و نمایندگی هوشمندانه تیم مذاکرهکننده هستهای، این تداوم روند ضد دیپلماسی آمریکای ترامپ است که امیدها به تفاهم و توافق را از میان میبرد.
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
سازمان هواشناسی با صدور هشدار بارش و ناپایداریهای جوی در 20 استان از جمله تهران از افزایش تدریجی دما در اکثر مناطق کشور تا پایان هفته خبر داد.
رئیس جمهوری آمریکا درباره دستیابی کشورهای روسیه و اوکراین به توافق برای پایان جنگ ابراز امیدواری کرد.
گردانهای عزالدین قسام از کمین نیروهای خود علیه نظامیان صهیونیست و هلاکت و زخمی شدن صهیونیستها در پی این عملیات خبر داد.
«ماشاو»، بازوی توسعهای وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با اجرای پروژههایی در اردن در ظاهر به دنبال همکاری توسعهای است. اما این فعالیتها در باطن ابزار نفوذ سیاسی اقتصادی و امنیتی این رژیم در کشوری کلیدی با اکثریت مسلمان هستند.
معاون سازمان بهزیستی گفت: والدین، دانشآموزان، معلمان و عموم مردم میتوانند خشونت جسمی و جنسی علیه دانشآموزان در مدرسه و بیرون از مدرسه را به شماره 123 "اورژانس اجتماعی" اطلاع دهند.
دیدار معوقه استقلال فرصتی برای بوژوویچ است تا کمی از شرایط کنونی فاصله بگیرد آن هم در حالی که هوادار آخرین شانسهایش را برای ماندن در لیگ برتر جستجو میکند.
حدود 430هزار نفر از فهرست یارانهبگیران فروردینماه حذف شدهاند. بررسیهای تسنیم نشان میدهد مسافرت خارجی دلیل عمده حذف این افراد از فهرست یارانهبگیران بوده است.
آیتالله هاشمی شاهرودی، از خواص شاگردان شهید آیتالله سید محمدباقر صدر بوده است. در این گفتوگو از مشی سیاسی شهید سید محمدباقر صدر در فضای پرتنش عراق آن روز سخن میگوید.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسموم شدن 84 نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچهای سمی خودرو در طبیعت خبر داد و گفت: شکل ظاهری قارچها نباید معیار تشخیص سمی بودن یا نبودن آنها قرار بگیرد.
بیشتر...