تولید میلیارد قطعه نشاء سبزی صیفی در گلخانه های استان بوشهر پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

تولید ۱.۲ میلیارد قطعه نشاء سبزی و صیفی در گلخانه‌های استان بوشهر
اقتصادسبز آنلاین: ۱.۲ میلیارد قطعه نشاء سبزی و صیفی به صورت مکانیزه در گلخانه های استان بوشهر تولید می شود.

اقتصادسبز آنلاین: ۱.۲ میلیارد قطعه نشاء سبزی و صیفی به صورت مکانیزه در گلخانه های استان بوشهر تولید می شود.

به گزارش خبرنگار ما، محمد تقی منوچهری، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: کشت نشایی به کاهش مصرف آب، تنظیم زمان کاشت، برداشت و تنظیم بازار محصولات سبزی و صیفی کمک می کند.
محمد تقی منوچهری، سطح گلخانه های فعال در حوزه سبزی و صیفی استان بوشهر را ۴۲۸ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که در سال ۹۵ سطح گلخانه های این استان ۱۲۴ هکتار بود.
وی افزود: از ۴۲۸ هکتار گلخانه موجود در این استان، حدود ۳۹۰ هکتار آن مربوط به کشت گوجه فرنگی است.
منوچهری با بیان این که در فضای گلخانه ای استان بوشهر ۸۵ هزار تن محصول سبزی و صیفی برداشت می شود، گفت: ۷۸ هزار تن از این محصولات مربوط به گوجه فرنگی است.
وی افزایش عملکرد تولید را از دیگر مزیت های کشت های گلخانه ای دانست و اذعان داشت: در هر هکتار فضای گلخانه ای ۲۰۰ تن گوجه فرنگی تولید می شود در حالی که در فضای باز به ازای هر هکتار ۵۰ تن از این محصول بدست می آید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر درباره بهره وری آب در فضای گلخانه ای نیز افزود: در فضای گلخانه ای، کشاورزان ما به ازای مصرف هر مترمکعب آب ۳۳ کیلوگرم گوجه فرنگی تولید می کنند در صورتی که این رقم تولید در فضای باز و در مزارع ۸ کیلوگرم به ازای مصرف هر مترمکعب آب است.
وی درباره برنامه توسعه گلخانه ها در استان بوشهر گفت: برنامه ابلاغی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه گلخانه ها در استان بوشهر در سال جاری ۲۵۰ هکتار است و امیدواریم تسهیلات لازم و مناسب با سود کم و زمان باز پرداخت طولانی از طرف دولت به منظور تحقق این برنامه تخصیص یابد.
منوچهری اذعان داشت: به ازای هر هکتار گلخانه ۱۰ شغل ایجاد می شود که برای ما مهم است.
وی در همین حال خاطر نشان کرد که در سال ۹۷ مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان معادل ۸۱ درصد از کل تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری که به استان بوشهر اختصاص یافت، توسط بخش کشاورزی جذب شد.

بیشتر بخوانید:رویکرد دولت سیزدهم برای ریشه‌کنی گرسنگی، کاهش نا‌امنی غذایی و رفع سوء‌تغذیه چه باید باشد؟

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: عمده این تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در حوزه های گلخانه ها، ایجاد زنجیره مرغ اعم از احداث کشتارگاه ها، تولید جوجه یک روزه و مرغ گوشتی و همچنین احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه در زمینه میگو و خرما صرف شد.
وی به صادرات محصولات گلخانه ای نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۷۰ درصد محصولات گلخانه ای این استان به ویژه گوجه فرنگی به کشورهای حاشیه خلیج فارس و به طور عمده به روسیه صادر می شود.
منوچهری با بیان این که کشت گلخانه ای گوجه فرنگی در استان بوشهر به صورت قراردادی انجام می شود، گفت: مشتری، نوع، رقم و مقدار این محصول را به گلخانه داران سفارش می دهد و محصول تولیدی فروش می رود.
وی اضافه کرد: در سه، چهار سال اخیر گلخانه داران استان بوشهر با مراکز و بخش های مختلف از جمله آستان قدس رضوی برای تولید محصول، قرارداد می بندند و محصول شان را به آستان قدس رضوی تحویل می دهند و در عوض آنها سردخانه، انبار و تجهیزات گلخانه ای برای تولیدکنندگان ما احدات می کنند.
وی اذعان داشت: ما به دنبال تنوع بخشی محصولات گلخانه ای هستیم و تولید محصولاتی مانند گیاهان دارویی که توجیه اقتصادی دارند، مد نظرمان است.
منوچهری، استان بوشهر را دومین تولید کننده گوجه فرنگی در کشور نام برد و گفت: سطح کشت گوجه فرنگی در فضای باز در این استان حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ هکتار است که از این سطح ۵۶۰ هزار تن محصول تولید می شود.
وی افزود: در استان بوشهر، برداشت گوجه فرنگی در فضای باز از آبان آغاز می شود و تا اردیبهشت ادامه دارد و از این رو بر تنظیم بازار این محصول در کشور تاثیر می گذارد.
منوچهری، پهنه بندی کشت کوجه فرنگی را از جمله اقدامات در راستای اجرای الگوی کشت و تولید این محصول در فضای باز دانست و اظهار داشت: در سال زراعی جاری برای پنجمین سال، پهنه بندی کشت گوجه فرنگی در این استان با انعقاد تفاهم نامه ای میان اداره آب، سازمان جهاد کشاورزی، صنف کشاورزی، اتحادیه تعاون تولید و کشاورزان اجرا می شود و در این تفاهم نامه سطح کشت، مشخص و همه متعهد می شوند آن را رعایت کنند.
وی با انتقاد از این که وجود چاه های غیر مجاز یکی از دلایل افزایش کشت محصولات به صورت غیر قابل کنترل هستند، گفت: افزایش بی رویه کشت برخی صیفی جات در مقاطعی از سال، مشکلاتی را برای بازار و تولیدکنندگان به لحاظ قیمت و فروش ایجاد می کند.
منوچهری بیان داشت: در استان بوشهر ۱۳ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه داریم که ۵۵۰۰ حلقه آن غیر مجازند. / پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی



#‌کشاورزی #‌صنعت_کشاورزی منبع: پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

سرویس بین‌الملل: طبیعت، مکانیسم تثبیت بیولوژیکی نیتروژن را فراهم کرده است که در آن میکروب‌ها N2 اتمسفر را به NH3 تبدیل می‌کنند که می‌تواند توسط اکثر موجودات از جمله گیاهان، متابولیزه شود. ترکیبات نیتروژن معدنی برای بیوسنتز اسیدهای آمینه و پروتئین‌ها، نوکلئوزید تری فسفات‌ها و اسیدهای نوکلئیک که برای حیات روی زمین ضروری هستند، استفاده […]

6 ماه پیش

تعمیر ماشین لباسشویی و معرفی برنامه‌های ماشین لباسشویی ، در دنیای امروز که تکنولوژی در همه‌ی ابعاد زندگی به نوعی وارد شده، ماشین لباسشویی

6 ماه پیش

میدونی به چه پاکت‌هایی ایستاده می‌گویند و اصلا به چه دردی می‌خورند ، پاکت‌های بسته بندی چی هستند و به چه دردی می‌خورند ، همه محصولاتی که

6 ماه پیش

جالب و خواندنی از نحوه پیدایش قهوه ، تاریخچه بوجود آمدن قهوه ، این نوشیدنی عالی برای شروع صحبت با یک فرد و به دلیل فواید سلامتی متعدد

6 ماه پیش

نکات مهم خود مراقبتی در افراد مبتلا به افسردگی ، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند مراقبت از خود برای اطمینان از سلامت روانی بسیار مهم است

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از پیشنهاد طرح خرید ۱۰۰ هزارتن برنج ایرانی در ازای واردات ۲۰۰ هزارتن برنج به منظور تنظیم بازار خبر داد. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از استمرار ممنوعیت واردات برنج خبر داد و گفت: واردات برنج تا اول آذر ممنوع است‌، امت […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: درست است که گاوها در مکان‌های پهن یا باریک کوتاه یا بلند یا حتی روی پهلوی خود شبیه یک گاو مرده استراحت می‌کنند ولی برای فراهم کردن محیط استراحت طبیعی برای آنها بایستی آزادی‌های زیر را برای آنها تأمین نمود: – آزادی در دراز کشیدن پاهای جلویی به سمت جلو – آزادی در […]

6 ماه پیش

تقسیم ارث زوجه به چه صورت است ، که زن و شوهر بتوانند وارث هم شوند عقد نکاح دائم است و براساس بیان بهترین وکیل مهریه تهران توارث در ازدواج

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی ایران برای تبدیل به مرکز توزیع (هاب منطقه‌ای) و مسیر اصلی انتقال کود پتاس بلاروس به مقاصد منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد. محمد علی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری و هیات همراه به بلاروس گفت: ظرفیت بلاروس در تولید کودهای کشاورزی به […]

6 ماه پیش

بیشتر...