ثبت سفارش برنج از ۱۰ خرداد شروع می شود tv logo
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- مجیدرضا خاکی دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با بیان اینکه آخرین ثبت سفارش واردات برنج به ۲۷ اسفندماه سال گذشته بازمیگردد، گفت: براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، ثبت سفارشهای جدید از دهم خردادماه آغاز خواهد شد. با این حال، نگرانیم همانند تجربه ناموفق بهمنماه -که ثبت سفارش برای ماه رمضان و نوروز با تاخیر و الزام مهلت ۴۵ روزه برای اظهار انجام شد، اینبار تامین برنج ایام محرم و با چالش همراه شود.
به گفته وی، ماه محرم از هفته اول تیرماه آغاز میشود و از زمان ثبت سفارش تا ورود محمولهها به کشور نیز حداقل دو ماه زمان لازم است؛ بنابراین، در بهترین حالت، ورود کالا به بازار زودتر از دهه اول مرداد امکانپذیر نخواهد بود. این در حالی است که احتمال اجرای ممنوعیت فصلی واردات از ابتدای مردادماه نیز وجود دارد. این وضعیت مبهم میتواند هم واردکنندگان را با چالش جدی مواجه و هم روند تأمین بازار را مختل کند.
خاکی با اشاره به مشکلات ارزی گفت: از مهرماه سال گذشته تاکنون هیچگونه تخصیص ارزی برای محمولههای اظهار شده صورت نگرفته که این مسئله، به بروز مشکلات جدی مالی و اعتباری برای فعالان این حوزه منجر شده و استمرار جریان تأمین را با تهدید روبهرو کرده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: با توجه به کاهش شدید بارشها و وضعیت نگرانکننده منابع آبی و همچنین با وجود قیمتهای افسار گسیخته فعلی در بازار، اعمال ممنوعیت واردات در زمان برداشت نهتنها ضرورتی ندارد، بلکه به تشدید التهاب در بازار منجر خواهد شد و هزینه بسیاری در بردارد؛ کمااینکه در پی ممنوعیت واردات در سال گذشته، نتایج نامطلوب آن را شاهد بودیم و هستیم. وی افزود: با سیستمی شدن فرآیند ثبت سفارش و نظارت بر حجم واردات، اساسا نیازی به ممنوعیت وجود ندارد و این سیاست در سالهای اخیر در برخی مقاطع کنار گذاشته شده بود.
خاکی ارائه آمارهای نادرست تولید داخلی را یکی از دیگر عوامل اصلی بیثباتی بازار برنج دانست و گفت: طبق اعلام مرکز آمار، سطح زیر کشت برنج در سال گذشته ۴۹۱ هزار هکتار بوده که منجر به تولید کمتر از ۲ میلیون تن برنج میشود. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی، برنامهریزی واردات را بر مبنای تولید ۲.۷ میلیون تن انجام داده است. وی هشدار داد که در سال زراعی پیشرو، با توجه به شرایط جوی و کاهش سطح زیر کشت، میزان تولید داخلی حتی از سال گذشته نیز کمتر خواهد بود.
وی با اشاره به راهکارهای خروج از وضعیت نابسامان فعلی بازار، تاکید کرد: رفع فوری مشکلات و معوقات در تخصیص و تامین ارز، تسریع در ترخیص حدود ۲۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرکات، اجتناب از اعمال ممنوعیت فصلی واردات، حذف ارز ترجیحی مشروط به تسویه مطالبات گذشته، مدیریت حجم واردات متناسب با نیاز واقعی کشور و همچنین زمانبندی دقیق ثبت سفارشها در مقاطع اوج مصرف، مجموعه راهکارهایی است که در صورت اجرا میتواند به بازگشت ثبات به بازار و تعدیل منطقی قیمتها منجر شود.
#اخبار_اقتصادی
بیشتر...
تبلیغات
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در زمینه تولید و عر
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۳ خرداد ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بهبود ۳ میلیارد دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ گفت: بخش کشاو
از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۳۱ اردیبهشتماه، ۸ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کال
سرپرست معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه با بین اینکه موقعیت ژئوپولیتیک ایران این امکان را فراهم کرده
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:بیش از ۴۱۰۰ پروژه راهداری و حملونقل جادهای به بهرهبرداری رسید که بخش
وزیر نیرو گفت: ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در هفت ماه گذشته نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته است.
مدیرکل دفتر تلفیق و اطلاعات مالی شرکت توانیر از افزایش کل معوقات شرکتهای توزیع به ۳۶ هزار میلیارد ت
فاز تکمیلی، استقرار و شروع به کار گمرک بندر خشک آپرین امروز انجام و نخستین قطار کانتینری چین از این
بیشتر...