تراز تجاری بخش کشاورزی میلیارد دلار بهبود یافت tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان-  غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی روز شنبه - سوم خرداد- در جلسه شورای مدیران گفت: در شرایط تحریمی و کمبود تشکیل سرمایه، بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن حدود ۳۲ درصد افزایش صادرات و حدود ۶ درصد کاهش واردات داشته است.

وی بیان کرد: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ از منفی ۱۱ درصد (۱۱- درصد) به منفی ۸ (۸- درصد) رسید؛ یعنی ۳ میلیارد دلار رشد داشت که رشد قابل توجهی است و می‌تواند گامی بلند در مسیر مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی باشد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: کمیته فنی بذر با حضور معاونت‌ها و بخش‌های تخصصی و تحقیقاتی در وزارتخانه تشکیل شده است تا از طریق بذر بتوانیم جهش در تولید و تامین امنیت غذایی کشور را رقم بزنیم.

وی به تغییر الگوی کشت در سال ۱۴۰۴ اشاره و خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات آخرین وضعیت کشور را در نظر گیرد، مدیران استان‌ها و شهرستان‌ها باید موضوع تغییر الگوی کشت را با جدیت و تلاش عملیاتی کنند؛ وقتی ما الگوی ۹ هزار هکتاری در منطقه‌ای را برنامه‌ریزی کردیم نباید ۲۳ هزار هکتار پیاز کاشته شود، مسلم است این ناهماهنگی در برنامه تبدیل به معضل برای محصول می‌شود.

نوری دقت در ارائه آمار و اطلاعات تولید را ضروری دانست و گفت: آمار‌ها مبنای تصمیم‌گیری برای تنظیم بازار، صادرات و واردات است و تا زمان تکمیل سامانه‌ها، مبنای آماری اعداد و ارقامی است که روسای سازمان‌های استانی اعلام می‌کنند، مدیران شهرستانی هم باید این آمار را به صورت دقیق احصا و ارسال کنند.

وی بیان کرد: مدیران شهرستان باید واقف باشند که چه چیزی در مزارع در حال رخ دادن است و آمار را به استان بدهد تا با جمع‌بندی سازمانی انجام شود تا آمار دقیقی به دست آید و به وزارتخانه ارایه دهند؛ بیشتر مشکلات بازار ناشی از آمار نادرست یا در تولید یا در انبار‌ها است؛ اینکه از آمار تولید و انبار سیب‌زمینی مطلع نباشیم، یا تعادل بازار برهم می‌‍خورد یا محصولات کشاورزی بر زمین می‌ماند و غیرقابل مصرف می‌شود.

مقام عالی وزارت به جلسه مشترک با وزیر راه و شهرسازی در خصوص جابجایی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها با مدیران کل راهداری و حمل و نقل استان هماهنگ شوند، زیرا مقرر شده اولویت در حمل و نقل و جابه‌جایی محصولات کشاورزی باشد.

نوری بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف انرژی با توجه به ناترازی‌های موجود تاکید و خاطرنشان کرد: نخستین قدم برای گذر از این مشکل صرفه‌جویی است و باید فرهنگ‌سازی شود، از خود ما در وزارتخانه گرفته تا مراجعه کننده، بهره‌بردار، کشاورز و خانواده‌های ما باید رعایت کنند.

وی اظهار داشت: گام دوم برای کاهش ناترازی‌ها کمک به تولید برق است، یکی از نزدیک‌ترین راه‌های طراحی شده که منابع خوبی هم در کشور اختصاص یافته، پنل‌های خورشیدی است. این پنل‌ها در اندازه بسیار قابل توجه به کشور وارد شد تا در جا‌هایی که ظرفیت و امکان اجرای آن وجود دارد نسبت به راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی اقدام شود.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در زمین‌هایی که کشاورز امکان کشاورزی ندارد و آب کاملا از دسترس خارج شده و نمی‌تواند محصول تولید کند، می‌توان برق تولید کرد تا هم درآمد داشته باشد و هم برای شبکه برق تولید کند.

وی با بیان این که عزم دولت در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی جدی است، گفت: طبق دستورالعمل سازمان امور اراضی بنا شد حداکثر ظرف یک ماه پنل‌های خورشیدی به متقاضیان زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی، تحویل داده شود؛ از سوی دیگر فردی که زمین را تحویل گرفته باید در مدت یک سال طرح را اجرا کند.

نوری با اشاره به نقش پراهمیت برق در تامین آب و تولید کشاورزی، گفت: در دولت در هر نشستی با موضوع برق، درباره برق بخش تولید و کشاورزی صحبت می‌شود؛ البته با رایزنی‌های صورت گرفته وزارت نیرو متقاعد شد که ضرر و خسارت بخش کشاورزی از قطعی برق جبران‌ناپذیر است و قرار شد که این بخش در پایین‌ترین جایگاه اولویت برای قطعی برق باشد.

منبع: وزارت جهاد کشاورزی



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: همزمان با سفر وزیر راه و شهرسازی به عراق تکمیل راه

2 ساعت پیش

سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه با بین اینکه موقعیت ژئوپولیتیک ایران این امکان را فراهم کرده

6 ساعت پیش

دبیرانجمن واردکنندگان برنج گفت: براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، ثبت سفارش‌های جدید از دهم خ

6 ساعت پیش

مدیرکل دفتر تلفیق و اطلاعات مالی شرکت توانیر از افزایش کل معوقات شرکت‌های توزیع به ۳۶ هزار میلیارد ت

5 ساعت پیش

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در زمینه تولید و عر

3 ساعت پیش

آمار معاملات اردیبهشت ماه بورس کالا حاکی است در این ماه ۱۲ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۷۶ تن انواع کالا به ا

8 ساعت پیش

از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه، ۸ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کال

3 ساعت پیش

بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای شرایط جدید رفع تعهد ارزی برای دریافت کنندگان ارز ترجیحی به منظور واردا

3 ساعت پیش

مدیرکل بازاریابی و فروش اموال منقول سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: در مزایده ۲۹۰ اموال منق

1 ساعت پیش

بیشتر...