بازگشایی محدوده های قفل شده معدنی را در دستور کار داریم پیگیری تعامل با منابع طبیعی ایسنا

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت از تعامل سازنده با منابع طبیعی برای آزادسازی بخشی از محدوده‌های قفل‌شده معدنی با هدف شناسایی دقیق پتانسیل‌های معدنی بدون آسیب به محیط زیست خبر داد.

به گزارش ایسنا، طی سال‌های اخیر، یکی از چالش‌های جدی در حوزه اکتشاف و توسعه معادن کشور، وجود محدوده‌هایی بوده که بنا به دلایل حقوقی، قانونی یا مخالفت دستگاه‌های مرتبط، امکان فعالیت معدنی در آن‌ها فراهم نبوده است. این محدودیت‌ها که حدود ۲۰ درصد از کل مساحت مشخص‌شده در نقشه‌های معدنی کشور را شامل می‌شوند، به یکی از دغدغه‌های فعالان معدنی بدل شده است.

وجیه‌الله جعفری- معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت- در پیگیری ایسنا، نسبت به برنامه‌ها و تدابیر این وزارتخانه برای رفع این مشکل، به گفت‌وگو با این خبرگزاری پرداخت.

* شنیده می‌شود که برخی محدوده‌های معدنی عملاً قفل شده‌اند؛ این موضوع به چه دلیل اتفاق افتاده و وزارت صمت چه برنامه‌ای برای آن دارد؟

در ابتدا باید این موضوع را روشن کنیم که در واقعیت اینگونه نیست که وزارت صمت، خود این محدوده‌ها را قفل کرده باشد؛ فرآیند ثبت محدوده‌ها طبق قانون انجام می‌شود. اشخاص حقیقی یا حقوقی، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای ثبت محدوده‌های معدنی اقدام می‌کنند و این موارد پس از ثبت، جهت استعلام به دستگاه‌های ذیربط از جمله منابع طبیعی ارسال می‌شود.

* پس دلیل قفل‌شدن این محدوده‌ها، مخالفت دستگاه‌های دیگر است؛ چه راهکاری برای بازگشایی این بلوک‌ها وجود دارد؟

دقیقاً. زمانیکه بطور مثال یک دستگاه همچون منابع طبیعی با درخواست ثبت، مخالفت می‌کند، آن محدوده در بلوک‌هایی قرار می‌گیرد که عملاً فعالیت معدنی در آن‌ها امکان‌پذیر نیست؛ از همین روی به آن‌ها محدوده‌های قفل‌شده می‌گویند.

خوشبختانه اخیراً تعاملات خوبی با منابع طبیعی آغاز شده است؛ ما مذاکراتی داشتیم و توافق‌هایی در حال شکل‌گیری است تا از ظرفیت ماده ۲۴ قانون معادن استفاده کنیم. این ماده امکان استفاده مشروط و کنترل‌شده از محدوده‌هایی را فراهم می‌کند که در حالت عادی ممنوع بودند.

* استفاده از این ظرفیت دقیقاً چه هدفی را دنبال می‌کند؟

هدف ما این است که بتوانیم در مراحل اولیه شناسایی، پی‌جویی و اکتشاف عمومی وارد عمل شویم. این فرآیند بدون ایجاد تخریب یا آثار مخرب بر منابع طبیعی می‌تواند انجام شود. اگر بتوانیم پتانسیل‌های معدنی را در این محدوده‌ها شناسایی کنیم، آنگاه امکان توافق در مساحت‌های محدودتر با منابع طبیعی برای مراحل بعدی فراهم خواهد شد.

قفل‌بودن فعلی این محدوده‌ها، مانعی برای شناخت پتانسیل‌ها است؛ زمانیکه نمی‌دانیم در یک محدوده چه منابعی وجود دارد، نمی‌توانیم برای توسعه معادن تصمیم‌گیری درستی داشته باشیم. باز شدن این مسیر کمک می‌کند تا تصویر دقیق‌تری از ذخایر معدنی کشور داشته باشیم، بدون اینکه به محیط زیست آسیبی وارد شود.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

باشگاه تورنتو، گوئررو جونیور را با قراردادی نجومی به خدمت گرفت.

2 ساعت پیش

اکسسوری ها نقش بسیار مهمی در کامل کردن استایل ما دارند. شاید در نگاه اول جزئی به نظر برسند، اما همین جزئیات کوچک می توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند. استفاده درست از اکسسوری هایی مانند گوشواره، گردنبند، دستبند، کیف یا حتی عینک، می تواند ظاهر ساده را به یک استایل خاص و چشم گیر تبدیل کند.

2 ساعت پیش

شهردار کرمانشاه از نهایی شدن طرح جامع ترافیک شهر کرمانشاه تا پایان امسال خبرداد و گفت: با نهایی شدن این طرح بخشی از مشکلات ترافیکی شهر کرمانشاه رفع می‌شود.

2 ساعت پیش

رئیس‌جمهور لبنان تأکید کرد ماندن نیروهای اسرائیلی در پنج نقطه‌ای که در لبنان اشغال کرده‌اند وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند.

2 ساعت پیش

رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفت: بابت فوتسال و فوتبال ساحلی بسیار خوشحالم.

2 ساعت پیش

معاون وزیر راه گفت: محدوده کریدور شمال - جنوب فاصله 1500 کیلومتری مرز بازرگان تا بندر امام خمینی (ره) است که از 5 استان عبور می‌کند.

2 ساعت پیش

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به انتشار کلیپی در فضای مجازی در خصوص کشف خمره تاریخی در حین حفاری در یک روستا در شهرستان ارسنجان، ضمن تأیید این خبر اعلام کرد که این خمره به مجموعه جهانی تخت جمشید منتقل شد.

2 ساعت پیش

استاندار بوشهر با اشاره به اینکه این استان در بخش‌های مختلف از مزیت‌های مهمی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است گفت: لازم است ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان بوشهر برای تولید تدوین و به جامعه هدف معرفی شود.

2 ساعت پیش

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان دزفول گفت: دزفول به‌عنوان بیست‌وچهارمین شهرستان پربازدید کشور شناخته شد.

2 ساعت پیش

بیشتر...